dimecres, 24 de desembre de 2014

TORRÓ DE NATA I NOUS

De mica en mica vaig ampliant el meu receptari de torrons...fàcils de fer però gens envejables als que es troben al mercat. Aquest any a Hoffmann hem elaborat el clàssic torró de nata i nous Un clàssic que no falta mai a la meva taula.


Ingredients
-180 gr d'ametlla mòlta.
-180 gr. de sucre.
-60 gr. d'aigua.
-100 gr. de nata.
-1/2 gr. de vainilla.
-100 gr. de nous.
-100gr. de xocolata de cobertura negra.

Preparació
-Aboqueu-hi l'ametlla a la batidora amb pala (k).
-Coeu el sucre amb l´aigua 112ºC. Aboqueu-hi  sobre l'ametlla a poc a poc sense deixar de mesclar amb la pala a velocitat 1. De tant en tant baixeu el sucre de les parets del bol.
-Mentrestant reduïu a la meitat nata amb la beina de vainilla oberta. La nata ha de bullir i reduir-se fins que es vegi la beina de vainilla.
- Un cop fet el massapà i, sense deixar de batre, aboqueu-hi la nata. És important que el massapà quan aboqueu la nata estigui encara tebi per evitar que cristal.litzi.
-Seguidament, afegiu-hi les nous. No patiu si les poseu senceres perquè la pala les trenca.
-Aboqueu-hi la preparació en el motlle de torró. Repartiu i pressioneu fins que estigui encaixat. Segons el tipus de motlle l´heu de cobrir prèviament amb paper film a fi de poder desemmotllar-lo amb facilitat.
-Tot seguit, el congeleu...sí, sí...el congeleu.

-El mateix dia de la consumició, o el día abans, foneu la xocolata al bany Maria. Un cop fosa i, abans de banyar el torró, ha d´estar a 35ºC.
-Traieu el torró del congelador i, feu l´operació de cobertura, ràpidament! màxim 1'. La xocolata calenta amb la fredor es presa de seguida.
-Primer, feu la capa base, doneu la volta i, seguidament cobriu la capa superior.
-Deixeu refredar una mica, guarniu i consumiu...

Bon profit!

6 comentaris:

  1. Això de fer els torrons a casa és tot un luxe, t'ha quedat genial. MOLT BONES FESTES!

    ResponSuprimeix
  2. m'encanten els torrons casolans, que s'apartin la resta! Petons i bones festes guapissima

    ResponSuprimeix
  3. Aquest curs a la Hoffmann està sent molt interessant.
    Que tinguis un 2015 ple de felicitat!

    ResponSuprimeix
  4. A mes de bo es preciós aquest torró! Aprofito per desitjar-te molt bon any 2015, molts petons!

    ResponSuprimeix
  5. Nyam quin turró! Ha d'estar boníssim, quina enveja amb el curs. Molt bon any!!

    ResponSuprimeix

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...