Un altra cop dilluns de Pasqua; un gran dia per gaudir d'una de les tradicions més dolces: la Mona! Enguany n'he fet dues. La tradicional de fruita confitada i, una altra feta amb bescuit de clares. Així he pogut acontentar la meva neboda que és intolerant al rovell d'ou i als fruïts secs.
El pa de pessic té el mateix procés d'elaboració que qualsevol altra. La seva textura és molt lleugera. Recorda molt al pa de pessic de Vic.
Ingredients
Per un motlle de 20 cm.
-135 gr. de farina.
-135 gr. de sucre llustre.
-60 ml d'oli de girasol.
-La clara de 6 ous (240 gr. aprox.)
-1 sobre de llevat químic.
-Ratlladura d'una llimona.
Trufa*
Per l´almívar
-50 gr. de sucre.
-50 gr.d'aigua.
-Unes gotes de llimona.
-Unes gotes de llimona.
Cobertura de xocolata*
-150 gr. de xocolata negra 60% mínim.
-150 gr. de nata.
-50 gr. de mantega.
-25 gr. de sucre.
Per la decoració
Plomalls, pollets, ous de xocolata i, imaginació.
Plomalls, pollets, ous de xocolata i, imaginació.
*Aquest pa de pessic el vaig tallar per la meitat i el vaig farcir amb la trufa que em va quedar de la mona de fruita confitada. La recepta (aquí). En aquest cas, es faria amb la meitat d'ingredients de la recepta.
Preparació
Prescalfeu el forn a 180ºC
-Tamisseu la farina i el llevat. Mescleu-lo i reserveu.
-Ratlleu la pell de la llimona.
-Munteu les clares a punt de neu molt fort.
-Un cop muntades i, sense deixar de batre a velocitat mitja, afegiu-hi a poc a poc el sucre i, seguidament l'oli de girasol.
-Afegiu-hi, en tres tongades, la farina el llevat i la ratlladura de la llimona, amb moviments envolvents a fi que no s´abaixi.
-Aboqueu-ho al motlle, previament encamisat, i enforneu amb el forn de baix, a 180ºC uns 35ºC.Feu la prova de l'agulla.
- Prepareu un almívar.En un cassó hi afegiu el sucre i l´aigua. Ho deixeu bullir uns 4-5' a foc lent fins que el sucre es fongui.Deixeu-lo refredar.
- Prepareu un almívar.En un cassó hi afegiu el sucre i l´aigua. Ho deixeu bullir uns 4-5' a foc lent fins que el sucre es fongui.Deixeu-lo refredar.
-Seguidament prepareu la cobertura. Trobareu aquí l'elaboració i, aplicació.
-Talleu per la meitat el bescuit, el remulleu per totes les cares amb l´almívar. El farciu amb la trufa i l´acabeu amb la cobertura
Agraeixo a la meva colla blocaire del whatsapp per les recomenacions sobre el bescuit de clares.
-Talleu per la meitat el bescuit, el remulleu per totes les cares amb l´almívar. El farciu amb la trufa i l´acabeu amb la cobertura
Agraeixo a la meva colla blocaire del whatsapp per les recomenacions sobre el bescuit de clares.
Bon profit!
Una mona preciosa, ideal per la teva neboda. Petons, i bona setmana.
ResponEliminaCristina; Una molt bona mona aquesta que presentes. Aquestes mones són molt agreides de fer.
Aquest any també l'he fet per la meva neboda de tres mesos.
Salutacions Cristina¡¡ :O)
uff quina bona pinta!!! tot i que jo sóc més de la mona de mantega, a aquesta no li faria cap lleig!!petons
ResponEliminaUna buena mona por dentro y por fuera.Una tradicion que siempre me gusta celebrar.
ResponEliminaBona setmana
Quina cobertura més lluenta que t'ha quedat! Encara fa venir més gana de menjar-ne! La propera vegada fes també la foto del tall. Havia de fer un goig, tota farcida de trufa! Un petonet!
ResponEliminaQuè xocolateres som!! moníssima!!! petó
ResponEliminaJo el biscuit de clares el faig sovint i a casa els hi encanta. Queda molt suau i....bonisim!!
ResponEliminaPetons