dimarts, 28 de desembre del 2010

FLAM DE COCO AMB CRUIXENT DE COCO

El flam és un bon recurs per rematar un àpat i més el d´aquest dia de Nadal. Com jo no sóc gaire torronera-amb dos tallets ja en tinc prou- vaig pensar a fer aquest flam amb un sabor més exòtic que no fos el tradicional flam d´ou i que lligués amb els sabor dels torrons més variats. Vaig encertar!


Ingredients
-100 grs.de coco ratllat.
-1 pot petit de llet condensada (370 gr.)
-3 ous.
-1/4 de litre d´aigua calenta.
Per fer el sucre caramelitzat
-3 cullerades de sucre.
-1 llimona.
Per  fer el cruixent de coco
-125 gr. de coco ratllat.
-5 cullerades de sucre.
-2 cullerades de mantega.

Preparació
-Separeu els rovells de les clares. Bateu aquestes a punt de neu i les reserveu.
Barregeu en un bol, els rovells amb la llet condensada, el coco ratllat i 1/4 de litre d´aigua calenta. Incorporeu-hi aquesta preparació a les clares, de mica en mica fins aconseguir una mescla.
-Per fer el caramel, aboqueu-hi en un cassó petit 3 cullerades de sucre i afegiu-hi un raig d´aigua, i unes gotes de llimona. Cobriu amb aquest caramel el fons d´un motlle rectangular o flanera.
-Seguidament aboqueu-hi  la barreja de coco i la llet condensada. S´ha de coure en el forn al bany maria, l´aigua ja hi serà calenta, durant 30 minuts o fins que el flam hagi quallat. Feu la prova de l´agulla.
-Una vegada cuit, desemmotlleu-lo i el decoreu amb el cruixent de coco. Per fer aquest cruixent barregeu el coco ratllat amb el sucre. Afegiu-hi la mantega fosa i mescleu novament. Exteneu aquesta barreja en una safata de forn folrada amb paper de forn.
Introduï-lo en el forn pre-escalfat a 180º fins que estigui daurat. Esmicoleu-lo i decoreu el flam.

Vaig cometre un error en l´elaboració d´aquest flam, les presses són males conselleres, com se sol dir, vaig oblidar-me de posar l´aigua calenta que requereix la recepta, i vaig abocar directament el got d´aigua sense escalfar-la. Per què aigua calenta? perquè aquesta el que fa es coure l´ou i aquest d´iman, per dir-ho d´alguna manera del coco que queda ben barrejat i no es diposita en el fons del motlle.Tal  com s´aprecia en la foto,el flam em va quedar com un mix però de totes maneres, torno a repetir va quedar boníssim i els comensals em van donar ànims de:" tan se val, està de muerte".


Bon Profit!

11 comentaris:

  1. Ohhh!! Quina bona pinta!! Veig que t'he d'anar visitant cada dia!! Un parell de dies sense entrar (eh! per les festes per res més, eh??) i mira quantes novetats que trobo, res...a partir d'ara estiré vigilant, que no em vull perdre les teves receptes!! Un petó. Paula

    ResponElimina
  2. Em penso que tu sempre l'encertes oi? les teves creacions sempre son genials! Mil petons.

    ResponElimina
  3. Aquest flam el fa sempre la meva mare i és deliciós. El que no fa és el cruixent de coco, i em sembla una idea fantàstica!

    ResponElimina
  4. Buena receta y excelente presentaqcion con ese crujiente de coco poor encima le da un valor añadido al postre.De muerte seguro que estaba
    Bon Any Nou
    Petons
    miquel

    ResponElimina
  5. Caram Cristina quin flam! la forma té molta semblança amb el torró! encara que no sigui el teu postre preferit!
    I el fet que el coco no quedés mesclat.. trobo que no calia que ho diguessis perque l'aspecte és genial!
    mglòria de Gourmenderies

    ResponElimina
  6. Una muy buena idea, yo también he optado por un flan como postre estos días. Pronto lo publicaré y espero tu visto bueno ya que a mi los postres no se me dan muy bien. Bon any nou maestra

    ResponElimina
  7. Quina bona idea això del cruixent de coco! Amb la foto del tall ja imagino que bo deu estar i amb le estrelletes nadalenques.. quin detallet més maco. Unes postres de luxe. Felicitats!

    ResponElimina
  8. Gràcies pels vostres comentaris...Nó sé si l´encerto o no en la tria, però intento que les postres quedin integrades en l´ambient de la taula i no desmereixin respecte als aperitius i plats del menú.

    Respecte al cruixent de coco: jo quan trio una recepta el cap em va a 1000...que podria afegir? on podría trobar? Tenia la recepta del flam de coco i després vaig consultar diversos llibres...fins que vaig fer diana!

    ResponElimina
  9. No sabia aquest truco de l'aigua calenta per evitar que es separin les dues capes... el proper cop ho provaré, que a mi també em queden sempre separades :(
    Una proposta molt encertada pel dia de Nadal, és veritat que el flam de coco lliga molt bé amb els torrons!

    ResponElimina
  10. Gemma, doncs un truquet més per acabar de perfeccionar les postres. Quan el posis en pràctica m´ho comentes, ok!

    ResponElimina
  11. Hola!! Aquest postre té una pinta més que fantàstica! T'acabo de descobrir per casualitat i em quedo per aquí a xafardejar ;)
    Petons,
    Sandra

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...