Per fí! Dic per fí, perquè aquesta recepta la tenia pendent de publicar des del mes de juliol i em cremava les mans, el bloc i l'ànima, jejeje. Un dels grans clàssics del receptari de la Gemma de La Cuina de casa és el seu pastís mousse de préssec. Aprofitant un sopar d´aniversari a la fresca, el vaig fer. No cal que us digui que va tenir un èxit rotund.
La meva intenció era publicar la recepta al mes de setembre, de tornada de vacances. Ja tenia " in mente" la data publicació però de cop i volta la Mercè de Destapant Cassoles ens proposa un nou repte blocaire "Del blog a la taula" en què un cop al mes sen's convoca a elaborar una recepta del bloc que ella trïi. I com no podia ser d'una altra manera, el blog que ha tingut l'honor de tallar la cinta d'inauguració ha estat el de la Gemma de La cuina de casa, la super reina de les postres.
La publicació de la recepta coincideix amb el
quart aniversari del meu blog.Ha estat obra del destí, de la
confluència dels astres?...Ha valgut la pena esperar! Gràcies a totes
dues.
Ingredients
Per a 10 persones.
Motlle de 23 cm.
Aquest pastís és millor fer-lo d'un dia per l´altre.
Per la base
-150 gr. de galetes Maria.
-80 gr. de mantega pomada.
-1 cullerada de sucre.
Per la mousse
-4 iogurts naturals
-el suc d'una llimona.
-100 ml de licor de préssec (jo sense alcohol).
-100 gr. de sucre.
-1 llauna de 1kg de préssec en almívar.
-400 gr. de nata per muntar.
-1 capsa de gelatina de llimona (2 sobres).
Per la cobertura
-el suc del préssec en almívar.
-4 meitats de préssec en almíbar.
-aigua freda.
Preparació
-Esmicolem les galetes fins a fer-les pols i les barregem amb el sucre i la mantega pomada. Fem la base del pastís i ho coem al forn entre 5 i 10'. Jo no ho vaig coure al forn...al mes de juliol no en tenia ganes d´encendre'l ;-D
-En
un cassó escalfem els iogurts, el sucre, el suc de llimona i el licor.Quan arrenqui el bull ho retirem del foc i afegim els sobres de gelatina
de llimona i mesclem fins que tot estigui homogèni.
-Afegim el préssec (menys 4 meitats per la cobertura) i triturem ben fí. Deixem refredar.
-Quan la preparació anterior estigui freda, semimuntem la nata i l'afegim amb cura. Quan una nata es considera semimuntada? Quan les varilles es comencen a marcar.
-Aboquem aquesta massa sobre la base de galeta i deixem quallar a la nevera com a mínim 3 hores.
Per la cobertura
-Tallem les meitats de préssec a llàmines i cobrim la mousse fent cercles concèntrics.
- Escalfem
una part del suc i hi dissolem els tres fulls de gelatina prèviament
hidratats en aigua freda durant 5'. Ho barregem amb el suc i ho aboquem amb cura sobre el pastís.
-Deixem quallar a la nevera i servim ben fresc.
Bon profit!
Bon profit!
Ja t-havia posat falta... ! un gran pastis!! petons!
ResponEliminaQue boooooo, i de préssec Ummm
ResponEliminaPetons
Quina ilu que hagis participat i que hagis fet aquest pastis!, jo també el vaig fer. Va ser un dels primers, després del de llimona. La presentació és preciosa, i és un pastís mousse....UMMMMM...els meus preferits!!!. Una abraçada i gràcies un cop mes per participar.
ResponEliminaooooohh!!!! quin goig que fa!!! amb aquests ingredients ha d´estar molt bó aquests pastís!!! Petons
ResponEliminaLa Gemma fa unes postres genials, però tú no et quedes enrera, ambdues sou les reines dels pastissos.
ResponEliminaBo i rebó alb prèssecs i molt maco.
Petons.
Que gustazo y eso solo de verlo huuuuu...buenísimo.Bssss
ResponEliminaM'encanta aquest nou repte blocaire que no coneixia, i m'encanta aquest pastís de pressec! T'ha quedat taaaan bé! Una abraçada!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
je je je.... sembla fet expressament, t'ha anat com anell al dit!
ResponEliminaRecordo super bé aquesta recepta, és una mousse que no falla mai!
Enhorabona pels 4 anys, segur que els astres s'han posat d'acord.
Moltes gràcies per participar, em fa molta il·lusió!!!!
Una abraçada!
Aquest es un dels meus preferits de la Gemma...
ResponEliminaSempre que el faig triomfa, però ja el tinc publicat...
Felicitats per el teu aniversari de blog!!! que en siguin molts mes!!!
Petonets.
Et va quedar genial, quina pintaaaa!!! Que te'n queda algun trosset per mi? :P
ResponEliminaUna abraçada!
ohhh felicitats pel 4t aniversari, i felicitats pel pastís tan xulo que t'ha quedat! la Gemma ja pot estar ben orgullosa! petons
ResponEliminaOstras nena!!!!!!, quin secret mes ben guardat, la recepta i els teus 4 any-ets.
ResponEliminaTan joveneta i quin pastissos mes bons que sap fer.
Ha!!!!!!!, con van les classes.
Per aixó ets tant bona pastissera.
Un petonàs, guapíssima
Quina pinta més deliciosa ! Felicitat per l'aniversari! Espero que poguem gaudir molts anys més del teu blog! Una abraçada! retallsdecuina.cat
ResponEliminaCuando hacemos una receta de la Gemma sabemos que sera buena y facil la elaboracion y con un resultado sublime comom este pastel tuyo.
ResponEliminaHola!
ResponEliminaM'heu fet venir moltes ganes de fer el pastís! !!
Tinc un dubte: dius un pot de kg de préssec i he mirat supermercat i els pots fan menys de 900 grs amb el suc.
em podries aclarir si te de ser 1kg de préssec + almívar?
Moltes gràcies!
Hola anònim! Es compta tot plegat....suc + préssec. A mi també em va passar el mateix. TEnia un pot petit per casa i el vaig compensar entre suc i préssec fins que arribés al kg. Ja veuràs que bo que et sortirà.
EliminaMoltes gràcies! !!
EliminaDemà mateix el faré, perquè a les fotos es veu boníssim.
Quan el provis ens dius que tal? eh? Vinga a fer el pastís.
EliminaJa el vaig fer, i vaig triomfar!!!
ResponEliminaMoltes gràcies! !!
Bravo!
Elimina