Avui us faig un apunt de com fer crema anglesa. Tot dinant amb uns amics, aquests em vàrem preguntar sobre els possibles acompanyaments per una tarta de poma. Pocs d'ells coneixien la crema anglesa...I com es fa? Doncs voilà!
Ingredients
-250 ml de llet.
-3 rovells d'ou.
-65 gr. de sucre gra o llustre.
-1 beina de vainilla
Preparació
-Porteu a foc la llet, 20 gr. de sucre i la beina de vainilla fins que arrenqui el bull. Retireu i deixeu infusionar.
-Mentrestant bateu amb les varilles, els rovells i la resta del sucre.
-Retireu la beina de vainilla i aboqueu-hi la llet als rovells a poc a poc sense deixar de batre. Sempre calent sobre fred a fi que no es quallin els rovells.
-Torneu a posar el cassó al foc amb la mescla dels rovells; foc suau; remenant sempre amb una cullera de fusta, Sabreu que la crema està llesta quan al dors de la cullera es napa i al passar el dit es deixa rastre d´aquest.
-Un cop sigui al punt, la coleu i la deixeu refredar. Es millor fer-la d´un dia per l´altra ja que així s'enalteix el sabor.
Bon profit!
Crec que no l'he provada mai, però de ben segur que m'agrada amb el toc de vainilla. T'ha quedat molt bé la presentació amb la jerra. Me la poso a pendents.
ResponEliminaUna abraçada
Doncs jo no l'havia fet mai, però ho has explicat de forma tant senzilleta que segur que m'atreveixo. Petons. Yolanda.
ResponEliminaQuè bona!
ResponEliminauna cremas anglesa ben bona¡¡
ResponEliminabon setmana
Que bona que es i quin bon acompanyament de molts postres!!!!
ResponEliminaPetonets.
Molt bona l'explicació, sobretot que s'aboqui calent sobre fred. Una crema molt fina.
ResponEliminaPetons.
Oh, nena, que bona!! A xarrups, me la beuria jo!! ha ha ha. Ni barrejar ni res! És bona sola, l'anglesa... petons!
ResponEliminat'ha quedat perfecte amb la prova de la cullera!! mira que es bona...a cullerades me la menjaria! petons
ResponEliminaÉs d'aquells bàsics de pastisseria que s'han de saber fer... Mil aplicacions, tan menjada sola com a fons d'altres receptes.
ResponEliminaNo l'he fet mai, ho hauré de provar, les cremes m'encanten!
ResponEliminaQue bona!! a casa la faig per acompanyar la tatin de poma... Bonisssissima!! petons,
ResponEliminaUn acompanyament suau per a moltes postres, que cal tenir en compte!
ResponEliminaImprescindible para los postres, te ha quedado genial. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaQuasi que puc sentir l'oloreta d'aquesta crema......mmmmm....
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Jo la trobo tan deliciosa que me la menajria a cullerades. encara que sobre un pa de pessic encara més bona.
ResponEliminaPetonets
Cristina, una molt bona crema. Quines fotos més boniques!
ResponEliminaNani
Gràcies per l´afalac! És un honor venint de tu que fas unes fotos sublims...
EliminaLa crema anglesa m' encanta.
ResponEliminaQueda tan bona i tan suau... jo me la menjo a cullerades, je je!!!
Gracies per compratir la recepta!!!
Petonets.
Em xifla, és ideal per acompanyar molts postres! N'he de treure més profit!
ResponEliminaPetons
Sandra
No és un postre que menjo sovint però sempre és un luxe. És molt especial i quan hi ha l'oportunitat és una delicatessen que un no es pot perdre.
ResponEliminaEs deliciosa per acompanyar postres. Ara fa molt temps que no en faig...
ResponElimina