diumenge, 28 d’abril del 2013

PASTÍS MOUSSE DE MADUIXES

Aquest és el pastís que enguany he fet per celebrar l´aniversari de la meva mare. El dia no ha acompanyat però les maduixes han asolellat l´hora de les postres.



Ingredients
Per un motlle de 24 cm
Per a la base
-180 gr. de galetes maria.
-50 gr. de mantega.
Per la mousse
-500 gr de maduixes.
-50 gr de sucre.
-400 gr. de nata muntada.
-6 fulls de gelatina.
Per la cobertura (opcional).
-400 gr. de maduixes.
-75 gr. de sucre.
-3 fulls. de gelatina.
-maduixes(opcional).

Preparació
1)De la base
Esmicoleu les galetes i les tritureu fins que adquireixin la textura de pols. Barregeu-les amb la mantega pomada  fins a formar una pasta. Formeu la base del pastís amb aquesta. El motlle poseu-lo en la  nevera fins que aboqueu la mousse perquè la galeta agafi consistencia.
2) De la mousse;
-Renteu i, traieu el capoll de les maduixes. Talleu-les a trossets i les reserveu en la nevera durant 1/2 hora amb la meitat del sucre que requereix la recepta.
-Mentrestant, munteu la nata amb 25 gr de sucre restants i la reserveu en la nevera.
-Retireu les maduixes de la nevera i les tritureu amb el túrmix fins que adquireixi la textura de puré.
-Hidrateu la gelatina amb aigua freda durant 5'. 
-Separeu 100 gr. del puré de maduixes, l´aboqueu en un cassó i l´escalfeu.Quan arrenqui el bull, i, fora de foc afegiu-hi la gelatina hidratada i escorreguda.Mescleu fins que es dissolgui i l´aboqueu a la resta del puré.
-El deixeu entebeir i afegiu-hi la nata al puré amb molta cura i amb moviments envolvents perquè no s'abaixi.
-Aboqueu-hi la mousse al motlle.
-Ho fiqueu en la nevera fins que qualli (mínim 3 hores).
3) De la cobertura;
-Per fer la cobertura, la mousse de maduixes aquesta haurà d' estar completament quallada. La podeu preparar el mateix dia de la consumició del pastís però tenint en compte que la cobertura necessita un parell d´hores perquè qualli.
-Netegeu les maduixes.Traieu-les el capolls i les talleu a trossets i afegiu-hi el sucre.
-Reserveu-les en la nevera 1/2 hora.
-Transcorregut aquest temps tritureu-les amb el túrmix i passeu-la per un colador a fi d'eliminar les llavors.
-Hidrateu amb aigua freda la gelatina durant 5' i, mentrestant escalfeu el puré de maduixes en un cassó.
-Un cop escalfat el puré i, hidratada la gelatina, afegiu-la escorreguda, en el puré i remeneu fins que es dissolgui i el deixeu entebeir
-Aquesta vegada sobre la capa superior de la mousse he posat trossos de maduixes i sobre aquestes he abocat amb molta cura la gelatina  sobre el pastís . Deixeu- la deixeu quallar en la nevera.
-Arribada l´hora de servir, desemmotlleu el pastís.


Bon profit!

20 comentaris:

  1. Què bé i felicitats! Un pastís dels teus amb un pinta deliciosa

    ResponElimina
  2. Per molts anys! Em porto pocs dies amb la teva mare, el meu és dimarts... i estaria encatada de que em fessin un pastís així de bo! O sigui que si t'hi animes, ja saps jejeje
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. un rica tarta y ideal para celebrar el aniversario de tu madre y un corte magnifico¡¡
    bona setmana

    ResponElimina

  4. Cristina; Per molts anys per la part que et toca Cristina. Una bona alternativa per les maduixes que ja comencen a treure el nas, per tal de que tots gaudim de la seva olor, color i sabor d'aquest fruit.
    Un molt bon postre Cristina i un altre cop feliçitats¡¡ :O) :O) :O)

    ResponElimina
  5. fa una fila deliciosa!! tot i el dia, segur que tots heu quedat ben contents amb aquest pastis genial!!

    ResponElimina
  6. ummm quina bona pinta!! moltes felicitats, tant per l´aniversari de la mare com per la tarta que t´ha quedat genial. Aquesta segur que la faig, moltes gràcies!!!
    receptes amb vida

    ResponElimina
  7. Felicitats a la teva mare!
    No m'extranya gens que a casa teva hagi lluït avui el sol a l'hora de les postres. M'agraden els pastissons tipus mousse.
    Petons.

    ResponElimina
  8. quina bona pinta, com m'agrada la mousse de maduixa!!es un sabor que mai cansa, i desde petits que ens la mengem!! felicita-la!! un petonas

    ResponElimina
  9. Fa molt bona pinta, Cristina!! Delicat i bo, segur que va encantar a ta mare!! Motlle lekué, oi? hi hi hi. Petonets!

    ResponElimina
  10. Un pastis perfecte!! T'ha quedat bonissim segur! petons

    ResponElimina
  11. M'encanta la capa de sobre, tant carregada de maduixes...
    Segur que la teva mare va quedar encantada amb aquest pastís ;)

    ResponElimina
  12. Ara mateix hi mossegaria!! peò me l'han de fer... així que em conformo mirant el teu!! petó

    ResponElimina
  13. Pero quin goig que fa, Cristina!!! Segur que has triunfat amb aquesta meravella. Doncs felicitat a la teva mare i una abraçada a totes dues:)

    ResponElimina
  14. Un molt bon pastis per ara que encara tenim maduixes Ummm
    Petons

    ResponElimina
  15. No m'estranya que aquest pastís hagi il·luminat el dia!!! Ha de ser exquisit!!! Felicitats a la teva mare!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  16. Tú si que estas que te sales...!!!
    Quina pinta!!! Jo tinc el meu a pendents de penjar i no hi pensó mai...
    Felicita a la teva mare de part meva, encara que sigui tard...
    Petonets.

    ResponElimina
  17. Nena, pot estar nuvol, ploven, però en veure aquest pastís, surt el sol...
    Felicitats per la mare i per la creadora pastissera.
    Petons

    ResponElimina
  18. Felicitats! Segur que li va agradar molt!

    En a mi el mousse m'agrada molt per la seva textura tant particular.

    ResponElimina
  19. Moltes felcitats a les dues! Una molt bona celebració amb aquest pastís.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  20. Amb aquest pastís s' arregla qualsevol dia plujós! M' agrada molt aquesta cobertura tan gruixuda, amb les maduixes...

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...