dimarts, 2 d’abril del 2013

MONA DE PASQUA DE SARA

Dilluns de pasqua, mona de pasqua de Sara.



Ingredients
Per un motlle de 21 cm
Pa de pessic                                     
-4 ous                                                                            
-125 gr. de farina.
-125 gr. de sucre.
-ratlladura d´una llimona.
*Si no us atreviu a fer-lo sense llevat en podeu posar una culleradeta de postres*.
Per l´almivar
-100 gr. de sucre.
-100 gr. d´aigua.
-unes gotes de llimona.
-licor. 
Per la crema de mantega o Sara                    
-100 gr. de sucre
-25 ml. d´aigua mineral.
-2 rovells d´ou.
-125 gr. de mantega pomada. 
Pel farciment                                         
-melmelada d´albercoc.
Per la decoració
-ametlla laminada torrada a 180ºC en el forn; plomes, pollets, ous de xocolata.
 

 

Preparació
1)El pa de pessic
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Separeu els rovells de les clares.Bateu els rovells amb 65 gr. de sucre fins que quedin blanquinosos i molsosos.
-Munteu les clares i, a mig muntar, afegiu-hi suaument i de mica en mica, els 60 gr. de sucre restant.
-Seguidament, afegiu-hi la farina tamissada i, el llevat tamissat si fos el cas, i la ratlladura de la llimona en els rovells i mescleu.
-A la mescla dels rovells afegiu-hi les clares muntades en 3 tongades i ho mescleu suament i amb moviments envolvents, tot procurant que no s´abaixin.
-Aboqueu-hi la mescla en el motlle emmantegat i enfarinat i ho coeu en el forn, de baix, a 180ºC entre uns 25-30'. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop cuit el deixeu refredar.
2) L´almívar
-Coueu 5 minuts el sucre amb l´aigua i les gotes de llimona sense remenar. Fora de foc afegiu-hi unes gotes del licor que més us agradi.
3)La crema de mantega o sara
-Poseu els rovells en un bol. En un cassó poseu-hi el sucre i l'aigua i ho deixeu bullir fins que s' espesseixi una mica fins a 104ºC -a fil tou- .Si no teniu termòmetre són uns 3 o 4 minuts d'ebullició.
-Amb l' almívar ben calent, escaldeu els rovells i afegiu-lo a poc a poc en el bol dels rovells tots barrejant-ho amb les varilles elèctriques.
-Quan la barreja dels rovells i l'almívar estigui freda, incorporeu-hi la mantega tova i barregeu-ho amb el batedor.

Muntatge
-Retalleu la part superior del pa de pessic fins a deixar una base plana si és que se us ha format un turonet.
-Talleu el pa de pessic en un o dos pisos horitzontals. Remulleu-los amb l´almívar i, seguidament  afegiu-hi una capa generosa de melmelada d'albercoc.
-Cobriu el pa de pessic amb la Sara, tot començant per la seva part superior i després pels costats.
-Enganxeu l´ametlla laminada i reserveu en la nevera.
-Guarniu la mona al gust abans de servir.


Bon profit!

Amb aquesta mona participo en el 18è repte de l´Annie de Pastissets

Fonts:
Del blog Bufet de postres
-Pastís Sara Bernhardt
-Mona de Pasqua de gema

28 comentaris:

  1. Que maca que et va quedar i fa molt bona pinta! :P

    Petons!

    ResponElimina
  2. Que bonica!!! jo aquest any també la vaig preparar de sar, mira que n'arriba a estar de bona!!!
    Moltes gràcies per participar
    Annie i Catieu

    ResponElimina
  3. La de Sara és tot un clàssic que no falla mai! Jo també l'haig de fer cada any, més la de yema i la de xocolata...
    T'ha quedat preciosa, felicitats!

    ResponElimina
  4. Ep! la súper mona de la Cristina! Aquesta no me la podia perdre...! Com sempre, molt ben explicat i amb resultat esplèndit. petonets, guapa!

    ResponElimina
  5. M'agrada molt, i les ametlles per sobre, el que més! Petons! Gemma

    ResponElimina
  6. Però que mona més mona, jo, upssss, encara no he fet cap mona, mare de deu la de feina que haig de fer encara. Petons. Yolanda.

    ResponElimina
  7. Mona la Mona!!!! La de Sara també m'agrada molt

    ResponElimina
  8. T'ha quedat una MOna que es una monada.... La de Sara a mi m'agrada molt.
    petons

    ResponElimina
  9. Cristina, que bonica que t'ha quedat.
    Moltes felicitats!!!!

    ResponElimina
  10. m'encanta! per mi es la millor mona del mon!! fantastica t'ha quedat! petons

    ResponElimina
  11. Ooooohh!!! quin goig.. una monissima mona plena de detalls. Hem coincidit amb la Sara, per mi tota una novetat, i tampoc era tan difícil, veritat??? t´ha quedat fantàstica. Petons,

    ResponElimina
  12. Una fantàstica sara. És la que més m'agrada.
    A mi me la van fer...
    Nani

    ResponElimina
  13. noia, quina monada de mona!, t'h quedat molt coquetona i tot i que la mantega no m'agrada gaire, amb bona gana n'agafaria un bocí!, prenc nota de coses que n'expliques!

    ResponElimina
  14. Molt fina aquesta mona. Guapa, guapa. Aquestes també li agraden a la Núria
    Bona cuina

    ResponElimina
  15. Aquest any hem tingut tlrada cap a les mones de Sara, i no son tan dificils dw fer, veritat?
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  16. T'ha quedat per llepar-se els dits i molt maca, no li manca rés.
    Petons.

    ResponElimina
  17. si que es veritat que hi ha haugut majoria de mones sares!!! t'ha quedat xulíssima! i quina colla de pollets! bona setmana

    ResponElimina
  18. Cristina una mona sensacional, muy buena y bien adornada.

    ResponElimina
  19. Quina mona mes dolça i suau, fa pena fins i tot menjar-la.
    Ets la millor.
    Petons

    ResponElimina
  20. Es preciosa i molt bona m' agrada molt la sara.

    ResponElimina
  21. Quina mona més bonica!!!! Bonica???? Què va!!! Preciosa i exquisita!!!
    No l'he preparat mai així......
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  22. Hola Cristina, el suc de mandarina per fer la mousse es natural, encara que aviat s'acaben les mandarines i es veritat que no trobes suc de mandarine quasi mai, abans el Mercadona en tenía.
    Petons.

    ResponElimina
  23. Hola !!!quin blog mès interesant, amb quedo per aquí...m'agrada aquet lloc...petonets

    ResponElimina
  24. Arribo tard a la teva proposta de Mona, però pel que es veu segur que no en va quedar ni un bocí quan la vares posar a taula.

    ResponElimina
  25. Aquesta és la típica mona de pascua... i per cert, te ha quedat divina.
    Felicitats.
    Me la guardo a favorits per l'any que ve.... je je!!!!
    Petonets.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...