diumenge, 14 de setembre del 2014

PASTÍS DE MOJITO

Happy happy tu yuuuu...Aquest ha estat el pastís del meu aniversari: Pastís de Mojito. Aquest any semblava que no l'acabaria mai. Amb tants esdeveniments i compromisos l'he fet "a trams", mai millor dit. Fins que avui l'he pogut tastar. El resultat és d'un pastís ben refrescant, i, en què amb la mescla de formatge es fa notar el gust d'herba bona, llima i rom. Passa xuclant!


Ingredients
Per a un motlle de 23 cm.
Per la base
- 180 gr. de galeta Maria.
-80 gr. de mantega pomada.
Pel pastís
-110 ml de rom blanc.
-150 gr. de sucre morè.
-240 ml d'aigua.
-1 manat d' herba bona.
-4 llimes.
-400 gr de formatge cremós tipus Philadelphia.
-6 fulls de gelatina.
Per la cobertura
- 1 sobre de gelatina de llimona en pols,.
- 300 ml d'aigua.
- 2 gotes de colorant blau.

Preparació
-Per fer la base esmicoleu les galetes fins a fer-les pols i mescleu-les amb la mantega pomada fins a fer-ne una pasta. Feu la base del pastís amb aquesta mescla i reserveu en la nevera fins el moment d´abocar el pastís. Jo he fet la base mentre es preparava el mojito.
-En un cassó i a foc suau, aboqueu-hi el rom, l´aigua i el sucre fins que aquesta es dissolgui.
-Un cop dissolt el sucre, aboqueu-hi l'herba bona, la ratlladura i suc de les llimes; deixeu-ho infusionar a foc suau uns 20'. Passat el temps  retireu el cassó del foc. Deixeu refredar el líquid de mojito i, seguidament, coleu el seu contingut.
-Hidrateu la gelatina amb aigua freda uns 5'.
-Escalfeu en el microones dos dits del líquid de mojito i, afegiu-hi la gelatina hidratada i ben escorreguda. Remeneu fins que es dissolgui i, aboqueu-la novament al líquid de mojito.
-Afegiu-hi el formatge; bateu enèrgicament amb les varilles fins a obtenir una mescla homogènia.
-Reserveu en la nevera fins que es qualli. Mínim 4 hores.
-Per fer la cobertura; escalfeu en un cassó 150 ml d'aigua amb el contingut del sobre de gelatina. Un cop dissolta i, arrenqui el bull, retireu el cassó del foc i, aboqueu-hi els altres150 ml d'aigua freda i les dues gotes de colorant. Remeneu. Retireu el pastís de la nevera i, amb molt de compte, aboqueu-hi aquesta preparació sobre el pastís de mojito. Deixeu quallar.
-Decoreu i serviu.

Bon profit!


15 comentaris:

  1. PER MOOOOOLTS ANYS!!!, UN PASTÍS ADULT PER A UNA...CRIATURA!, JAJAJA, QUI DIU QUE NO?...BONA ELECCIÓ!, T'HA QUEDAT FANTÀSTIC!( la única cosa que em sorprèn és que hagis utilitzat colorant blau...es veu ben verda!,,,jajaja)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè, groc + blau= verd...recordes les ciències naturals? jejeje

      Elimina
  2. Jo el faig una mica diferent, a casa els torna bojos!!. Aquesta recepta també pinta bé.
    Prova de utilitzar la base de galetes de " bocaditos de limon" de Cuètara i ja veuràs que bo!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. GEmma, em miraré la teva recepta. Això dels bocaditos de limón és temptador!

      Elimina
  3. Ja es veu refrescant solament de mirar-la, qué bona Cristina, em menjaría un troç ara mateix.
    Avui he fet una de yogur amb la base de galetes com diu la Gemma Bocaditos de limón.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Estos pasteles refrescantes y con este color son mas atractivos con solo verlos.Un buen pastel para tu autofiesta de cumple.
    Bona setmana

    ResponElimina
  5. UN pastís refrescant que entre pels ulls només de mirar-lo amb aquest color.
    Felicitats !!!
    Petons

    ResponElimina
  6. FELICITATS encara que una mica tard... Et vas fer un gran i bo pastís, pillina..! petons

    ResponElimina
  7. Que maco que es! Amb aquest color tan maco t'ha quedat espectacular i segur que estava de vici! Per molts anys! Que tnguis un any igual de bo o millor! una abraçada maca

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  8. moltes felicitaaaats moltes felicitaaaats....!!! fantastic aquest pastis pel teu aniversari, millor impossible! petons

    ResponElimina
  9. Per molts anys!!!!!!!!!!!!!!!
    Uala, quin pastís més xulo que vas fer, m'encanta la combinació! I un sabor ben triat per ara l'estiu, el mojito, amb la menta i el rom, entra divinament.
    El color verd et va quedar super vistós.

    ResponElimina
  10. Moltes felicitats!!! Aquest pastís és tota una temptació amb aquest color fantàstic.

    ResponElimina
  11. Per molts anys guapíssima!! Així dona gust fer anys, oi??? jijiji. Petonets

    ResponElimina
  12. Uau!!! Aquest se m'havia escapat! Quina bona pinta! Quin aniversari, Cristineta, a por todo lo alto!! ha ha ha. Petonets!

    ResponElimina
  13. Hola Cristina, de nou. Et contesto tb aquí per si de cas. La idea de "Del bloc al plat" és publicar tothom la recepta el dia 20, però igual que en el cas de la recepta del 15, si a algú li va millor fer-ho 2 dies abans o 2 dies després no passa absolutament res!, només faltaria!. Una abraçada guapa.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...