Jo sempre he dit que no m´agrada la "pastisseria" americana, però d'ella en salvo el carrot cake i, el New York cheesecake. M´agrada molt el formatge Philadelphia. Els americans han sabut aprofitar molt bé aquest formatge cremós i, donar-li forma de pastís amb galetes crackers que són tota una temptació. I jo em pregunto: què no en coneixeran d´altres formatges que només han venut aquest?. De tota manera, la combinació amb la melmelada de gerds la trobo del tot encertada...of course?.
Ingredients
Per la base
-100 gr. de galetes crackers.
-75 gr. de mantega pomada.
-50 gr. de sucre.
-25 gr de farina.
-15 gr. d'aigua.
-Tritureu la galeta fins que estigui completament pols. Desfeu la mantega 1' en el microones fins que estigui pomada.
-En un bol mescleu la galeta, la mantega, el sucre, la farina i l´aigua fins aconseguir una bola compacta que tingui la textura d' un polvoró matxacat.
-Exteneu la mescla entre dos papers guitarra o, si no en teniu, entre dos silpats, així podreu congelar o folreu la safata de forn amb paper film, poseu-hi la mescla i, la tapeu amb un altra paper film. Exteneu amb el corró fins que us quedi una massa de 1/2 cm.
-Congeleu la massa uns 30'. Passat aquest temps, doneu la volta al paper guitarra o film, retireu-lo i, feu amb l´aro una base de 16-18 cm. Embarduneu l'interior de l´aro amb mantega. Col.loqueu la base dins l´aro.
-Feu tires de 4 cm d'ample per fer les parets. Les col.loquem i pressionem bé; que s´enganxi molt bé a la mantega.
-Tallem l´excès que sobresurti i enfornem a 180ºC entre 10-12'.
Si no teniu aro amb un motlle desemmotllable podeu fer el mateix, però no us caldrà congelar el paper film. Feu la base, omplint-la de galeta amb la ma i feu tires de 4 cm per fer les parets.
Pel farcit
-250 gr. de formatge Philadelphia.
-80 gr. de sucre.
-1 ou.
-1/2 ratlladura de llimona.
-2 gr.de sal.
-50 gr. de mantega fosa.
-30 gr. de farina.
-Munteu molt muntades les clares d'ou. Ho sabreu que estan molt muntades quan les clares s'enganxin a les varilles. A mig muntar afegiu-hi la meitat del sucre.
-Mentre munta en un bol afegiu-hi el formatge. Treballeu-lo una mica. Afegiu-hi el sucre restant, la ratlladura de llimona, el rovell d'ou. Mescleu.
-Afegiu-hi la farina. Mescleu.
-Afegiu-hi les clares i, la mantega fosa a la qual haureu retirar el sèrum que sura.
-Mescleu i, aboqueu-ho sobre l´aro. Coure a 160ºC 20'.
Melmelada de gerds (opcional). L'escalfeu una mica i la poseu calenta sobre el pastís.
Bon profit!
ResponEliminaCristina; Amb molta raó, és un dels millors pastisos "americans" que he provat. Un encert daurat¡¡
Salutacions Cristina¡¡ :O)
Qualsevol pastís de formatge m'agrada. La melmelada de gerds li escau molt bé.
ResponEliminaVull un trocet!
Petons.
Una ricura, me encanta como te quedó.Bsss y buenas noches.
ResponEliminaAbolutament fan dels pastissos de formatge!
ResponEliminaAl carrotcake i al NYcheesecake, també hi afegiria el lemon pie ;)
Fantastic pastís de formatge!
ResponEliminaMe encantan las tartas de queso siempre.Bueno este que nos traes hoy.
ResponEliminaBona setmana
El pastissos de formatge a casa triomfen!!! i tinc aquest per a fer ja... de fet l'havia de fer el cap de setmana però ha faltat temps... ! t'ha quedat genial!!! petó
ResponEliminajoopps quina bona pinta! amb lo fan que sóc jo! super alt t'ha quedat eh! petons
ResponEliminaMolt bona pinta i boníssim el pastís de formatge.
ResponEliminaMira per on t'has tornat yanki!!!!!!!!!!!ji ji ji ji.....
Petons guapi
Espectacular!!
ResponEliminaQuina pinta Cristina!!!!. Intentaré reproducirlo ya te diré. Petons guapa
ResponEliminaEncertadíssima, of course!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça