Després d'unes quantes convocatòries,per fí he pogut participar en la convocatòria del Memòries d'una Cuinera d'aquest mes. No podia faltar en aquesta que va dedicada als flams. He triat un flam d'ametlles, que juntament amb el d'ou i el de vainilla que sempre romandran en la memòria culinària.
Ingredients
Per a 4-6 flams
-50 gr.de sucre per fer el caramel.
-3 ous.
-80 gr. de sucre.
-80 gr d'ametlla mòlta.
-300 ml de llet.
Preparació
-En una paella aboqueu-hi el sucre i deixeu-lo que es caramelitzi. Heu de vigilar que quedi dauradet perquè si s´enfosqueix massa quedaria amb un gust amarg.
-Ompliu la base dels motlles amb el sucre i reserveu.
-Preescalfeu el forn a 160ºC
-A continuació prepareu el flam; en un bol aboqueu-hi els ous, el sucre. Bateu. Seguidament afegiu-hi la llet i l´ametlla mòlta. Bateu amb les varilles fins que quedi homogèni.
-Aboqueu-hi la preparació a les flameres i poseu-les en una safata al bany maria-l'aigua del bany maria ha d´estar prèviament calenta, en el forn durant uns 45' aprox. Feu la prova de l´agulla.
Bon profit!
Me l' acabo d' anotar. Diumenge vinent farem flams per postres !
ResponEliminaNo sòc massa amat del flams.
ResponEliminaPerò veien aquesta pintorra que fà.....Hum. hum...
Si el tingues devant el menjaba.
Petonets
Per cert, avui he fet de postres el còctel de cava amb mangrana. Molt bó.
que bons amb atmella!!! No els he tastat mai, així que em guardo la recepta. Moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponEliminaNo he tastat el falm d'ametlles, però si m'agraden les ametlles, m'agradarà el flam, oi?
ResponEliminaM'agrada la presentació sense nata.
Petons.
Mira que bé! M'hi agrada, això de l'ametlla mòlta. Només els he fet amb castanya trinxada, de fruit sec. Apuntada la teva recepta, guapa!
ResponEliminaFlam amb ametlla molt ........... M'agrada la proposta. Ho probaré.
ResponEliminaPetons
Quina proposta més bona!!! Petons
ResponEliminaQuina delicia aquest mes amb els flams, el teu és super original i ha de desfer-se a la boca!
ResponEliminaPetons
el toc d'atmetlla es bo a tot arreu, pero amb flam ha de ser la guinda! bona idea! petons
ResponEliminaMolt bó Cristina!
ResponEliminaAmb el gustet de les ametlles ha de quedar un flam molt fi i molt gustós.
ResponEliminaun buen flan y con mas vitaminas, ideal para estos frios,buena aportación¡¡
ResponEliminaCristina, la presentació que has fet ja fa que entri sense gana. El gust d'ametlla li ha de donar el seu què.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Un bon flam per un dinar festiu!!!!! Què bo ha de ser!!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Doncs mira, fins ara no havia tastat mai un flam d'ametlles però no serà la última vegada.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
A casa som fans dels flams!!! l'apunto! estic desconnectada i no he vist el Memòries d'aquest mes... Petó
ResponEliminaHola Cristina guapa tu
ResponEliminaNena quina pintaZA, et copio, humm
mil petonets Susanna