Irresistible, oi? Aquest coulant va ser una de les postres que en David Subils, professor de la secció de cuina de l'Escola Mpal d'Art de Sant Joan Despí, va impartir en el taller del mes de desembre Cuina per a convidats. Un taller carregat d´idees culinàries per aquestes festes.
Ingredients
Per 10-12 flameres aprox.
-6 ous.
-150 gr. de sucre llustre
-200 gr. de mantega.
-110 gr. de farina.
-220 gr. de xocolata negra (70%)
-5 gr. de cacau en pols
-3 gr. de canyella o cardamon(opcional).
-un pessic de sal
Preparació
Preescalfeu el forn a 200ºC.
-Foneu al bany maria la xocolata mab la mantega. Mentrestant, separeu els rovells de les clares i . bateu-los juntament amb el sucre fins que quedin molsosos.
-Munteu les clares amb un pessic de sal.
-Retireu la crema de xocolata i la deixeu entebeir uns 5'.
-Afegiu-hi la crema de xocolata als rovells d'ou, a poc a poc i en forma de fil.
-Seguidament aboqueu-hi i, a tongades, la farina, la canyella o cardamon, i el cacau pur tot tamissat; mescleu fins que quedi tot integrat.
-En acabat, afegiru-hi les clares amb moviments envolvents perquè no s´abaixi.
-Ompliu les flameres amb la preparació que hauran d´estar encamissades amb mantega i cacau a fi que quan les desemmotllem el coulant no es quedi pegat i es trenqui.
-Ompliu 3/4 de les flameres i enforneu.
Forn
El secret del coulants rau en el seu temps de cocció. Cada forn és un món. Heu de conéixer molt bé el vostre. Jo he fet tres intents a 180ºC i sempre he pecat de poc cuït (sense consistència a l´hora de desemmotllar-lo). Aquesta és la recepta del profe del taller però he consultat unes quantes on indiquen que el temps mig de cocció sense congelar és d´uns 10'.A mi m´ha trigat 18-20'...Deu ser que el meu forn ja necessita pedals. Per tant, no indico el temps de cocció. Solament dir-vos que quan veieu un punt brillant al mig de la flamera, una mena de cràter tremolós i el voltant estigui cuït, voldrà dir que el vostre forn ha arribat al punt de cocció del coulant.
-Canelons mar i muntanya.
-Bacallà al fonoll.
-Saquets de pasta philo farcits de formatge i melmelada de taronja.
-Banda de fruita amb fruïts de temporada.
Bon profit i Bon Nadal amb una taula plena de convidats...
Ohhhhhhhhhhhh . només de mirar la foto ja s'hem fa la boca aigua. Segur que està deliciós:
ResponEliminaBon Nadal per a tú també.
Petons
Per mi, els coulants son el millor postre!!! I ja els he fet sense gluten i queden boníssims!!!!
ResponEliminaBon Nadal per a tú i els teus,Cristina..
Ahhhh, i visca el Barça!!!
Petonets.
tremendos los coulant y un taller con unas recetas divinas¡¡
ResponEliminaBon Nadal i bon Any Nou Cristina
Per a mi irresistible!!! què bo!!! tot, eh? però el coulant...! Bones Festes!
ResponEliminaDelicioso como todo lo que haces.Muchísimas gracias por pasar a saludarme esta mañana,me ha hecho mucha ilusión.Felices fiestas Cristina.
ResponEliminaPilar Ramos
El coulant és un dels grans clàssics que passarà a la història!
ResponEliminaM'encanta i a tu t'ha quedat al punt just de cocció.
Ja veig que va ser un taller molt interessant!
Bon Nadal i feliç 2013!
mmmm....que bo tot!! els coulants no m'entusiasmen massa perquè duen massa xocolata. l'unic que m'encanta es un que fan a un restaurant que es diu coulant de baileys (Com no), però mai he aconseguit fer igual! el sabries fer???!! jejej ;-) si mai el proves i te'n surts avisa'm que vinc a casa teva! bones festes guapissima! petons
ResponEliminaDoncs si, per mi és irresistible!! Encara no n 'he fet mai , mi he de posar... Bon Nadal i petons
ResponEliminaTens raó, cada forn és un món.
ResponEliminaDe totes maneres, un bon coulant sempre hi cap encara que sigui després d'un bon àpat.
Bones festes!
ResponEliminaCristina; És un postre, irresistible per els "xocoadictes" ara tot el que segueix, tampoc té cap despreci. Un molt bon taller. Salutacions Cristina¡¡ :-D
M'encanta el coulant, Cristina!! Així quan vessa és genial... però no en faig gaire, que la cosa després es nota als michelíns... he he he. Bones festes, guapa!!
ResponEliminaBona recepta aquesta
ResponEliminaBon Nadal!
Felicitats guapa!!
ResponEliminaProvaré aquesta recepta, m'encanten els coulants.
Peró no li he trobat encara el punt.
Molt bones Festes i millor 2013.
Petons
T'ha quedat al punt!! Deliciós!!!!
ResponEliminaMolt bones festes!!!!
Una abraçada!
Emma
Quines propostes, el coulant amb un pinta fantàstica. No n'he fet mai, a veure quan em decideixo
ResponEliminaCristina, m'encanta el coulant! I aquest t'ha quedat perfecte!
ResponEliminaBon Nadal i Feliç Any Nou!
Petonets.
Belén.