Ingredients
Per un motlle de 24 cm
Per a la base
-180 gr. de galetes maria.
-50 gr. de mantega.
Per la mousse
-500 gr de maduixes.
-50 gr de sucre.
-400 gr. de nata muntada.
-6 fulls de gelatina.
Per la cobertura (opcional).
-400 gr. de maduixes.
-75 gr. de sucre.
-3 fulls. de gelatina.
-maduixes(opcional).
Preparació
1)De la base:
Esmicoleu
les galetes i les tritureu fins que adquireixin la textura de pols.
Barregeu-les amb la mantega pomada fins a
formar una pasta. Formeu la base del pastís amb aquesta. El motlle
poseu-lo en la nevera fins que aboqueu la mousse perquè la galeta agafi
consistencia.
2) De la mousse;
-Renteu i, traieu el capoll de les maduixes. Talleu-les a trossets i les reserveu en la nevera durant 1/2 hora amb la meitat del sucre que requereix la recepta.
-Mentrestant, munteu la nata amb 25 gr de sucre restants i la reserveu en la nevera.
-Retireu les maduixes de la nevera i les tritureu amb el túrmix fins que adquireixi la textura de puré.
-Renteu i, traieu el capoll de les maduixes. Talleu-les a trossets i les reserveu en la nevera durant 1/2 hora amb la meitat del sucre que requereix la recepta.
-Mentrestant, munteu la nata amb 25 gr de sucre restants i la reserveu en la nevera.
-Retireu les maduixes de la nevera i les tritureu amb el túrmix fins que adquireixi la textura de puré.
-Hidrateu la gelatina amb aigua freda durant 5'.
-Separeu 100 gr. del puré de maduixes, l´aboqueu en un cassó i l´escalfeu.Quan arrenqui el bull, i, fora de foc afegiu-hi la gelatina hidratada i escorreguda.Mescleu fins que es dissolgui i l´aboqueu a la resta del puré.
-El deixeu entebeir i afegiu-hi la nata al puré amb molta cura i amb moviments envolvents perquè no s'abaixi.
-Aboqueu-hi la mousse al motlle.
-Ho fiqueu en la nevera fins que qualli (mínim 3 hores).
3) De la cobertura;
-Per
fer la cobertura, la mousse de maduixes aquesta haurà d' estar completament
quallada. La podeu preparar el mateix dia de la consumició del pastís
però tenint en compte que la cobertura necessita un parell d´hores
perquè qualli.
-Netegeu les maduixes.Traieu-les el capolls i les talleu a trossets i afegiu-hi el sucre.
-Reserveu-les en la nevera 1/2 hora.
-Transcorregut aquest temps tritureu-les amb el túrmix i passeu-la per un colador a fi d'eliminar les llavors.
-Hidrateu amb aigua freda la gelatina durant 5' i, mentrestant escalfeu el puré de maduixes en un cassó.
-Un
cop escalfat el puré i, hidratada la gelatina, afegiu-la escorreguda,
en el puré i remeneu fins que es dissolgui i el deixeu entebeir
-Aquesta vegada sobre la capa superior de la mousse he posat trossos de maduixes i sobre aquestes he abocat amb molta cura la gelatina sobre el pastís . Deixeu- la deixeu quallar en la nevera.
-Aquesta vegada sobre la capa superior de la mousse he posat trossos de maduixes i sobre aquestes he abocat amb molta cura la gelatina sobre el pastís . Deixeu- la deixeu quallar en la nevera.
Què bé i felicitats! Un pastís dels teus amb un pinta deliciosa
ResponEliminaPer molts anys! Em porto pocs dies amb la teva mare, el meu és dimarts... i estaria encatada de que em fessin un pastís així de bo! O sigui que si t'hi animes, ja saps jejeje
ResponEliminaPetons
Sandra
un rica tarta y ideal para celebrar el aniversario de tu madre y un corte magnifico¡¡
ResponEliminabona setmana
ResponEliminaCristina; Per molts anys per la part que et toca Cristina. Una bona alternativa per les maduixes que ja comencen a treure el nas, per tal de que tots gaudim de la seva olor, color i sabor d'aquest fruit.
Un molt bon postre Cristina i un altre cop feliçitats¡¡ :O) :O) :O)
fa una fila deliciosa!! tot i el dia, segur que tots heu quedat ben contents amb aquest pastis genial!!
ResponEliminaummm quina bona pinta!! moltes felicitats, tant per l´aniversari de la mare com per la tarta que t´ha quedat genial. Aquesta segur que la faig, moltes gràcies!!!
ResponEliminareceptes amb vida
Felicitats a la teva mare!
ResponEliminaNo m'extranya gens que a casa teva hagi lluït avui el sol a l'hora de les postres. M'agraden els pastissons tipus mousse.
Petons.
quina bona pinta, com m'agrada la mousse de maduixa!!es un sabor que mai cansa, i desde petits que ens la mengem!! felicita-la!! un petonas
ResponEliminaFa molt bona pinta, Cristina!! Delicat i bo, segur que va encantar a ta mare!! Motlle lekué, oi? hi hi hi. Petonets!
ResponEliminaUn pastis perfecte!! T'ha quedat bonissim segur! petons
ResponEliminaM'encanta la capa de sobre, tant carregada de maduixes...
ResponEliminaSegur que la teva mare va quedar encantada amb aquest pastís ;)
Ara mateix hi mossegaria!! peò me l'han de fer... així que em conformo mirant el teu!! petó
ResponEliminaPero quin goig que fa, Cristina!!! Segur que has triunfat amb aquesta meravella. Doncs felicitat a la teva mare i una abraçada a totes dues:)
ResponEliminaUn molt bon pastis per ara que encara tenim maduixes Ummm
ResponEliminaPetons
No m'estranya que aquest pastís hagi il·luminat el dia!!! Ha de ser exquisit!!! Felicitats a la teva mare!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Tú si que estas que te sales...!!!
ResponEliminaQuina pinta!!! Jo tinc el meu a pendents de penjar i no hi pensó mai...
Felicita a la teva mare de part meva, encara que sigui tard...
Petonets.
Nena, pot estar nuvol, ploven, però en veure aquest pastís, surt el sol...
ResponEliminaFelicitats per la mare i per la creadora pastissera.
Petons
Felicitats! Segur que li va agradar molt!
ResponEliminaEn a mi el mousse m'agrada molt per la seva textura tant particular.
Moltes felcitats a les dues! Una molt bona celebració amb aquest pastís.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Amb aquest pastís s' arregla qualsevol dia plujós! M' agrada molt aquesta cobertura tan gruixuda, amb les maduixes...
ResponElimina