20 de febrer i és el torn de la Maria, àlies Mary Lou, autora del blog Pa amb Tomàquet. Quan la Mercè va triar aquest blog em va fer molta il.lusió per molts motius. A la Maria la vaig conèixer a les classes que s´impartien a Bon Preu en l'època del xef David Lienas que després va continuar en Pep Nogué. Eren l'excusa mensual perfecta per reunir-nos els blocaires. Companya d'algun sarau i d´alguna aventura, de les quals en vindran més, sí o sí...la Maria és una gran cuinera. Quan entres al seu blog ja sents el xup-xup de les cassoles i el flaire de la cuina de tota la vida.
Feia temps que no feia flams. Quan vaig veure el flam poma no m´ho vaig pensar. Entre d'altres per fer honor al meu poble, Sant Joan Despí, poble de pomes.
Ingredients
-4 ous.
-2 pomes ( Golden o Reineta).
-100 gr. de sucre.
-100 ml de llet.
-1 llimona.
-1 branca de canyella.
-1 mica d'aigua.
Preparació
-Peleu la poma, traieu-li el cor i la talleu a trossets. Regueu-les amb el suc de la llimona i les poseu a bullir amb la pell de la llimona (jo no hi vaig posar), la branca de canyella i 20 gr. de sucre.
-Quan estiguin tendres, les deixeu refredar i retireu la branca de canyella i la pell de llimona.
-En un bol tritureu la poma amb els ous, la llet i 40 gr. de sucre.
-Abans d´enfornar feu un caramel amb unes gotes de llimona i 80 gr. de sucre.
-Poseu-hi caramel en el fons del sucre, deixeu refredar, ompliu els motlles amb la crema de poma i enforneu a 160ºC al bany maria uns 40-50'.Feu la prova de l'agulla per saber si està cuït.
Bon profit!
quin flam mes temptador!, gracies per participar!
ResponEliminaBuen flan y apetece con el toque de la manzana.
ResponEliminaBon cap de setmana
Justament ahir vaig fer compota de poma.
ResponEliminaJa sé el que faré de postres, aquest cap de setmana.
Que quan toca el sarau.......!!!!!
Petons guapi
ohh!!! ja tins les postres de Diumenge.
ResponEliminaBon cap de setmana.
Gràcies a les classes del Bon Preu que ens han servit per conèixer altres blocaires. Ara ens toca fer els saraus a nosaltres. A veure si arriba el bon temps.
ResponEliminaQué bo es veu el flam de poma, ja me l'imagino i la presentació encara fa venir més ganes de tastar-lo.
Petons.
Una presentació perfecte!!! es nota la profesionalitat!!!! Gràcies per participar!!
ResponEliminaUna abraçada!
ets de sant joan despí?? jo treballo aprop, a sant just desvern! jeje no sabia això de les pomes! però aquest flam li fa tot un homenatge! que bo ha de ser! no l'he tastat mai de pomes!
ResponEliminaMolt bona elecció, ha de quedar un flam molt fi!
ResponEliminaUna recepta molt ben triada!! aquestes postres han de saber estupendes amb una bonica presentació!! Una abraçada!!!
ResponEliminaAquest flam a casa triomfaria!!! son flamers... ! al final he fet els bunyols però més ràpid d'amassar...què bons estan...petó
ResponElimina