"Qui dia passa, any empeny". Avui he empès un any més en la meva vida i, per celebrar-ho he fet un pastís amb crema de iogur i toppings. Aquest estiu m´he aficcionat a menjar, per no dir m´he fet un fart de menjar, el famosos gelats de iogurts amb decoració al gust...i, per què no en versió pastís?
Ingredients
Per un motlle de 20 cm.
Per un motlle de 20 cm.
-Pel bescuit
-4 ous.
-125 gr de sucre.
-100 gr de farina d´ametlla.
- 25 gr de farina fluixa.
-ratlladura de llimona.
@ una culleradeta de postres de llevat pels qui no us atreviu a fer el bescuit sense ell.
-Pel farciment (opcional)
-melmelada d´albercocs.
@ una culleradeta de postres de llevat pels qui no us atreviu a fer el bescuit sense ell.
-Pel farciment (opcional)
-melmelada d´albercocs.
-Per la crema de iogurt
-300 gr de iogurt grec sense sucre.
-90gr. de sucre.
-1/2 llimona.
-5 fulles de gelatina.
-200 ml de nata.
-Per guarnir
-Fruita al gust
-Toppings
Preparació
1)El pa de pessic:
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb 62 gr. de sucre fins que quedin blanquinosos i molsosos.
-Munteu les clares i, a mig muntar, afegiu-hi suaument i de mica en mica, els 63 gr. de sucre restant.
-Seguidament, afegiu-hi la farina tamissada i, el llevat tamissat si fos
el cas, i la ratlladura de la llimona en els rovells i mescleu.
-A la mescla dels rovells afegiu-hi les clares muntades en 3 tongades i
ho mescleu suament i amb moviments envolvents, tot procurant que no
s´abaixin.
-Aboqueu-hi la mescla en el motlle emmantegat i enfarinat i ho coeu en
el forn, de baix, a 180ºC entre uns 25-30'. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop cuit el deixeu refredar.
2) La crema de iogurt.
Mescleu, el iogurt, el sucre, el suc i la ratlladura de la llimona.
-Hidrateu la gelatina en aigua freda uns 5'.
-Espremeu-la i foneu-la en un got amb 3 o 4 cullerades d´ aigua calenta.Remeneu fins que es dissolgui.
-Mescleu-la a la massa de iogurt. i deixeu-la refredar fins que comenci a gelatinitzar.
-Munteu la nata i afegiu-la a la massa de iogurt.
3) Muntatge.
-Farciu el bescuit amb melmelada.; cobriu-lo amb la crema de iogurt i decoreu al gust.
Bon profit!
Per mols anys guapissima!!!!!!!!
ResponEliminaCumplint anys i cada vegada mes guapa.
Ja diràs com t'ho fas............
Després de tantes floretes, espero em guardis un trosset de pastís.
Felicitats i una abraçada
Isabel
Per molts anys Cristina, un pastis magnific i aquests tall t'ha quedat perfecta.
ResponEliminaper molts anys Cristina i un pastis molt bo¡¡
ResponEliminaUn pastís perfecte per celebrar com cal l'aniversari!
ResponEliminaM'encanta la cobertura de iogurt, molt millor que les típiques de nata o formatge... me l'apunto perquè queda molt elegant. I amb la decoració de fruita, ja saps que m'has encertat el gust :)
Bona pensada, transformar el gelat de iogurt amb toppings amb pastís. felicitats pel cumple!!! Petons
ResponEliminaQuin pastís més bo i divertit! Felicitats per l'aniversari! Petons
ResponEliminaPer molts anys, Cristina!!! Això del topping ha estat un encert molt original. Ptnts.
ResponEliminaEncara que fos ahir el teu aniversari, Per molts anys Cristina!
ResponEliminaT'ha quedat moníssim el pastís i el tall m'encanta tant esponjós.
Petons.
Això si que és un "topping", el demés són tonteries ja ja ja ja ja ja!!!. Mareta... quina passada de pastís mmmmm que bo nena. Ah! per molts anys!!!!
ResponEliminaSalutacions, Sandra.
quin pastis tan meravellos!! amb iogurt ha de ser mes lleuger i el toc de toppings el fan irresistible! m'encanta! petons i per molts anys més!!!
ResponEliminaboníssima t'ha quedat aquesta tarta, molt maca també, és que la foto del tall m'encanta
ResponEliminaGràcies a tots per les vostres felicitacions. Isabel, sense floretes, també tindries un tros de pastís ;-D
ResponEliminaPer molts anys Crisitna!! .......encara que sigui amb una mica de retard. Quina meravella de pastis has preparat. T'ha quedat molt vistòs.
ResponEliminaPetons
Moltes felicitats!!! Quin goig de pastís!!!! Quins colors més bonics!!!!
ResponEliminaPer molts anys!!!
Olga
Felicitats!!!! I quina tarta tan genial per celebrar-ho!! M'ha encantat i t'ha quedat preciosa. petons
ResponEliminaEncara que amb retard... moltes felicitats maca! Un pastís a l'alçada del dia! :)
ResponEliminaPetonets
Sandra
Hola Cristina guapa tu
ResponEliminaANYS I ANYS PER MOLTS ANYS, a la una, a les dues, a les tres......PER MOLTS ANYS
Desitjem que aquest nou any., molt be te ho passis amb les teus estimats, un pastis de Super 10
mil petonets Susanna
PER MOLTS ANYS!!! Quina alegria pel ull i que bo ha destar aquest pastís!!! petons
ResponEliminaMoltes felicitats!!! I tant quina bona idea, és un pastís fabulós!!
ResponEliminafelicitats!!! i quin pastís més lluït!!!!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Moltes felicitats!!! Un pastís fantàstic, tant d'aspecte com segur que de gust!! Una proposta ideal!
ResponEliminaPer molts anys i moltes felicitats guapísima!!!!! Un pastís perfecte amb tot d´ingredients deliciossos... petons,
ResponElimina