Del mes d'abril em quedava pendent de publicar aquest pastís que vaig fer per l'aniversari de la meva mare i neboda que va fer 10 anys. No era el pastís que desitjava fer però s'havia d'acontentar tan adults com nens. La solució la vaig trobar en el blog de la Laura, Coure Coulants que disposa de molt bones receptes. Malgrat tot, era deliciós i la combinació de natilles amb la capa de xoco espectacular. Per repetir!
Ingredients
Per un motlle de 20-22 cm.
Per la base
-200 gr de galetes Digestive.
-95 gr. de mantega pomada.
-70 gr. de fideus de xocolata.
Per la mousse de natilles
-500 ml de llet.
-200 ml. de nata per muntar.
-100 gr. de sucre.
-4 ous mitjans.
-20 gr. de maizena.
-1/2 branca de canyella.
-5 fulles de gelatina.
Pel glassejat de xocolata o cobertura.
-80 ml de nata líquida.
-120 gr. de sucre.
-100 ml d'aigua.
-40 gr. de cacau en pols amarg.
-3 fulls de gelatina.
Preparació
De la base
-Tritureu les galetes fins que quedin ben fines. Afegiu-hi per tongades la mantega pomada i, feu-ne una pasta fins que aquesta quedi integrada i ben homogènia.
-Tot seguit, barregeu els fideus de xocolata i, folreu el motlle amb la massa de galetes fins que quedi una massa ben unida, compacta i, anivellada.
-Reserveu el motlle en la nevera un mínim de mitja hora perquè la mantega faci de cola i quedi la base ben compacta.
De la mousse de natilles:
-En un cassó aboqueu-hi en un cassó al foc la llet amb el sucre i el canonet de canyella
fins que aquesta arrenqui el bull. La retirem del foc i, reservem.
- Paral·lelament mesclem amb el túrmix els ous i la maizena.
- Un cop la llet hagi perdut una mica d'escalfor la colem i la afegim a
sobre de la barreja d'ous i maizena sense parar de remenar per evitar
que quallin els ous.
-Hidrateu les fulles de gelatina en aigua freda.
-Hidrateu les fulles de gelatina en aigua freda.
-Torneu tota la barreja al cassó del foc i cuinar a foc mitjà
fins que la crema arrenqui el bull, moment en el que espessirà força. Hem
d'anar remenant constanment per evitar que se'ns enganxi a la base del
cassó.
- Un cop feta la crema la retirem del foc i afegirem les fulles de
gelatina escorregudes. Remenarem per aconseguir que aquestes quedin ben
integrades.
- Reserveu la crema fins que estigui gairebé freda.
- Munteu la nata líquida.
- Amb l'ajut d'una espàtula, barrejarem la nata amb les natilles. Els
moviments han de ser suaus però constants fins aconseguir que aquesta
quedi ben integrada.
- Aboqueu aquesta mousse sobre la base de galetes i tornarem a posar el
motlle a la nevera un mínim de 6 hores per aconeguir que quedi ben quallada.
De la cobertura de glassejat de xocolata:
- Bullir la nata líquida, el sucre i l'aigua.
- Afegiu-hi a continuació el cacau, removeu bé fins que no hi hagi cap grumoll i escalfeu-lo fins que pràcticament bulli.
-Deixeu-ho atemperar una mica (un parell de minuts) i, afegiu-hi quan encara sigui calent les fulles de gelatina escorregudes, prèviament posades en remull durant 5 'en aigua freda.
-Quan la barreja hagi perdut una mica de temperatura ja la podrem abocar sobre la mousse de natilles.
Font de la recepta: Blog Coure Coulants.
Bon profit!
caram cristina quin pastís!, aquest glacejat el tinc pendent!, així de natilles casolanes ha de ser boníssim!
ResponEliminaCristina, un pastel de categoría, triunfaste sin lugar a dudas.
ResponEliminaBona setmana
Segur que ningú es va queixar i tothom va menjar un bon troç, al menys jo no deixaría ni mica al plat.
ResponEliminaPetons.
oouu!! m'encanta aquesta combinació de galeta, natilla i xocolata. Per fer un pastís expres, es podria substituir la crema que has fet per natilles comprades oi? petons
ResponEliminaSí, però sense deixar-te la gelatina.
EliminaUfff me encanta, soi adicta a las natillas pues imaginate en pastel!!
ResponEliminaBss
AAAiiiixxxx...ja m'agradaria a mi fer pastissos com aquest teu!!!! Què bo!!! Me l'apunto per l'aniversari del sogre!!!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Uau!!! T'estàs profesionalitzant...!! Segur que la teva mare va estar contentíssima!!!
ResponEliminaSenzillament preciós!!!
ResponEliminaun pastís ideal per celebrar com cal els dos aniversaris. Segur que la combinació natilles - xoco va agradar a tothom!
ResponEliminaAquest pastís es expectacular i ha d'estar per morir-se de bo.Els colors de la primavera vesteixen els paisatges i el clima ens incentiva més a sortir i gaudir del cinema, els esports i festivals que fan avantsala al tan esperat estiu. Aqui us deixo unes quantes idees per posar-les en practica, i una aigua detox per llepar-se els dits, desitjo que gaudiu d'aquest post tan colorit i refrescant, t'espero a elracodeldetall.blogspot.com
ResponEliminaQuina meravella de pastís! Trobar-te un tall d'aquest pastís dilluns al de matí t'alegra tota la setmana!. Em quedo per aquí gaudint de les teves receptes! Ens veiem al repte de Destapant Cassoles!
ResponElimina