La primera fornada de la temporada ha estat per fer aquest bescuit zebra. Ara que els nanos comencen l' escola és ideal per esmorzar, berenar o portar-lo en alguna festa d´aniversari. A més jo ja tenia ganes d'esmorzar un bescuit i "remullar-lo" amb la llet. El tenia a pendent feia molt de temps i m'agradat el joc de sabors que hi deixa amb la simpàtica forma de zebra que es dibuixa. D´altra banda he pogut comprovar que el forn s´ha portat bé aquest estiu i no s´ha "queixat" gens ni mica quan l´he engegat...
Aquesta és la meva recepta de 3/4 de 15 del mes de setembre...
Ingredients
-4 ous.
-250 gr. de sucre.
-250 gr. d' oli de girasol.
-250 gr.de llet
-300 gr de farina.
-essència de vainilla.
-1 sobre de llevat químic.
Preparació
-Bateu els ous amb el sucre fins que blanquegin, hagin doblat el seu volum i estiguin molsosos.
-Seguidament afegiu-hi l'oli; la llet i l´essència de vainilla.
-Un cop mesclat aboqueu-hi la farina tamissada, juntament amb el llevat.
-Separeu la mescla en dues parts iguals i, en una d´elles afegiu-hi les cullerades de cacau en pols.
-En un motlle, prèviament engreixinat, aboqueu-hi un cullerot de massa blanca, i seguidament, de massa amb xocolata a sobre de la massa blanca. Així fins acabar la massa.
-Us ha de quedar una diana amb cercles concèntrics. No s´ha de moure el motlle. La massa per si sola ja s´expandeix sobre el motlle.
-Enforneu, forn preescalfat, a 180ºc durant uns 30-40'. Feu la prova de l´agulla.
Bon profit!
Ideal pels esmorzars i berenars!!! Una delicia!!!
ResponEliminaPEtons
I no ens l'envies pel 15? He trobat a faltar algun pastís zebra, t'ho juro que li vaig comentar a ma mare! jajaja
ResponEliminaPetonets
Sandra
Doncs ara mateix te l´envio...
EliminaPreciós i segur que molt bó. Sempre m'han critat l'atenció. Vaig que t'ha quedat molt esponjós!
ResponEliminacomo dice Catieu ideal para cualquier momento que lo puedad pillar
ResponEliminabona setmana
Molt bó !!! jo el vaig fer fa temps, i tornaré a repetir, el recordo bonississimmmmm... petons,
ResponEliminaualaaa t'ha quedat perfecte!! quina traça! i segur que de bo...bonissim!!com dius, ideal per remullar-lo ben remullat!! petons
ResponEliminaCristina,aquest Bescuit Zebra t'ha quedat molt be, amb els dos colors.
ResponEliminaMolt divert aquest bescuit.....
ResponEliminaMai havia sentit aquest nom Bescuit Zebra.
Petons
Ja li pots agrair al forn que s'hagi portat bé, perquè t'ha fet un senyor bescuit!
ResponEliminaNani
És un clàssic que no falla mai
ResponEliminaAutèntic zebra, zebra!!! Quina bona pinta!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
T'ha quedat molt maco. Ja toca encendre el forn encara que fa calor.
ResponEliminaPetons.
És veritat que ara ja no fa tanta mandra encendre el forn ;)
ResponEliminaM'encanta l'efecte zebra, queda molt vistós i molt bonic. Un esmorzar de luxe!
Deliciós, Cristina. I que bonic que t'ha quedat! Una pregunta, no acabo d'entendre això de tirar un cullerot, i a sobre un altre cullerot, perquè quedin les ratlles... petonets!
ResponEliminaVols creure que l'he fet un munt de vegades i ara he vist que no el tinc publicat???
ResponEliminaA casa ens encanta i queda molt vistós!!!
Petonets.
Aquest bescuit Zebra l’avia vist i amb cridava molt l’atenció, però no sabia com fer-lo, ara ja si, amb el teu permís queda anotada la recepta.
ResponEliminaTa quedat fantàstic
Petons
Es que este bizcocho ¡ME ENCANTA!, además de bueno, es tan vistoso. Besotes,
ResponEliminawww.cocinaamiga.com
impressionant!!!!! crec que em podria quedar mirant la pantalla una bona estona! jijiji.. petonets
ResponEliminaHola Cristina guapa tu
ResponEliminaMaco, bo i de xocolate,...o te tot
mil petonets Susanna
Porta feina però queda molt maco
ResponEliminaBona cuina
Va que al forn ja li toca començar el curs també! i ho ha fet molt bé amb aquest zebrat tan xulo com bo!
ResponEliminapetonets
Molt maco i molt original. Jo no l'he menjat mai però em sembla preciós.
ResponElimina