Ingredients
Per un motlle de 20 cm.
Pa de pessic
-4 ous
-120 gr. de farina.
-120 gr. de sucre.
-ratlladura d´una llimona.
*Si no us atreviu a fer-lo sense llevat en podeu posar una culleradeta de postres*.
Per l´almivar
-100 gr. de sucre.
-100 gr. d´aigua.
-unes gotes de llimona.
-unes gotes de llimona.
-licor.
Per la crema de mantega o Sara
-100 gr. de sucre
-25 ml. d´aigua mineral.
-2 rovells d´ou.
-125 gr. de mantega pomada.
Pel farciment
Per la crema de mantega o Sara
-100 gr. de sucre
-25 ml. d´aigua mineral.
-2 rovells d´ou.
-125 gr. de mantega pomada.
Pel farciment
-melmelada d´albercoc/crema de mantega
Per la decoració
-ametlla laminada torrada a 180ºC en el forn; fideus de xocolata, plomes, pollets, ous de xocolata.
Preparació
1)El pa de pessic
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Separeu els rovells de les clares.Bateu els rovells amb 65 gr. de sucre fins que quedin blanquinosos i molsosos.
-Munteu les clares i, a mig muntar, afegiu-hi suaument i de mica en mica, els 60 gr. de sucre restant.
-Seguidament, afegiu-hi la farina tamissada i, el llevat tamissat si fos
el cas, i la ratlladura de la llimona en els rovells i mescleu.
-A la mescla dels rovells afegiu-hi les clares muntades en 3 tongades i
ho mescleu suament i amb moviments envolvents, tot procurant que no
s´abaixin.
-Aboqueu-hi la mescla en el motlle emmantegat i enfarinat i ho coeu en
el forn, de baix, a 180ºC entre uns 25-30'. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop cuit el deixeu refredar.
2) L´almívar
-Coeu 5 minuts el sucre amb l´aigua i les gotes de llimona sense
remenar fins que arribi a ebullició i el sucre s'hagi fos. Fora de foc afegiu-hi unes gotes del licor que més us agradi.
3)La crema de mantega o sara
-Poseu els rovells en un bol. En un cassó poseu-hi el sucre i l'aigua i ho deixeu bullir fins que s' espesseixi una mica fins a 104ºC -a fil tou- .Si no teniu termòmetre són uns 3 o 4 minuts d'ebullició.
-Amb l' almívar ben calent, escaldeu els rovells i afegiu-lo a poc a poc en el bol dels rovells tots barrejant-ho amb les varilles manuals
-Quan la barreja dels rovells i l'almívar estigui freda, incorporeu-hi la mantega tova i bateu-ho amb les varilles elèctriques fins que adquireixi la textura d'una crema consistent.
3)La crema de mantega o sara
-Poseu els rovells en un bol. En un cassó poseu-hi el sucre i l'aigua i ho deixeu bullir fins que s' espesseixi una mica fins a 104ºC -a fil tou- .Si no teniu termòmetre són uns 3 o 4 minuts d'ebullició.
-Amb l' almívar ben calent, escaldeu els rovells i afegiu-lo a poc a poc en el bol dels rovells tots barrejant-ho amb les varilles manuals
-Quan la barreja dels rovells i l'almívar estigui freda, incorporeu-hi la mantega tova i bateu-ho amb les varilles elèctriques fins que adquireixi la textura d'una crema consistent.
Muntatge
-Retalleu la part superior del pa de pessic fins a deixar una base plana si és que se us ha format un turonet.
-Retalleu la part superior del pa de pessic fins a deixar una base plana si és que se us ha format un turonet.
-Talleu el pa de pessic en un o dos pisos horitzontals. Remulleu-los generosament amb
l´almívar (no us ha de quedar gens d´almivar) i, seguidament afegiu-hi una capa generosa de melmelada
d'albercoc en un pis i, de crema de mantega en l´altra.
-Cobriu el pa de pessic amb la Sara, tot començant-Guarniu la mona al gust abans de servir. per la seva part superior i després pels costats.
Bon profit!