dissabte, 14 de juliol de 2012

ORXATA


Avui us porto el gran clàssic de l´estiu, l´orxata. L'elaboració de la recepta és tal qual com es fa a les cases del País Valencià. L'Eva, xef del restaurant de "El Diván de los Sentidos" de Cornellà de Llobregat i professora de la secció de cuina de l' Escola Mpal d' Art, com a bona valenciana, em va aconsellar a fer-la .

 

L'orxata  és rica en minerals( fòsfor, magnesi, ferro, calç)i redueix els nivells de colesterol amb greix insaturats.També és antidiarrèica i facilita la digestió.
 
Ingredients
Per una ampolla d'un litre i mig
-500 gr. de xufla
-250 gr. de sucre.
-vainilla/canyella.
-2 litres d'aigua.
-aigua per remullar.

Preparació
-Poseu en remull la xufla 24 hores. L'aigua s´ha de canviar al menys cada 8 hores.
-Tritureu, amb 500 ml d' aigua, la xufla juntament amb el sucre, la canyella (jo vaig posar una cullerada sopera rasa) i/o vainilla.
-Un cop triturat afegiu-hi la resta de l´aigua i torneu a triturar.
-Coleu . Jo vaig colar primer per un colador xino, tot premsant bé perquè deixi anar tot el líquid possible i després per un colador amb malla a fi d´extreure'ns el suc el més net possible de grumolls.
-Ompliu l´ampolla i servir molt freda.
Podeu servir-la amb una bola de gelat de xocolata i tindreu un cubanito. També podeu congelar l´orxata i amb ella fer un granissat d´orxata.
Marxando una orxataaa!! i Bon profit!

19 comentaris:

  1. Hola Cristina feta no té comparació. Un refresc genial i del "cubano" no en parlem!
    M'encanta que hagis compartit les mesures, jo fins ara la feia a ull, hehe.
    Una abraçada

    ResponSuprimeix
  2. Cristina, una cosa he après: no sabia que fos antidiarrèica. A casa ens agrada molt.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponSuprimeix
  3. Umm!! Que bona. A mi m’agrada amb gelat de Jijona. A casa la fan molt bona...encara que ho fan tot a ull, jejeje.
    Bona cuina

    ResponSuprimeix
  4. M'encanta l'horxata.Val la pena fer-la a casa! Està deliciosa!!
    Una abraçada!
    Emma

    ResponSuprimeix
  5. Que bo un gotet d'orxata ben fresca!!! M'encanta!! Una recepta que tindre que aprendre jjeje petons

    ResponSuprimeix
  6. jo en vaig preparar una vegada i em va agradar moooolt!!! es tan dolceta, fresqueta i nutritivaa...que passa sola!!! petons

    ResponSuprimeix
  7. M'agrada molt com queda feta a casa i sempre pots graduar el sucre al teu gust.
    Petons.

    ResponSuprimeix
  8. Aquesta orxata la haig de fer, que als de casa els hi encantará...

    Per cert, que no t'ho havia dit, moltes gràcies per el regalet. Ja está penjat a la nevera!!!
    Petonets.

    ResponSuprimeix
  9. Que bé t'ha quedat!! Porto molt de temps pensant en fer una orxata cassolana, però mai m'he animat. Prenc nota de la teva recepta, que abnas de que acabi l'estiu vull tastar-la!!
    Petons

    ResponSuprimeix
  10. No en sabia les propietats i està molt bé la info. A mi m'encanta i encara no l'he fet a casa.. a veure si m'animo. Petonets

    ResponSuprimeix
  11. Què n'és de bona l'orxata!! mmmmmmm

    ResponSuprimeix
  12. una receta casera fantastica y viniendo de la profe y valenciana,exito asegurado
    bona,bona
    bona setmana

    ResponSuprimeix
  13. Jo es que sóc més de llet merengada de totes maneres no totes les orxates són bones així que si és casolana molt millor.

    ResponSuprimeix
  14. Carai, que bona! I festa a casa! Això de posar-hi canyella no ho he provat mai, només amb la llet merengada. I en canvi, això del cubanito sí que ho he provat! M'encanta amb gelat de torró!! Petons

    ResponSuprimeix
  15. m'agrad molt l'orxata!!! encara que ´çultimament he notat que no em senta molt be. 8( petonets

    ResponSuprimeix
  16. Aquest gran clàssic de l'estiu, l'orxata i lo be que t'quedat la foto.
    Fantàstic!!!!

    ResponSuprimeix
  17. Boníssima l'orxata feta a casa . Nosaltres la trobem una mica dolça i fem una barreja, meitat orxata meitat granissat de llimona :-D

    T'animes a ajudar-me a trobar el núm 60?

    Ptnts
    Dolça

    ResponSuprimeix
  18. Aquesta l'he de provar. A ma mare li encanta i un dia d'aquests li don una sorpresa i m'hi present amb una gerra d'orxata. Les xufles em transporten a la meva infància, quan anava a l'hipòdrom del meu poble, a Manacor, amb el pare i la mare. Sempre me'n compraven un cucurull.

    ResponSuprimeix
  19. Molt bona l'orxata. Ara bé, la gaudeixo més quan no tinc molta set, perquè l'orxata no me la treu (no sé si això em passa només en a mi).

    ResponSuprimeix

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...