dimarts, 7 d’abril del 2020

DONUTS

El confinament m´ha portat a revisar la llista de llepòlies pendents i que aquests dies que procuressin ingredients a l'abast del consumidor. Una d'elles són els dònuts. Una recepta de l'Anna del blog M'agrada cuinar que des que li vaig veure li tenia l'ull posat ja que és molt fàcil de fer i s'estalvia el procés del rodet i de l'encunyat.



Els ingredients i les seves quantitats són  les  mateixes que facilita l'Anna en la seva recepta però jo m'he adaptat el  procés d'elaboració.

Ingredients
Per a 8 donuts aprox.
-200 gr. de farina de força.
-10 gr. de llevat fresc.
-30 gr. d'ou.
-30 gr. de sucre.
-3 gr. de sal.
-30 gr. de mantega a temperatura ambient
-70 ml d'aigua tèbia.
-ratlladura de llimona.
- grans de cardamon* o canyella en pols.
-oli de girasol.
Per la glassa
-50 gr. de sucre llustre
-10 ml. d'aigua.

Per fer la glassa mescleu el sucre llustre amb l'aigua.

*El cardamon li dóna el sabor característic dels donuts.

Preparació
-Mescleu en el bol de l'amassadora, l'ou, la sal, el sucre, la farina, la ratlladura de llimona i, en el meu cas, el cardamon (les llavors de les pipes de cardamon), i una mica d'aigua. Mescleu amb el ganxo durant 5'. Aneu afegint la resta d'aigua durant el procés de mescla.
-Quan es desenganxi de les parets  afegiu-hi la mantega a trossets i de mica en mica i,  amasseu entre 5-10'. La massa ha de quedar llisa i elàstica. Sempre queda una mica enganxosa.
-Traieu la massa de l' amassadora. Li doneu forma i la deixeu reposar uns 10' amb una mica d'oli de girasol per sobre i tapada amb paper film. Això és perquè es relaxi i perdi nervi.
-Seguidament la deixeu fermentar uns 45'-60' fins que dobli el volum tapada amb un drap humit. El lloc ideal és dins del forn escalfat a 30-40ºC en cas que tingueu poca temperatura a l'exterior.
-Un cop hagi doblat el volum, fem porcions de 50 gr. de massa. Les bolegem i les posem paper vegetal sobre la safata del forn. Les tapem amb paper film i les deixem dins del forn uns 45' aprofitant la temperatura de la fermentació.
-Un cop acabat aquest procés escalfem l'oli de girasol a uns 160-170ºC (foc mig). Fem un forat al mig de cada bola (3cm) mentre li donem forma de donut. Fregim i quan encara són calents els pintem amb la glassa per les dues bandes.

 

 Bon profit!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...