diumenge, 1 de febrer del 2015

FINANCIERS DE XOCOLATA

Tenia moltes ganes de fer aquesta recepta amb la que he estrenat el motlle per fer financiers. Sempre ha tingut curiositat per saber el per què del seu nom. Una història ben curiosa. La llegenda diu que els origens dels financiers es troben cap el 1890 quan una pastisseria francesa anomenada "Lasne" hauria inventat la recepta d´aquesta pasta per satisfer el paladar dels financers en busca d´alguna cosa dolça sense embrutar-se les mans. Sembla que els financiers varen tenir el seu origen en els petits pastissets de forma ovalada elaborat per las Hermanas de la Orden de la Visitación fins que els suïssos varen decidir reproduir la recepta, donant-li  una forma i un nom diferents per no ser acusats de plagi.Així la pasta va prendre la forma de lingot i el nom de financiers. La seva forma rectangular en forma de lingot és la originària.


 Ingredients
-75 gr. de farina d'ametlla.
-150 gr. de sucre.
-25 gr. de mel.
-10 gr. de cacau en pols.*
-50 gr. de farina.
-135 gr. de clares d'ou.
-125 gr. de mantega d'avellana o noisette.

Com fer la mantega avellana
-Posem la mantega en un cassó, i sense remenar, deixem que es fongui i  que bulli fins arribi als 150ºC. Quan la mantega arribi aquesta temperatura agafarà un color torrat, farà olor d' avellana i al fons hi hauran uns piquets negres. Colem la mantega per eliminar els piquets i la deixem entebeir.
Si no teniu termòmetre la temperatura de 150ºC coincideix quan la mantega deixa de bullir fortment i es comença a enrossir lleugerament.

Preparació
-En un bol mesclem les farina d' ametlla, el sucre, la farina i el cacau tamissats.
-Seguidament i afegim la mel. Mesclem.
-A la barreja de cacau hi afegim en 3 vegades les clares i un cop incorporades aquestes hi afegim la mantega avellana en 2 vegades.Mesclem.
- Posem la mescla en una mànega pastissera i, la deixem en la nevera una hora aproximadament.
.Un cop passada l'hora omplim els motlles fins a 3/4 de la seva capacitat i els posem en el forn preescalfat a 200ºC uns 10' aprox. o fins que estiguin daurats si no els feu de xocolata.

*Els podeu fer sense cacau amb la mateixa recepta. I, també els podeu farcir. LLavors omplireu els motlles fins a 2/3 de las seva capacitat, els farciu de fruita vermella, cítrics, festucs, xocolata i,els torneu a omplir fins a 3/4 de la seva capacitat.  Podeu deixar en la nevera la mànega pastissera a mesura que enforneu els financiers.
-Els financiers s´han de prendre tebis ja que  passades les hores es converteixen en boles de goma.

Bon profit!

11 comentaris:

  1. T'han quedat preciosos, jo encara no m'he estrenat amb els financiers!

    ResponElimina
  2. Aquets no els he fet mai...però m'agraden molt.
    Per cert vaig fer una recepta teva de un tortell i va quedar perfecta, gràcies!
    Feliç setrmana

    ResponElimina
  3. Una maravilla estos financiers Cristina¡¡
    Bona setmana

    ResponElimina
  4. Que bons que es veuen! No coneixia aquesta història sobre els origens dels financiers... Gràcies!
    Marta

    ResponElimina
  5. Es nota que et fas amb gent importat, per el nom d'aquests macos i bons pastissets.
    Jejejejeje......
    Petons guapa.
    Quan ens tenim que veure?

    ResponElimina
  6. Tot te el seu origen i singnificat...haurem de fer aquets "lingots" tan bons i potser es converteixen en or...petó

    ResponElimina

  7. Cristina; Uns bons "financers" per tal de no embrutar-se els dits... i a l'hora tenen que està deliciosos¡¡
    Salutacions Cristina¡¡ :O)

    ResponElimina

  8. ...Aaaaahhh m'apunto a la nota que diu la Isabel de veure'ns. Salutacions Cristina¡¡ :O)

    ResponElimina

  9. ...Aaaaahhh m'apunto a la nota que diu la Isabel de veure'ns. Salutacions Cristina¡¡ :O)

    ResponElimina
  10. Oh!!! Cristina, moltes gràcies per explicar l'origen dels financiers, no coneixia la història! M'encanten totes les històries relacionades amb els grans clàssics de la pastisseria :)
    Saps que de xocolata no n'he fet mai????? Em guardo la recepta directe a pendents.

    ResponElimina
  11. una història molt bonica ... em quedo la proposta, tinc el motlle per a fer financiers i aquesta variant amb xocolata els hi donarà més joc....!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...