Alegria! que és Festa Major!...Un altra cop amb Sant Joan i l´arribada de l'estiu encetem una nova Festa Major. Són dies plens de disbauxa, de riure, de compartir amb els veïns i amics i, sobretot, d'emocions pel retorn per uns instants a l'infantesa que he volgut recordar amb aquestes pomes caramel.litzades casolanes. Molt fàcils de fer i no tan ensucrades com les de les fires.
Ingredients
-6 pomes àcides
-300 gr. de sucre.
-50 ml d'aigua.
-suc de mitja llimona.
-75 gr. de mantega.
-colorant vermell (opcional)
-aigua freda.
Preparació
-Renteu les pomes, i introduï-les una broqueta.
-En cassó aboqueu-hi, el sucre, amb els 50 ml d´aigua i el suc de mitja llimona. Coure fins que es fongui el sucre.
-Un cop desfet el sucre, afegiu-hi els 75 gr. de mantega. Coure fins que es fongui.
-Fora de foc, afegiu-hi 1/2 cullerada de colorant vermell. Remeneu a fi que s' integri
-Banyar les pomes en la mescla de sucre i, seguidament passar-les a un bol d´aigua freda a fi que cristal-litzi. Una altra opció és posar-les ràpidament en la nevera.
Bon profit!
Aquestes pomes ens porten records d'infantesa, oi?
ResponEliminaI també de festa major, je je je...
Que gaudeixis de la festa!!!
Estas manzanas caramelizadas me recuerdan a la infancia de mis hijos que ya son muy grandes pero guardo un grato recuerdo.Besoss
ResponEliminajeje les veig i em transporten a les fires, els autos de xocs....que xules! petons
ResponEliminaA mi tambien me recuerdas con estas manzanas a mi infancia en las fiestas mayores.
ResponEliminaBuenas sin dudarlo
Bon cap de setmana i feliç revetlla
Bona Festa Major!!
ResponEliminaPomes típiques de les fires, qué maques t'han quedat, semblen miralls.
ResponEliminaBona revetlla Cristina!!
Petons.
Què xules i que fàcils de fer!!!! Bona revetlla!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
T'han quedat molt xules, són molt maque així tan brillants i si a més no són tan ensucrades com les de fires doncs fantàstic! Una abraçada!
ResponElimina"Les receptes que m'agraden"
Quina preciositat de pomes!!! i què bones! bona revetlla! petons
ResponEliminaMèncantan...semble que retorni a la infantesa.....quina pasada !!!!!
ResponEliminaEns anem veien si tu vols....fins aviat !!!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaHola Cristina! He fet els gínjols com tu, però sense la mantega. Han volat. L'any vinent en tornaré a fer. Una abraçada i moltes gràcies per les teves pomes,
ResponEliminaNani