diumenge, 5 de desembre del 2010

CREMA GELADA AMB GALETA CRUIXENT

Crec,crec, crec...com m´agraden  les postres que portin galetes o s´acompanyin d´elles! Per això, avui, he fet per postres aquesta crema gelada amb galeta cruixent que és una de les meves preferides.
Són unes postres lleugeres i no gaire dolces que es poden acompanyar amb un vi blanc. Qui es resisteix a aquesta temptació?


Ingredients
Per a 4 persones
-100 gr. de mantega.
-250 gr. de formatge mascarpone.
-5 ous.
-5 cullerades soperes rases de sucre.
-200 gr. de galetes Maria.
-1 llimona.
-1 cullerada sopera de llet.
-1 cullerada sopera de brandy.
-Nescafé o cacau en pols.

Preparació
1. Talleu a trossets 100gr. de mantega. Bateu 250 gr. de formatge mascarpone amb 5 rovells d´ou i 5 cullerades soperes rases de sucre. Poseu-lo a refredar.
2. Esmicoleu finalment 200gr. de galetes Maria, ratlleu per damunt la pell de llimona, afegiu-hi una cullerada sopera de llet i un altra de brandi, pasteu-les bé amb la mantega,esteneu la massa en una safata del forn, coue-la 8 minuts a 200ºC i deixeu-la refredar abans d´esmicolar-la.
3. Munteu la preparació en 4 gots petits alternant la crema amb la galeta i acabeu amb la crema espolvorada amb Nescafé o cacau en pols.



Aquesta recepta se la dedico a la meva companya de feina, la Maria Rovira, pels 10 minuts de cafè esperonadors abans d´entrar a la feina i pels serveis de licor que en presta per elaborar les receptes que en requereixen.Gràcies Maria.

Bon Profit!

11 comentaris:

  1. Hola Cristina,
    M'encanta aquesta recepta que avui ens poses! trobo que són unes postres com tu dius lleugeres i que els ingredients m'encanten! I un toc de brandy... Jo ja et dic que no em resisteixo a aquesta temptació! Petons

    ResponElimina
  2. Hola Cristina:
    Hoy has echo una propuesta muy tentadora mascarpone que me encanta y el cruixent de galeta maria humm en la boca tiene que ser muy tentador.
    Por cierto las galetas de carabruta estaban muy buenas a mi mujer le encanto tambien.
    petons
    miquel

    ResponElimina
  3. Eri i Miquel, us animo a què proveu aquesta proposta que he publicat... està boníssima, però acompanyeu.la d´un vi blanc...això es converteix en el cel!

    ResponElimina
  4. Fantàstica recepta, és fantàstica, trobo que queda genial presentada amb got. Per cert, un petó ben dolç a les dues!

    ResponElimina
  5. Collons quins quin capritxo!!

    Amb el teu permis me'l guardo per si de cas ;))

    ResponElimina
  6. que buena combinacion.... me apetece muchisimo... me gusta tu blog y me quedo a seguirte
    de paso te invito a que visites el mio

    www.lasguisanderas.com

    ResponElimina
  7. Cristina, una recepta fantàstica i amb una presentació de 10!
    Petons!

    ResponElimina
  8. A mi també m'encanten les postres que combinen textures, una crema suau amb un crec crec de les galetes.
    Segur que la teva companya quedarà encantada amb aquesta dedicatòria!
    I què tal els bongos musicals en ceràmica? A veure si en poses alguna foto al blog ;)

    ResponElimina
  9. Gràcies per dedicar-me aquestes postres tant deliciosas!!!
    Tens molt bona mà per les postres, només cal veure totes les que es fet.
    Segur que si vas a un concurs el guanyes.
    Felicitats i ànim per fer-ne més.

    ResponElimina
  10. La cuina vermella i La Vella Carmanyola...no me n´havia adonat fins avui que tenia un tresor amagat!

    Noèlia, benvinguda al bloc...ja he visitat el teu...endavant!

    Gemma, quan hagi acabat els bongos i estiguin cuits ja publicaré una entrada "diferen2.

    Maria, Marieta...a què no t´ho esperaves...doncs ja ets famosa ;-D

    ResponElimina
  11. Carai noia¡¡¡¡¡¡¡¡
    Quins postresmes temtadors.
    Molt bé la conbinació de textures.
    Fantastic de 10.
    felicitats

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...