Fa uns dies vaig rebre un correu de l´empresa cooperativa La Fageda que m' oferia provar la nova gamma de gelats i, alhora fer un parell de receptes amb un d´aquests sabors. I, com els gelats fan estiu i són sinònim de bon temps, que avui comença a treure el nas, he triat aquesta recepta: Banana split amb gelat de vainilla amb nous de macadàmia.
La Fageda és una cooperativa agrària situada a la Fageda d' en Jordà ( Santa Pau-La Garrotxa). Un indret d´imprescindible visita. Aquesta cooperativa porta terme la gran tasca d´integració de persones discapacitades, que són els empleats de la cooperativa, en la societat, no solament a nivell laboral, sinó també a nivell social i personal.
Davant l'èxit dels seus famosos iogurts, la cooperativa va inaugurar una planta a Badalona on es fabriquen els gelats. Sense conservants, ni colorants i, amb una llet de les seves granges, de qualitat immillorable, han aconseguit treure al mercat els gelats de vainilla amb nous de macadàmia, de xocolata amb trossets de xocolata; de iogurt amb fruites del bosc; de iougurt de granja i de nata amb maduixes. Fantàstics!
Ingredients
Per a 4 persones
-2 plàtans
-2 cullerades de sucre.
-20 gr de mantega.
-4 boles de gelat de vainilla amb nous de macadàmia de La Fageda.
-4 cireres.
-melmelada de maduixes.
-1 cullerada d' aigua.
-50 gr. de xocolata negra.
-60 gr. de galetes Maria.
Preparació
-Tritureu les galetes i les reserveu.
-Talleu els plàtans, primer per la meitat a lo llarg i, després en trossets.
-Poseu en una paella la mantega i, quan aquesta estigui fosa afegiu-hi el plàtan i les cullerades de sucre fins que es daurin. Retireu i reserveu.
-En un cassó i, a foc suacu, aboqueu-hi 2 ó 3 cullerades de melmelada de maduixa amb 1 cullerada d´aigua. Remeneu fins a obtenir una salsa lleugera.
-Repartiu la galeta en el fons de 4 gotets. Afegiu-hi una mica salsa de maduixa, i de plàtan enrossit. Seguidament, afegiu-hi una bola de gelat de vainilla amb nous de macadàmia i cobriu-lo amb una mica més de salsa i de plàtan.
-Per acabar, ratlleu una mica de xocolata negra per sobre i coroneu amb una cirera.
-Reserveu en la nevera fins al moment de servir.
Bon profit!
Hummmmmmmmm mira que a les pelis sempre megen banana split i no sabia que era..... ara ja no puc dir el mateix. Te molt bona pinta i com dius ben refrescant que amb el dia que ha fet avui ja ve de gust.
ResponEliminaPetons
un gotet muy acertado y super apetecible y ademas con buenos productos como los de la Fageda lo hace mas fácil para elaborar este gotet mas rapidamente
ResponEliminabona setmana
Com be de gust un gelat... sobretot els primers, per la novetat de fer mesos que no en menjo cap. I la teva proposta elaborada amb el gelat de La Fageda, em sembla boníssima. Fa uns anys vaig tenir la sort de visitar les seves instal·lacions i va ser una experiència molt enriquidora. Aquest senyor Colón, ho té tot molt ben medit i molt ben pensat. Un empresari com pocs. Petons.
ResponEliminaAmb dies com avui ja venen de gust els gelats i els de La Fageda sont molt bons.
ResponEliminaUns gotets de luxe.
Petons.
Doncs ja havia sentit parlar de la qualitat dels gelats de la Fageda, però amb aquesta preparació, els gotets que has fet han de ser una meravella!
ResponEliminaPetons
Deliciós, Cristina. I molt refrescant!!
ResponEliminai tan!! quin bon homenatge!!! molt bé aquest postre amb aquests fantàstics gelats! petons
ResponEliminaOh, m'encanta aquesta versió en got d'aquest gran clàssic de les postres americanes! T'ha quedat sensacional.
ResponEliminaAcabo de conèixer el teu bloc a través de Memòries d'una cuinera i m'ha encantat! Amb tanta fruita... mmmm!!
ResponEliminaEm quedo per aquí!
Marta
Quina pinta!!!! I ara que sembla que arriba d'una vegada la calor, ideals!!!
ResponEliminaPetonets
Aquesta recepta és excel·lent, que bona deu estar!!! petons
ResponEliminaA casa sempre comprem productes de La Fageda. Una bona iniciativa i un postre molt bo.
ResponEliminaFeliç setmana,
Nani
M'encanta la recepta, i m'encanta La Fageda, tot el que fan està boníssim, ara farà un parell de messos que vam anar a visitar la fàbrica, us ho recomano. Petons. Yolanda.
ResponEliminaQue original aquesta recepta Cristina!! I a més a més amb productes de la fageda...que només per l'obra social que fan tots hauriem de comprar els productes!! He pogut provar algun dels gelats i ummmmm, em van entussiasmar!!
ResponEliminaPetonets i bona setmana. MAR, de EQNME
Quina sort que t'enviin uns tastets de gelats la Fageda! Jo encara no els he tastat però veient el teu banana split tunejat no em podré resistir gaire.... Fa una fila estupenda!!
ResponEliminaJa he sentit parlar molt d'aquets gelats...serà questió de provarlos...i amb aquesta reepta serà èxit segur!!!
ResponEliminaPetonets.
L'any passat ens van enviar els gelats, són boníssims, eh? Aquests gotets m'encanten, una versió moderna d'aquest postre tan típic de la nostra infantesa!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Us gotets deliciosos! amb gelats La Fageda no fallen les postres! què bons... ! petó
ResponEliminaAquesta marca fa uns productes de primera. Has aconsseguit unes postres estupendes.. Petonss,
ResponEliminaCom sempre els teus postres fan una cara expectacular. Una abraçada
ResponEliminaNo conec els gelats de la Fageda; en canvi, sí conec els iogurts!!! Si els gelats són tan bons com ho són els iogurts......
ResponEliminaUnes postres delicioses!!!!
Salut i petons,
Olga
Interessant aquesta proposta que em sembla molt més menjable que el clàssic Banan Split que sempre m'ha semblat un postre massa contundent, d'aquells que atipa només de veure'l al plat.
ResponEliminaAquesta delícia m'havia perdut jo???
ResponEliminaMenys mal que he donat una ullada.
PETONETS XATA :)))
Ostres, m'he equivocat de blog, pensaba que corresponía a la MERCÈ, no se com ho he mirat, perdona la confiança, pero estic contenta d'haver descobert unes receptes tan gustoses.
ResponEliminaGRACIES
Conxita :)))
Te ha quedado estupendo y lo rico que tiene que estar...para querer repetir. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaTus postres son de escandalo......muy buenos, me gustan !!!!!
ResponEliminaBesos
Miguel
lareposteriademiguel.com
Excel·lent versió d'un clàssic, enhorabona!! :)
ResponElimina