diumenge, 3 de març del 2013

TARTA D'AMETLLES AMB PERA EN ALMÍVAR

Aqui teniu unes postres de diumenge. Aquesta tarta és una variant de la famosa tarta de Santiago (aqui). Si us fixeu els ingredients són els mateixos amb la  novetat que porta fruita en almívar, en aquest cas, pera. Tot un encert!

  

La recepta original és aquesta però podeu embolcallar la tarta amb una làmina de pasta fullada...Així és com més m´agrada. Aquesta vegada no l´he posada per un descuit. Em pensava que en tenia de congelada i a l´hora de preparar els ingredients...... :-C

Ingredients
Per un motlle de 24-26cm
-1 làmina de pasta fullada (opcional)
-2 pots de pera en almívar de 420 gr (pes net).
-250 gr. de farina d'ametlla.
-150 gr. de sucre.
-4 ous L
-ratlladura de llimona.
-sucre llustre.
-xocolata fondant. 

Preparació
-Preescalfeu el forn a 180ºC.
-Folreu el motlle amb la làmina de pasta fullada i la punxeu a fi que no s'inflïi.
-Bateu els ous, la farina, el sucre i la ratlladura de llimona. Quan tingueu una mescla homogènia aboqueu-la en el motlle.
-Col.loqueu les peres, eixutes de l'almívar, de manera que quedin uns cercles concèntrics.
-Enforneu a 170ºC. forn de baix, uns 25-30'. Els últims 5' enforneu també de dalt. Feu la prova de l´agulla i si surt neta ja estarà llesta.
-Un cop la tarta estigui freda i, abans de servir, la podeu empolsinar amb sucre llustre i decorar-la amb uns fils de xocolata negra.

 

Bon profit!

29 comentaris:

  1. Cristina, aquest trosset de tarta d'ametlles amb pera en almívar molt i molt be i te de ser molt bo.

    ResponElimina
  2. Segur que amb les peres m'agrada mes que la de Santiago, que s'hem fa molt pesada...
    Gracies per apuntar-me al Bon Preu!!!

    Petonets.

    ResponElimina
  3. Oh que bó amb la pera ha de ser bonissim. A mi ja ma'agrada aixi com t'ha quedat.
    Petons

    ResponElimina
  4. Em passa com a la Gemma, a mi la tarta de Santiago se'm fa pesada i amb la pera ha de quedar molt més suau! Boníssima!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Quina fila que faaaaaaaaa, te que estar de vici segur segur. Petons. Yolanda.

    ResponElimina
  6. Deu quedar més sucosa aquesta tarta amb les peres que ja de per si m'agrada.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Això si que és deliciós! Amb ametlla m'encanta

    ResponElimina
  8. seguro que queda mas jugosa y mejora la tarta clasica,buen acierto
    bona setmana

    ResponElimina
  9. La pera m'agrada molt en els pastissos! segur que entre peres i ametlla la combinació deu ser fantàstica. A reveure!

    ResponElimina
  10. Una variant molt bona. Ha d'estar boníssima.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Caram quina variant més bona! Amb la pera ha de quedar boníssima! Tinc pendent la tarta de Santiago, així que m'anoto aquest toc que li has donat, que segur que ha de quedar fantàstic ;)

    Una abraçada!

    ResponElimina
  12. Una variante la que has preparado deliciosa, almendra y pera dulce combinación, me encanta.
    Besos.

    ResponElimina
  13. Aquesta recepta me la guardo ara mateix! Sóc molt fan de les tartes de Santiago... i la pera a l'interior és genial! Bona idea, guapa! Petons

    ResponElimina
  14. l'atmetlla queda molt bé als pastissos! li dona un gustet unic oi?! amb la pera ja el fa rodó! m'agrada!peotns

    ResponElimina
  15. Doncs veges per a on! Tinc un pot de peres en almívar al rebost i ja sé per a què l'utilitzaré!
    Té molt bona pinta, de veres!

    ResponElimina
  16. Mmm.. m'encanta aquesta versió, ha de quedar molt més bona! Perquè tota sola, la tarta de Santiago em sembla una mica pesada. Amb la pera per dins ha de quedar molt més melosa. Idea apuntadíssima!

    ResponElimina
  17. Deu quedar més lleugera amb la fruita dins... a mí és que la tarta de Santiago la trobo una mica massa espessa, i així segur que m'agradaria més!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

  18. Cristina; Més que un blog, sembla una pastissería¡¡
    Felicitacions Cristina¡¡


    ResponElimina
  19. Ja he vist amb la resta de comentaris que la pera li ha de donar un punt molt bo. La de Santiago resulta bastant espessa.
    Feliç setmana Cristina,
    Nani

    ResponElimina
  20. Quina crac!!!
    Tothom pensant que la tarta de Santiago es una mica pessada, i ves per on, la super pastissera Criatina, Ohhhh.... adapta la pera a la recepta.
    Super compensat aquest pastis. Una massa espessa i un a fruita suau!!
    Felicitats Cristina.
    No m'havia adonat que ja estaba apuntada a Bon Preu i em vaig tornar a apuntar.
    Moltes gracies.

    ResponElimina
  21. Trobo que amb la pera en almívar ha de millorar molt la tarta Santiago (que ja m'agrada de per si). Com l'embolcalles amb la pasta de full? la poses com a base? o com una tatin?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Alba! La pasta de full la poso com a base i, per les parets del motlle.És a dir, t´ha de quedar com una tartaleta.

      Elimina
  22. Tinc a casa pots de pera amb almivar que prepara la mare, faré aquest pastisset... ooooohhhhh que bo!!! M´encanta!! petons,

    ResponElimina
  23. Molt original. Si la de santiago ja es bona, amb la pera que la deu fer més amorosa ha d'estar deliciosa.
    Petonets

    ResponElimina
  24. Això per posar-hi pera un bon detall. Fa cara de ser molt suau aquesta tarta.
    Bona cuina

    ResponElimina
  25. L'haurem de fer, però no tinc peres, només cireres i albercocs, a veure si queda bé!

    ResponElimina
  26. Amb tota seguretat està tant bona com sembla per les fotos que han penjat!

    ResponElimina
  27. Amb la fruita en almívar segur que queda molt més menjívola. Que bona!

    ResponElimina
  28. Aquest pastis s'ha de provar!! quina pinta! petons

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...