dimecres, 12 de setembre del 2012

PASTÍS MOUSSE DE MANGO

Avui és el meu aniversari i, aquest any, aquest pastís mousse de mango ha estat el pastís dels meus desitjos. El comparteixo amb tots vosaltres.
 
 

Ingredients
Per un motlle de 26 cm
Per la base
-150 gr. de galetes Maria.
-60 gr. de mantega pomada.
Per la mousse
-1 mango gros pelat (400-500gr.)
-500 gr. de nata muntada.
-2 iogurts naturals.
-200.gr de sucre.
-300 gr. de formatge cremós.
-100 ml de llet.
-10 fulls de gelatina.
Per la cobertura.
-350 gr. de mango pelat.
-50 gr. de sucre.
-100 ml d' aigua.
-3 fulls de gelatina.

Preparació
De la base:
-Tritureu les galetes. Un cop hagin adquirit la textura de pols mescleu-les amb la mantega pomada fins a fer una pasta amb la qual fareu la base del pastís. Reserveu el motlle en la nevera mentre feu la resta del pastís a fi que agafi consistència. 
De la mousse:
-Munteu la nata i reserveu-la en la nevera.
-Hidrateu les fulles de gelatina en aigua freda.
-Feu un puré amb els iogurts, el mango pelat i picat, el formatge i el sucre.
-Escalfeu la llet i desfeu els fulls de gelatina. Deixeu atemperar.
-Aboqueu-hi la gelatina al puré. Mescleu i, a continuació, afegiu-hi amb moviments envolvents la nata muntada.
-Aboqueu-hi la preparació en el motlle i deixeu-ho quallar en la nevera unes 3 hores.
De la cobertura:
-Hidrateu la gelatina amb aigua freda.
-Peleu el mango i tritureu-lo juntament amb el sucre fins a obtenir un puré.
-Escalfeu l´aigua i dissoleu la gelatina ben escorreguda.
-Deixeu atemperar una mica i, tot seguit la mescleu amb el puré.
-Aboqueu-hi amb cura el puré sobre mousse a fi de fer la cobertura. Deixeu quallar en la nevera un mínim de 2 hores.
-Abans de consumir decorar al gust.



Bon profit!

dimecres, 5 de setembre del 2012

LLET MERENGADA

Aquest llet merengada la vaig preparar abans de marxar al Marroc, en plena onada de calor. La publico per si encara us ve de gust alguna beguda fresqueta.




Ingredients
-1 litre de llet.
-250 gr de sucre.
-1 pell de llimona.
-1 branca de canyella.
-2 clares d´ou.
-canyella en pols.

Preparació
-Escalfeu la llet amb el sucre, la pell de llimona i la branca de canyella. Remeneu de tant en tant perquè el sucre es dissolgui.
-Quan arrenqui el bull deixeu bullir la llet un parell o tres de minuts.
-Retireu del foc el cassó, tapeu-lo i deixeu infusionar la llet fins que es refredi.
-Un cop freda, coleu la llet,retireu la pell de llimona i la branca de canyella i aboqueu-la en un recipient apte per congelar.
-Mantingueu la llet durant dues hores en el congelador. Transcorregudes aquestes dues hores, munteu les clares i les afegiu a la llet.
-Cada mitja hora bateu amb una forquilla a fi de trencar els cristalls. Serviu a punt de granissat amb un polsim de canyella en pols.



Bon profit!

dissabte, 1 de setembre del 2012

MARROC

Després de la pausa estiuenca el blog torna amb les millors postres d´aquest estiu: les meves vacances al Marroc El tour ens ha portat a assaborir tots els contrastos que ens ofereix aquest país. Des de les ciutats més populars com Casablanca, Fès, Marraquèix, passant pel desert d' Erg Chebbi, l'Atlas, el Parc Natural del Toubkal-cim més alt del Marroc- fins a les platges de l' Atlàntic. Han estat 11 dies plens d'emocions intenses.


Plaça Djemaa el Fna de Marraquèix-Patrimoni de la Humanitat per l´UNESCO
 


 Gorges del Dadès (Atlas Mitjà)
 


Oasis-Palmeral de les Gorges del Todrà


I com que no en tinc prou, us mostro aquest video...El trauma post-vacacional està èssent molt dur. De fet, a casa em diuen que estic a la lluna...Amb el video m'entendreu...



I per aquells que us interessi, la revista CUINA d´aquest mes de setembre dedica en el seu apartat de postres a càrrec d' en Jordi Roca un monogràfic a les postres especiades del Marroc...




Bentornats al blog i bon profit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...