dilluns, 7 d’octubre de 2013

PASTÍS MOUSSE DE NUTELLA

A finals de setembre vaig anar de convidada a un dinar. I com sabia que als amfitrions els hi agrada molt la xocolata vaig aprofitar la nutella que em va quedar del farcit dels croissanets. Crec que  hi ha pocs blocaires que no l´hagin provada. La recepta la vaig extreure dels blocs de les "Gemmes", La cuina de casa i Caprofiti però tunejada al meu gust.
En un principi  vaig pensar que amb la calor que feia hauria estat millor una mousse de fruites però la sorpresa va ser que és molt fina, no atipa i passa xuclant. Per repetir!




Ingredients
Motlle de 23 cm
Per a la base de pa de pessic
-2 ous.
-40 gr. de farina.
-40 gr. de sucre.
-20 gr. de cacau en pols.
Per a la mousse de nutella.
-200 gr. de nutella.

-400 ml de nata per muntar.
-2 clares d´ou.
-100 gr. de llet.
-4 fulls de gelatina.
-50 gr. de xocolata fondant.
Per la cobertura.
-100 gr de nata
-100 gr. de xocolata fondant.
-30 gr. de mantega.

Preparació
Del pa de pesssic
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Bateu els ous amb els sucre fins a obtenir una crema homogènia espumosa i blanquinosa.
-Seguidament afegiu-hi la farina tamissada i el cacau en pols.
-Barregeu amb moviments  suaus i envolvents.
-Aboqueu-ho en el motlle. Enforneu 10' aprox. a 180ºC.
-Deixeu refredar.
De la mousse
-Munteu la nata i reserveu en la nevera.
-Munteu les clares i reserveu.
-Posem en remull i en aigua freda les fulles de gelatina a fi que s´hidratin.
-En un cassó escalfem la llet, i afegim la nutella i la xocolata trossejada. Mesclem fins que es desfaci la xocolata..
-Afegim els fulls de gelatina ben escorreguts i mesclem bé fins que es dissolguin.
-En un bol mesclem amb cura i, a tongades, la crema de nutella amb la nata. Per últim, afegim les clares. També amb moviments envolvents.
-Aboqueu-ho sobre la base de pa de pessic i deixeu-ho quallar en la nevera.
De la cobertura
-En un cassó escalfem els tres ingredients: la nata, la mantega i la xocolata.  Quan estigui fosa l'aboquem sobre la mousse de nutella que haurà d´estar totalment quallada.
-Refrigereu perquè qualli i abans de servir decoreu al gust.



Bon profit!

24 comentaris:

  1. Hola xoco-adicte. Veig que has trobar gust a fer coses amb Nutella.
    Bona cuina

    ResponElimina
  2. Quina golafreria, Cristina!! Apa que devies deixar contents als convidats, eh? Petons!!

    ResponElimina
  3. Brutal Cristina,un corte tentador solo verlo¡¡Perfecto te ha quedado y bueno sin lugar a dudas y con buenas referencias anteriores de las 2 Gemmas.
    Bss

    ResponElimina
  4. Queda fi i suau, oi? A casa ja l'he fet més d'un cop i té l'èxit assegurat :)

    ResponElimina
  5. T'ha quedat de luxe, Cristina!!! Quin goig que fa!!! I què bo a de ser... espera que m'eixugui la babeta. :))) Petonets.

    ResponElimina
  6. Sóc una de les poques blocaires que encara no ha provat la recepta...no per gaire temps jejejeje, i més veient la pinta que fa la teva! nyammm Petonets!

    ResponElimina
  7. La meva filla s'hi tiraria de cap !

    ResponElimina
  8. si porta Nutella segur que té l'èxit assegurat! molts petonets

    ResponElimina
  9. Es que es de pur vici...!!!!
    Aquest estiu, a Stuttgart, els hi vsig fer un parell de pastissos d'aquets i tots varen "flipar". Amb lo que els hi agrada a la joventut la Nutella (i als no tant joves...jejeje)
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Queda a pendents! no hi ha manera de fer una mica de bondad...! a una li va la xoco...!petó

    ResponElimina
  11. té una pinta boníssima, i si dius que no es fa gaire pesat de menjar, millor que millor

    ResponElimina
  12. Queda un tall increible!!! i penso que es adient per qualsevol dia de l´any.. ja començo a fer llista pels nadals, així que apuntada!!! petons,

    ResponElimina
  13. que pasada, y que suerte la mía. Tengo que hacer un pastel de chocolate para el cumpleaños de una amiga de mi hija. Me comprometí a hacerlo y la única condición es que sea de chocolate así que ya tengo el problema resuelto. Ya te contaré si me queda tan bien como a ti. Bsos

    ResponElimina
  14. I jo buscant la Nutella entre els ingredients, hehehe. M'agraden tots els pastissos tipus mousse, encara que a l'hora de portar s'ha d'anar en compte.
    Quin tall, vinga jo posso la caponata i tu el pastís.
    Petons,

    ResponElimina
  15. He preparat alguns dolços amb Nutella, però aquest.....noooo!!!! Quina bona pinta!!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  16. Quin tall més maco, par els xocolaters tot un vici.
    Queda a pendents, als meus fills els perd la Nutella, quan vinguin a dinar els faré (imagino les seves cares hehehe)
    Petons

    ResponElimina
  17. oioioi" mira que no soc gens de nutella, nomes en menjo quan el tinc a prop i tinc gula!! pero aquest pastis segur que en repetiria de ració! quina pinta noia!! ja se quin pastis fer per una amant de la xocolata per untar! petons

    ResponElimina
  18. Té una pinta deliciosa!!1 Es veu tan esponjosa!!
    Petonets

    ResponElimina
  19. Hola he llegit la recepta i no veig la quantitat de Nutela que ho pots especifica?
    Gràcies i segueix publican aquestes receptes tan bones
    Maite

    ResponElimina
  20. Perdona Marta, un lapsus!! són 200 gr. i gràcies!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...