diumenge, 16 de febrer del 2020

PASTÍS JAPONÈS

El pastís japonès és una llèpolia que li anomenen fuwa.fuwa i és una de les postres típiques dels cafès i pastisseries japoneses. Té una textura mousse-soufflé.  És lleuger com un núvol. Es tracta d´un cheese cake nord-americà adaptat al gust japonès.

Aquesta recepta l'he elaborada conjuntament amb la Belén del blog "A la cuina amb un parell d'ous". I, amb ella encetem la secció "Dues per recepta" que de tant en tant anirà publicant algunes provatures  que els nostres forns, sobretot el meu, vulguin que tinguin vida pròpia.



L'any 1873 aparegué en un llibre japonès de receptes, la primera,  sobre pastís de formatge. Però no s'adaptà al gust de la població japonesa poc acostumada a les textures cremoses. Després de la 2a guerra mundial i, amb la influència de plats i llepòlies nord-americanes es va començar la introducció de formatges suaus i,  a la dècada dels 50 l'elaboració de postres casolans augmentà. 
La pastisseria pionera a crear aquest pastís de formatge japonès fou Morozoff de Kobe, als anys 60 del S. XX. El seu propietari que havia viatjat a Alemanya  i durant la seva estada va tastar un pastís de formatge  local "käsekuchen" li va agradar tant que va decidir que ho havia d' exportar al Japó. Rikuro Ojisan, a Osaka, fou una de les primeres cadenes que varen servir aquest pastís japonès a l' estil soufflé. Als anys 70 les revistes de cuina el varen popularitzar i d'aquest manera es va popularitzar les llars japoneses.

Ingredients
Per un motlle de 20 cm
-80 ml de llet.
-55 gr. de mantega sense sal.
-200 gr. de formatge cremós.
-120 gr. de sucre (50/70).
-90 gr. de farina.
-6 ous L.
-1 llimona- (ratlladura i una cullerada de suc).

Aquí teniu el vídeo el pas a pas de l'Esbieta.







Sayonara baby!

Bon profit!


1 comentari:

  1. el cheese cake es veu...mmmmmm!!!!
    M'agrada aquesta secció que heu estrenat...em recorda a alguna cosa que fem amb la Marta i l'Olga i que darrerament tenim una miqueta oblidada.
    Estarem amatents a les vostres propostes!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...