diumenge, 6 de juliol del 2014

PASTÍS DE FORMATGE, IOGURT I LLIMONA


Abans de vacances i de perdren's de vista, la colla del cafè del dissabtes al matí vàrem fer ahir un dinar d'aquells en què la paella de marisc mereix una foto pel record. Jo volia que les postres també fossin mereixedores d'una foto pel record i, vaig portar aquest pastís de formatge, iogurt i llimona. És un pastís lleuger i, recomenat  pels al.lèrgics a l'ou. No porta ou: ni el seu rovell ni la seva clara. Aqui teniu la recepta.




Bones vacances colla! ja, ja ho sé...pensaré en el proper.

Ingredients
-Per la base
-180 gr. de galetes Maria.
-80 gr de mantega pomada.

-Pel pastís
-500 gr. de formatge batut desnatata 0% MG
-2 iogurts grecs (250gr).
-150 gr. de sucre.
-100 ml de suc de llimona.
-ratlladura d' una llimona.
-400 ml de nata muntada.
-1 sobre de sucre avainillat (8 gr.)
-10 fulls de gelatina (20 gr.).

 Per la cobertura
-1/2 sobre de gelatina de llimona.(45gr).
-Aigua.

Preparació
-Esmicoleu les galetes i piqueu-les fins a fer-les pols. Mescleu-les amb la mantega pomada fins que quedi una massa compacta. Cobriu amb aquesta la base del motlle. Deixeu reposar en la nevera finsel moment d' abocar la preparació de pastís.
-Hidrateu els fulls de gelatina amb aigua freda.
-Munteu la nata.
-Mentrestant, en un bol afegiu-hi el sucre, el suc de llimona, la ratlladura de llimona, el sucre avainillat,el formatge i els iogurts i bateu-ho tot amb les varilles.
-Separeu 1/2 got d' aquesta mescla, escalfeu-la en el micro i hidrateu els fulls de gelatina, previament escorreguts de l'aigua. Remeneu fins que es dissolguin i els afegiu a la resta de la mescla.
-Afegeiu-hi en el bol de la mescla 1/3 de la nata i bateu enèrgicamente per igualar textura.
-Seguidament, afegiu-hi la resta de la nata amb moviments envolvents.
-Deixeu quallar en la nevera. Mínim 3 hores. És millor fer el pastís d' un dia per l´altra.
-Quan el pastís estigui quallat feu la cobertura. En un cassó aboqueu-hi 125 ml d'aigua.Quan aquesta arrenqui el bull afegiu-hi la gelatina i, remeneu fins que es dissolgui.
-Un cop dissolta, retireu del foc i afegiu-hi 125 ml d´aigua freda. Retireu del foc; deixeu reposar uns 5' la gelatina i aboqueu-la amb cura sobre el pastís.
-Deixeu quallar un parell d´hores i serviu el pastís fresquet i decorat.

Bon profit!


12 comentaris:

  1. Guaaaaaaaaaaaau.! Cristina me has dejado con la boca abierta, que pinta más buena.

    ResponElimina
  2. Hola Cristina, ara és la millor època per provar totes aquestes delícies que tu fas. Una abraçada

    ResponElimina
  3. Que bonic! I el millor... és que ha d'estar boníssim!

    ResponElimina
  4. Bonic i bo!!! quina pinta! així ja estàs de vacances??? havíem dit de trobar-nos un dia i fer un cafetó! petons

    ResponElimina

  5. Cristina; Té un aspecta de mossegada la veritat. Un bon regal de despedida... i... fins la propera.
    Bones vacances Cristina¡¡

    ResponElimina
  6. un postre ben encertat després de la paella, que ja deixa prou tip!! que bo amb gelatina! m'agrada molt aqeust tipus de pastissos mousse! petons

    ResponElimina
  7. Ostres nena.....
    Llàstima que visquis lluny, perquè si no, venia a que em donessis un tros.
    Bé, quan ens veiem?
    Qui posa el dia?
    Petonets

    ResponElimina
  8. Xulíssim aquest pastís! a mes ha de ser boníssim i fresquíssim, ideal per l'estiu! Un petó

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  9. Desde luego con este pastel y esta presencia seguro que tendran un buen recuerdo y durante largo tiempo los componentes de tu colla.
    Molt bo Cristina¡¡

    ResponElimina
  10. Hola! Una consulta, als ingredients no diu res de formatge però a la preparació si... Se'n posa o jo i quina quantitat si us plau! Gràcies!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jana, error rectificat on diu 500 de iogurt ha de dir de formatge. Merci!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...