Secalls, tant ignorats, com bons; tant anti-estètics com deliciosos. Els secalls són una d´aquestes llèpolies d'aprofitament que ens ofereix la pastisseria: Pasta seca del dia anterior que torrada pot esdevenir un deliciós esmorzar.
Ara costen molt de trobar per això li vaig preguntar al pastisser del meu poble on acostumo a comprar, la recepta...Més fàcil impossible.
Ingredients
-Pasta seca del dia abans: croissants, magdalenes, ensaïmades, trossos de coca...
-anís sec.
-sucre llustre.
Preparació
-Talleu a trossets la pasta seca i la pulveritzeu amb anís sec.
-Torreu-la en el forn a 200ºC (forn de dalt i de baix).
-Quan sigui freda l'empolsineu amb sucre llustre i servir-los.
Imprescindible i, no val dir que no, SUCAR-LOS en la llet, xocolata, cafè....És la seva essència ;-D
Bon profit!
Cada vegada ens compliquem mes la vida.
ResponEliminaAmb lo bons que sons els secalls, sucats amb xocolata. Hummmmmmmmm.......
Petonets
A la pastisseria en queden... però a casa no hi ha temps de que en quedin. Bon apunt!
ResponEliminasón boníssims, és veritat, i amb aquesta entrada teva m'has descobert com es fan, realment no en tenia ni idea
ResponEliminaAl meu forn de capçalera en tenen sempre. De croassants, de madalenes i fins i tot d'ensiamades...boníssims...!!!
ResponEliminaPetonets.
Aqui També hi ha alguns forns que en tenen i estan bonissim !! Gracias per descobrir-nos com es fan.
ResponEliminaPetons
Ostres que fàcil i quina manera més bona d'aprofitar les restes del dia anterior! Han d'estar boníssims! Me l'apunto ;)
ResponEliminaPetons
Cuina d'aprofitament i subsistència. Què bons, recordo de petit que al forns i en algunes pastisseries en venien. Imagino que segueix passant, però ja no ho veig tant com abans.
ResponEliminaOstres Cristina, feina molt de temps que no sentia a parlar dels secalls. Gràcies per recordar aquesta menjat. De veritat que sucat son molt bons, però amb una mica de nata o crema ummmm!!
ResponEliminaBona cuina
PD: Per cert, felicitats pel robot
Caramba, què fàcil que és i perfecte per aprofitar les pastes que se'ns han assecat.
ResponEliminam'encanta el pa o pastes que s'han quedat seques i sembla que s'hagin de tirar. Ahir mateix vaig agafar un crostó sec que quedava de casa muns pares, l'he estovat al microones i l'he torrat, amb mantega i sucre.....bonissim!!! i es que no es pot tirar res!! no coneixia però el nom de secalls! petons
ResponEliminaOoooh, m'encanten!!! Fa anys que no en menjo, però el meu avi sempre ens en comprava! quins records m'has portat, no me'ls penso deixar perdre
ResponEliminaPetonets maca
Sandra
Quina delicia!!! no sabia que aquesta recepta d´aprofitament es deia secalls... de petita la meva mare treballava en un form de pa per les tardes fen les magdalenas, croixants, etc... i al plegar al vespre sempre duia una bossa del dia anterior... i els aprofitabam com tu expliques però sense el toc d´anis .. recordo l´oloreta del forn i m´anyoro d´aquella menja... molt ben trobada aquesta recepta Cristina, petons, i bona setmana maca.
ResponEliminaJo fa anys que no veia els secalls!! Abans els tenien a molts forns.... però és cert que sucats en xocolata, llet o café amb llet són deliciosos!!
ResponEliminaTotalment d'acord. Deliiosos!! Em quedo la recepta....
ResponEliminaPetonets guapa
Quina idea més bona per aprofitar les pastes seques!
ResponEliminaNo ho he fet mai, però ho provaré, que més senzill no pot ser ;)
Ei! Boníssims, els secalls! El toc d'anís els fa irresistibles. Al forn de prop de casa també en venen. Ho provaré!
ResponEliminano tenia ni idea de lo que eran los secalls y me gusta una buena receta de aprovechamiento
ResponEliminabona setmana
Una molt bona idea i passa que mai n'havia sentit a parlar. Que bons!
ResponEliminaNani
No sabia que es deien així!!! Són molt bons!!! Jo no els he fet mai, però els he comprat al forn!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Què bons els secalls! quan en veig al forn o pastisseria en compro, és una bona sol·lució d'aprofitament!
ResponEliminaUna proposta molt interessant.
ResponEliminaAra quan em sobri alguna coseta dolça ja sé que a l'endemà podré fer els secalls.
petonets, Cristina.
a casa ens encanten, sobre tot els que venen de les pastes sense farciment.. amb cremes, nocilles,cabel d'angel... i a bon preu!...... a casa no els he fet mai ...qui sap, si algun dia sobra res.... però val la pena tenir la recepta, gràcies!
ResponEliminaJo n'havia comprat molts cops, fa temps, no sabia que eren tan fàcil de fer!
ResponEliminaIsabel
Hola Cristina guapa tu
ResponEliminaUna perfecta difinició, i que bons que son
mil petonets Susanna
Que bons! La veritat és que en la cuina d'aprofitament hi ha els plats més bàsics i suculents!
ResponEliminaBesets!
Aquestes idees per aprofitar cosetes que han sobrat m'encanten. Me l'apunt.
ResponElimina
ResponEliminaCristina; No falla... arribo jo, i tot està acabat fins i tot els secalls... no si sempre em passa igual... a veure si em puc posar mes sovint amb el teu blog i sóc dels primer de provar aquets, i d'altres, postres artesanals¡¡
Salutacions Cristina¡¡ :O) :O)
Bon dia. Acabo de trobar el teu blog per casualitat i he de dir que m'encanta perquè sóc molt llaminera. Em quedo com a seguidora.
ResponEliminaSalutacions
Abans a la pastisseria del meu poble en feien coques, tots els secalls triturats i en feien una coca.
ResponEliminaM'havien dit qeu aixo es diu "raspadures", pero segur que no es el mateix. Ara fa temps que no en veig enlloc, suposo que es perquè no m'hi fixo.
Recordáis con que otro nombre se le conoce por la zona de Barcelona y Girona?
ResponElimina