Aquest llet merengada la vaig preparar abans de marxar al Marroc, en plena onada de calor. La publico per si encara us ve de gust alguna beguda fresqueta.
Ingredients
-1 litre de llet.
-250 gr de sucre.
-1 pell de llimona.
-1 branca de canyella.
-2 clares d´ou.
-canyella en pols.
Preparació
-Escalfeu la llet amb el sucre, la pell de llimona i la branca de canyella. Remeneu de tant en tant perquè el sucre es dissolgui.
-Quan arrenqui el bull deixeu bullir la llet un parell o tres de minuts.
-Retireu del foc el cassó, tapeu-lo i deixeu infusionar la llet fins que es refredi.
-Un cop freda, coleu la llet,retireu la pell de llimona i la branca de canyella i aboqueu-la en un recipient apte per congelar.
-Mantingueu la llet durant dues hores en el congelador. Transcorregudes aquestes dues hores, munteu les clares i les afegiu a la llet.
-Cada mitja hora bateu amb una forquilla a fi de trencar els cristalls. Serviu a punt de granissat amb un polsim de canyella en pols.
Bon profit!
i tan que ve de gust aquesta llet merengada fresqueta.
ResponEliminaPor supuesto que apetece!!! me bebía un vasito ahora mismo ;). Besos.
ResponEliminaSempre va bé, ben fresqueta que bona!
ResponEliminaSempre venen bé les teves propostes fresques! Mira que si l'haguessis tingut al viatge. Hummmmm!
ResponEliminaSembla que tornen a pujar les temperatures, aquestes begudes sempre venen de gust!!!! ben bona.... petons,
ResponEliminaNo sabia que la llet merengada (que em pirra) portava clares d'ou.
ResponEliminaCreus que la podríem fer amb la geladora, o quedaria massa glaçada? Bé ho provarem i si ens passem serà gelat de llet merengada, que també m'encanta!
petonets
Alba, la merenga es fa amb clares d'ou i la llet,tal com diu el nom, és merengada. Per tant, s' han d´afegir les clares per assolir aquesta textura.
Elimina
ResponEliminaCristina; La veritat que a mí em va molt bé, doncs ahir vaig anar a buscar la llet -de vaca i fresca- i t'ho prenc com a proposta de fer-la.
Salutacions Cristina¡¡ :-D ;-D
Jo la faig però sense les clares i em queda bona. De totes maneres la faré com dius, segur que encara queda millor...
ResponEliminaNani
Ja ho crec que ve de gust, ben fresqueta.
ResponEliminaPetons.
A mi m'encanta! i així com un granissat encara més!
ResponEliminaa mi em ve de gust a totes les estacions de l'any!! quina pinta! com disfrutaria ficant-hi cullerada. petons
ResponEliminaDoncs sí, sí, a mi també! La llet merengada sempre em ve de gust! i feta a casa no té preu, millor que qualsevol tetrabrik! haha. Petonets
ResponEliminaJo també em vaig estrenar amb la llet merengada aquest estiu... que bona és oi? Una abraçada
ResponEliminaUna llet merengada fresqueta sempre ve de gust! Sobretot a mi que m'encanta la canyella ;)
ResponEliminaI tan que be de gust encara coses fresquetes encara que la calor hagi baixat una mica... T'ha quedat genial Petons
ResponEliminaAmb la calor que fa al migdia m'aniria de perles! és ben curiós, però mai l'he provada amb clara d'ou i m'has deixat amb l'intriga.. potser que li faci una xarrupada!
ResponEliminaBien fresquita una delicia!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
Hola de nou guapa!! La llet merengada em xifla, i només la vaig fer una vegada... just quan el congelador començava a fer el tonto, o sigui que ho hauré de provar de nou!
ResponEliminaPetonets
Sandra
I tan que be de gust un gotet de llet merengada!!!!
ResponEliminaSempre,es deliciosa.
Petons
oooooooooo, amb el que mi m'agrada!!!!! petonets
ResponEliminaCaram Cristina, mai he provat la llet merengada, sembla molt fàcil de fer oi? mmmmm! petons
ResponEliminaMolt bona, no acostumo a veure-la però està increïble la pinta que es veu a les fotos.
ResponEliminaCrec que no l'he provada mai, de ben segur que m'agrada amb la canyella, l'hauré de provar.
ResponEliminaUna abraçada
Este ha sido una de las bebidas preferidas en mi nevera!! Bss
ResponElimina