Per fi he pogut fer aquest brioix d'oli d'oliva. La recepta és de la Marina, l'administradora del grup de facebook de cuina, Que cuinem avui? Durant una temporada molts seguidors de grup la varen fer i, va causar furor. Jo la vaig guardar. Amb les receptes de cuina em passa com amb els llibres. Aquells que tenen un èxit d'edició els hi dono un temps fins que la novetat esdevingui un record. Sembla que amb el temps els agafes amb més ganes...
D'aquest brioix és sorprenent la voluptuosa fermentació, i la seva esponjositat un cop cuit. També pel fet que és molt versàtil. Es pot aromatitzar la massa, afegir-li xocolata, etc. Tot el que ens permeti la nostra imaginació.
Ingredients
Per un motlle de 26 cm.
-90 ml de llet.
-40 gr. de llevat fresc
-3 ous grans.
-70 gr. de sucre.
-460 gr. de farina de força.
-100 ml d'oli d'oliva suau.
-Un pessic de sal.
Preparació
-Entebeïu la llet (15") al microones i, afegiu-hi el llevat fresc esmicolat. Remeneu fins que es desfaci i reserveu.
-Bateu els ous amb el sucre. Quan hagin doblat el volum afegiu-hi el llevat. Mescleu.
-Seguidament, afegiu-hi la farina, la sal, l'oli i amasseu amb el ganxo K, durant uns 5-10'. La massa queda una mica enganxosa.
-Aquesta massa l'aboquem en un bol i la deixem llevar unes 2-3 hores, en un lloc on no hi passi corrent d'aire, tapada amb film.
-Quan la massa hagi doblat o triplicat el volum, peseu 60 gr. de massa i bolegeu amb una mica d'oli a les mans, si cal, perquè no s'enganxi la massa i, les aneu col·locant en el motlle folrat a la base amb paper de forn i embardunat amb el seu contorn. Pinteu les boles de massa amb oli.
-Enforneu, sense preescalfat, a 190ºC forn de dalt i de baix. 15-20'. I, llestos per menjar-ne un bon tros amb Nutella, melmelada o, per sucar.
Bon profit!
El tinc que tastar, m'agrada que porti oli en comptes de mantega. La molla es veu molt bona.
ResponEliminaPetons.
Con esta grasa es mas sano que con la mantequilla, te ha quedado fantastico¡
ResponEliminaEs veu impressionant, Cristina! A mi, amb els llibres, em passa com a tu! Amb les receptes, no tant! ;-)
ResponEliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga
Wau quina pinta! l'he de fer als meus princeps... petó
ResponElimina