divendres, 1 de setembre de 2017

GRANISSAT DE MELÓ

Setembre fruiter, alegre i festiu! Benvingut setembre amb aquesta recepta de granissat de meló. Aquest mes d'agost ha estat molt calorós amb poques ganes d'encendre el forn i , amb moltes ganes de provar receptes refrescants i, fàcils de fer com aquest granissat de meló.

El granissat és una raspat de gel al qual prèviament se li han afegit diversos sabors de fruita concentrats o polpa de fruita triturada i, congelada que posteriorment es ratllat produint l'efecte granissat.
En l'època romana, els romans abocaven el vi sobre gel picat per poder-lo beure quasi gelat i calmar la set.

El granissat és una beguda a diferència del sorbet que s'etiqueta com unes postres. El sorbet és un derivat del gelat que es diferencia d'aquest pel fet que no conté cap ingredient ric en greix que el fa menys cremós i que s'elabora  principalment amb suc de fruites.


Ingredients
Per a 2 persones
-1 meló cantalup
-1 llima.
-1 cullerada i mitja de sucre.
-1 full i mig de gelatina.*

Preparació
-Talleu per la meitat el meló. Retireu la polpa tot deixant-ne una mica. Filmeu les dues parts de meló i les guardeu en la nevera.
-Hidrateu la gelatina en aigua freda.
-Tritureu la polpa de meló juntament amb el suc de la llima i el sucre.
-Escalfeu dos dits de puré de meló i,afegiu-hi la gelatina hidratada i remeneu fins que es dissolgui. Aboqueu-la de nou al puré de meló.
-Aboqueu-ho dins d'un recipient o tàper i congeleu el puré.
-Abans de servir, poseu-hi el tàper en la nevera uns minuts per poder manipular i començar a rascar.
-Serviu en les carcasses de meló i decoreu al gust.

*L'utilització de la gelatina fa que aquesta retingui un pèl més d'aigua i que es mantingui més temps l'efecte granissat un cop aquest es serveixi a taula i, sobretot mentre es degusta. Aquest és un truc que fan servir els restauradors.





Font: Revista " Lectures" i el meu "savoir faire".


Bon profit!

2 comentaris:

  1. Mmmmmm...quin granissat més bo! No em faria res tastar-lo, Cristina!
    Petonets i bon cap de setmana!
    Olga

    ResponSuprimeix
  2. olee bona proposta fresqueta, jo el faria amb síndria que m'agrada més!!! petons

    ResponSuprimeix

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...