dilluns, 6 d’abril del 2015

MONA DE PASQUA (MANTEGA)

Aquesta és la Mona d'enguany: un max-mix de mantega amb uns detallets de xocolata.



Ingredients
Per un motlle de 20 cm.
Pa de pessic                                     
-4 ous                                                                            
-120 gr. de farina.
-120 gr. de sucre.
-ratlladura d´una llimona.
*Si no us atreviu a fer-lo sense llevat en podeu posar una culleradeta de postres*.
Per l´almivar
-100 gr. de sucre.
-100 gr. d´aigua.
-unes gotes de llimona.
-licor. 
Per la crema de mantega o Sara                    
-100 gr. de sucre
-25 ml. d´aigua mineral.
-2 rovells d´ou.
-125 gr. de mantega pomada. 
Pel farciment                                         
-melmelada d´albercoc/crema de mantega
Per la decoració
-ametlla laminada torrada a 180ºC en el forn;  fideus de xocolata, plomes, pollets, ous de xocolata.

Preparació
1)El pa de pessic
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Separeu els rovells de les clares.Bateu els rovells amb 65 gr. de sucre fins que quedin blanquinosos i molsosos.
-Munteu les clares i, a mig muntar, afegiu-hi suaument i de mica en mica, els 60 gr. de sucre restant.
-Seguidament, afegiu-hi la farina tamissada i, el llevat tamissat si fos el cas, i la ratlladura de la llimona en els rovells i mescleu.
-A la mescla dels rovells afegiu-hi les clares muntades en 3 tongades i ho mescleu suament i amb moviments envolvents, tot procurant que no s´abaixin.
-Aboqueu-hi la mescla en el motlle emmantegat i enfarinat i ho coeu en el forn, de baix, a 180ºC entre uns 25-30'. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop cuit el deixeu refredar.
2) L´almívar
-Coeu 5 minuts el sucre amb l´aigua i les gotes de llimona sense remenar fins que arribi a ebullició i el sucre s'hagi fos. Fora de foc afegiu-hi unes gotes del licor que més us agradi.
3)La crema de mantega o sara
-Poseu els rovells en un bol. En un cassó poseu-hi el sucre i l'aigua i ho deixeu bullir fins que s' espesseixi una mica fins a 104ºC -a fil tou- .Si no teniu termòmetre són uns 3 o 4 minuts d'ebullició.
-Amb l' almívar ben calent, escaldeu els rovells i afegiu-lo a poc a poc en el bol dels rovells tots barrejant-ho amb les varilles manuals
-Quan la barreja dels rovells i l'almívar estigui freda, incorporeu-hi la mantega tova i bateu-ho amb les varilles elèctriques fins que adquireixi la textura d'una crema consistent.

Muntatge
-Retalleu la part superior del pa de pessic fins a deixar una base plana si és que se us ha format un turonet.
-Talleu el pa de pessic en un o dos pisos horitzontals. Remulleu-los generosament amb l´almívar (no us ha de quedar gens d´almivar) i, seguidament  afegiu-hi una capa generosa de melmelada d'albercoc en un pis i, de crema de mantega en l´altra.
-Cobriu el pa de pessic amb la Sara, tot començant-Guarniu la mona al gust abans de servir. per la seva part superior i després pels costats.
-Enganxeu l´ametlla laminada i reserveu en la nevera.
 

Amb aquesta Mona participo en el 4è repte de l'Annie de Pastissets.

Bon profit!


10 comentaris:

  1. T'ha quedat espectacular! Auest hem coincidit Mb la mona i pel que veig auest any han triumfat les de mantega, tipus Sara

    ResponElimina
  2. Molt xula i perfecta!!! quin goig que fa. Una abraçada!!

    ResponElimina
  3. Molt maca!!! estàs feta una pastissera!!! petonets

    ResponElimina
  4. Una mona de professional.
    Es nota que esta feta per una gran pastissera.
    Petons guapa

    ResponElimina
  5. Me parece preciosa y super bonita, gracias por compartirla.Bsssss

    ResponElimina
  6. et va quedar sensacional!!!! I la decoració preciosa!
    Aquest any no n'he fet cap de mantega, haurem d'esperar ja a l'any vinent.

    ResponElimina
  7. Te ha quedado de aparador de pastelería,magnifica¡¡

    ResponElimina
  8. Que xula queda, amb aquest max-mix decoratiu! Molt divertida i original!
    Marta

    ResponElimina
  9. T'ha quedat preciosa. Aquest any hem coincidit amb la sara per fer la mona.
    Petons

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...