Berenar de benvinguda de nou curs de ceràmica i, per postres, amb condició "sine qua non", pastís mousse del Bufet de postres...
Ingredients
Per un motlle de 23 cm.
Per la base
-2 ous.
-40 gr. de sucre.
-40 gr. de farina.
Farcit
-400 gr. de puré de pinya natural en el seu suc.
-400 gr. de nata per muntar.
-3 rodanxes de pinya tallades a trossets.
-250 gr de sucre.
-7 fulls de gelatina.
Cobertura
-250gr de suc de pinya.
-3 fulls de gelatina.
Preparació
De la base:
-Preescalfeu el forn.
-Munteu els ous juntament amb el sucre. Quan hagin doblat el volum i estiguin blanquinosos afegiu-hi la farina tamissada amb compte perquè no s´abaixi.
-Enforneu a 180ºC uns 20-30'(prova agulla). Retireu i reserveu.
Del farcit:
-Munteu la nata i reserveu-la en la nevera.
-Feu un puré amb la pinya.
-Hidrateu la gelatina amb aigua freda durant 5'.
-Escalfeu 1/3 del puré de pinya amb el sucre i afegiu-hi la gelatina escorreguda. Remeneu a fi que es dissolgui completament.
-Aboqueu-ho a la resta de puré. Afegiu-hi la nata muntada amb moviments envolvents perquè no s´abaixi.
-En la base del pastís afegiu-hi els trossets de pinya i, seguidament,aboqueu-hi el puré mesclat amb la nata.
-Reserveu-lo en la nevera un mínim de 4 hores a fi que qualli.
De la cobertura:
-Hidrateu la gelatina amb aigua freda.
-Escalfeu el suc de pinya. Afegiu-hi la gelatina. Remeneu i deixeu-lo atemperar un mínim de 15'.
-Aboqueu-hi la cobertura sobre el farcit de pinya i reserveu en la nevera un mínim de 2 hores a fi que qualli.
-Decoreu el pastís al gust.
Bon profit!