Per un motlle de 21 cm
Pa de pessic
-4 ous
-125 gr. de farina.
-125 gr. de sucre.
-ratlladura d´una llimona.
*Si no us atreviu a fer-lo sense llevat en podeu posar una culleradeta de postres*.
Per l´almivar
-100 gr. de sucre.
-100 gr. d´aigua.
-unes gotes de llimona.
-unes gotes de llimona.
-licor.
Per la crema de mantega o Sara
-100 gr. de sucre
-25 ml. d´aigua mineral.
-2 rovells d´ou.
-125 gr. de mantega pomada.
Pel farciment
Per la crema de mantega o Sara
-100 gr. de sucre
-25 ml. d´aigua mineral.
-2 rovells d´ou.
-125 gr. de mantega pomada.
Pel farciment
-melmelada d´albercoc.
Per la decoració
Preparació
1)El pa de pessic
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Separeu els rovells de les clares.Bateu els rovells amb 65 gr. de sucre fins que quedin blanquinosos i molsosos.
-Munteu les clares i, a mig muntar, afegiu-hi suaument i de mica en mica, els 60 gr. de sucre restant.
-Seguidament, afegiu-hi la farina tamissada i, el llevat tamissat si fos
el cas, i la ratlladura de la llimona en els rovells i mescleu.
-A la mescla dels rovells afegiu-hi les clares muntades en 3 tongades i
ho mescleu suament i amb moviments envolvents, tot procurant que no
s´abaixin.
-Aboqueu-hi la mescla en el motlle emmantegat i enfarinat i ho coeu en
el forn, de baix, a 180ºC entre uns 25-30'. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop cuit el deixeu refredar.
2) L´almívar
-Coueu 5 minuts el sucre amb l´aigua i les gotes de llimona sense
remenar. Fora de foc afegiu-hi unes gotes del licor que més us agradi.
3)La crema de mantega o sara
-Poseu els rovells en un bol. En un cassó poseu-hi el sucre i l'aigua i ho deixeu bullir fins que s' espesseixi una mica fins a 104ºC -a fil tou- .Si no teniu termòmetre són uns 3 o 4 minuts d'ebullició.
-Amb l' almívar ben calent, escaldeu els rovells i afegiu-lo a poc a poc en el bol dels rovells tots barrejant-ho amb les varilles elèctriques.
-Quan la barreja dels rovells i l'almívar estigui freda, incorporeu-hi la mantega tova i barregeu-ho amb el batedor.
3)La crema de mantega o sara
-Poseu els rovells en un bol. En un cassó poseu-hi el sucre i l'aigua i ho deixeu bullir fins que s' espesseixi una mica fins a 104ºC -a fil tou- .Si no teniu termòmetre són uns 3 o 4 minuts d'ebullició.
-Amb l' almívar ben calent, escaldeu els rovells i afegiu-lo a poc a poc en el bol dels rovells tots barrejant-ho amb les varilles elèctriques.
-Quan la barreja dels rovells i l'almívar estigui freda, incorporeu-hi la mantega tova i barregeu-ho amb el batedor.
Muntatge
-Retalleu la part superior del pa de pessic fins a deixar una base plana si és que se us ha format un turonet.
-Retalleu la part superior del pa de pessic fins a deixar una base plana si és que se us ha format un turonet.
-Talleu el pa de pessic en un o dos pisos horitzontals. Remulleu-los amb
l´almívar i, seguidament afegiu-hi una capa generosa de melmelada
d'albercoc.
-Cobriu el pa de pessic amb la Sara, tot començant per la seva part superior i després pels costats.
-Enganxeu l´ametlla laminada i reserveu en la nevera.
-Guarniu la mona al gust abans de servir.
Bon profit!
Amb aquesta mona participo en el 18è repte de l´Annie de Pastissets
Fonts:
Del blog Bufet de postres
-Pastís Sara Bernhardt
-Mona de Pasqua de gema
Bon profit!
Amb aquesta mona participo en el 18è repte de l´Annie de Pastissets
Fonts:
Del blog Bufet de postres
-Pastís Sara Bernhardt
-Mona de Pasqua de gema
chulisima i lo bona que estaria
ResponEliminaQue maca que et va quedar i fa molt bona pinta! :P
ResponEliminaPetons!
Que bonica!!! jo aquest any també la vaig preparar de sar, mira que n'arriba a estar de bona!!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar
Annie i Catieu
Preciosa! Quin goig de mona!
ResponEliminaPetonets
Sandra
La de Sara és tot un clàssic que no falla mai! Jo també l'haig de fer cada any, més la de yema i la de xocolata...
ResponEliminaT'ha quedat preciosa, felicitats!
Ep! la súper mona de la Cristina! Aquesta no me la podia perdre...! Com sempre, molt ben explicat i amb resultat esplèndit. petonets, guapa!
ResponEliminaM'agrada molt, i les ametlles per sobre, el que més! Petons! Gemma
ResponEliminaPerò que mona més mona, jo, upssss, encara no he fet cap mona, mare de deu la de feina que haig de fer encara. Petons. Yolanda.
ResponEliminaMona la Mona!!!! La de Sara també m'agrada molt
ResponEliminaT'ha quedat una MOna que es una monada.... La de Sara a mi m'agrada molt.
ResponEliminapetons
Cristina, que bonica que t'ha quedat.
ResponEliminaMoltes felicitats!!!!
m'encanta! per mi es la millor mona del mon!! fantastica t'ha quedat! petons
ResponEliminaOoooohh!!! quin goig.. una monissima mona plena de detalls. Hem coincidit amb la Sara, per mi tota una novetat, i tampoc era tan difícil, veritat??? t´ha quedat fantàstica. Petons,
ResponEliminaUna fantàstica sara. És la que més m'agrada.
ResponEliminaA mi me la van fer...
Nani
noia, quina monada de mona!, t'h quedat molt coquetona i tot i que la mantega no m'agrada gaire, amb bona gana n'agafaria un bocí!, prenc nota de coses que n'expliques!
ResponEliminaMolt fina aquesta mona. Guapa, guapa. Aquestes també li agraden a la Núria
ResponEliminaBona cuina
Aquest any hem tingut tlrada cap a les mones de Sara, i no son tan dificils dw fer, veritat?
ResponEliminaPtnts
Dolça
T'ha quedat per llepar-se els dits i molt maca, no li manca rés.
ResponEliminaPetons.
si que es veritat que hi ha haugut majoria de mones sares!!! t'ha quedat xulíssima! i quina colla de pollets! bona setmana
ResponEliminaCristina una mona sensacional, muy buena y bien adornada.
ResponEliminaQuina mona mes dolça i suau, fa pena fins i tot menjar-la.
ResponEliminaEts la millor.
Petons
T'ha quedat preciosa!! petons
ResponEliminaEs preciosa i molt bona m' agrada molt la sara.
ResponEliminaQuina mona més bonica!!!! Bonica???? Què va!!! Preciosa i exquisita!!!
ResponEliminaNo l'he preparat mai així......
Salut i petons,
Olga
Hola Cristina, el suc de mandarina per fer la mousse es natural, encara que aviat s'acaben les mandarines i es veritat que no trobes suc de mandarine quasi mai, abans el Mercadona en tenía.
ResponEliminaPetons.
Hola !!!quin blog mès interesant, amb quedo per aquí...m'agrada aquet lloc...petonets
ResponEliminaArribo tard a la teva proposta de Mona, però pel que es veu segur que no en va quedar ni un bocí quan la vares posar a taula.
ResponEliminaAquesta és la típica mona de pascua... i per cert, te ha quedat divina.
ResponEliminaFelicitats.
Me la guardo a favorits per l'any que ve.... je je!!!!
Petonets.