diumenge, 1 de gener del 2017

BAVARESA DE VAINILLA I TOFFEE

Per St.Esteve es condició "sine qua non" treure-li protagonisme als torrons i, assaborir unes bones postres. Aquest any he triat una bavaresa que passa molt bé després dels àpats contundents.

 
 
Ingredients
-1 taronja grossa o dues de petites.
-20 taronges confitades
-2 fulls de gelatina.
Per la bavaresa de vainilla
-1 beina de vainilla.
-6 rovells d'ou.
-75 gr. de sucre llustre.
-2,5 fulls de gelatina.
-200 ml. de llet.
-300 ml de nata per muntar.
-60 gr. de galetes Maria.
Per la bavaresa de toffee
-2,5 fulls de gelatina.
-40 ml.d'aigua.
-40 gr. de sucre.
-100 ml de llet.

Preparació
De la base
-Primer de tot heu de preparar la corona de taronja. Hidrateu la gelatina amb aigua freda uns 5'. -Exprémeu les taronges i, escalfeu fins que arrenqui el bull la meitat del suc. Quan estigui escalfada, incorporeu-hi la gelatina escorreguda i remeneu fins que es dissolgui. Seguidament afegiu-hi l'altra meitat del suc.
-Disposeu les taronges en forma de corona en el fons del motlle i, aboqueu-hi el suc de taronja.
-Deixeu-ho en la nevera durant una hora.
De la crema de vainilla
-Estoveu, en la nata, les galetes trossejades.
-Bulliu la llet, fins que arrenqui el bull, juntament amb la beina de vainilla oberta al través amb les llavors dintre de la llet.
-Quan arrenqui el bull, deixar-la atemperar tapada.
-Remulleu la gelatina en aigua freda uns 5'.
-Mentrestant, bateu els rovells amb el sucre. Coleu la llet i l´afegiu a la crema de rovells. La coueu fins que s'espesseixi.
-Tritureu les galetes estovades dins de la nata i l´aboqueu a la crema de rovells. Integreu-lo
-Separeu la crema en dues parts.
-D'una meitat, escalfeu dos dits de crema en el microones, i dissoleu la gelatina escorreguda i l´afegiu a aquesta meitat.
-Aboqueu-ho al motlle. Aquesta serà la bavaresa de vainilla.
Del toffee
-Hidrateu la gelatina en aigua freda.
-Coure el sucre i l´aigua fins que es formi un caramel daurat, com els dels flams.
-Fora de foc, aboqueu-hi la nata en forma de fil fins a formar una crema de caramel. Millor que la nata estigui una mica calenta així evitareu possibles cremades.
-Afegiu-la a l´altra meitat de la crema de rovells.
-D'aquesta crema escalfeu-ne dos dits en un got al microones i, dissoleu la gelatina escorreguda.
-Aboqueu-la sobre la crema de vainilla.
-Deixeu-ho quallar 8 hores en la nevera.
 
 
 
MOMENT BUFET DE POSTRES.
-Amb el suc d' una taronja ja es suficient per fer la corona i que aquesta sigui més vistosa. Ho sabia! Però vaig creure més la recepta publicada, que fa servir dues,  que no pas la meva consciència...Però bona, boníssima ho era; bona de debò.
-Heu de treballar amb tempos. S'ha de deixar quallar la crema de vainilla uns 30'  com a màxim abans d'abocar-hi la de toffee. No deixeu-la quallar més temps perquè després alhora de tallar la bavaresa  no se us separin les capes.
-Escalfeu la nata abans d'abocar-la en forma de fil al caramel. Així no us cremareu i s'integrarà  millor.
 
 
Bufet de postres

2 comentaris:

  1. Quin nivell, Cristina! És una bavaresa ben espectacular! I la combinació de gustos..per llepar-se'n els dits!! Bona entrada d'Any! Petonets!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...