Un altre cop dilluns de Pasqua...i, aquest any amb la mona de xocolata. Un reclam dels meus nebots que han gaudit moltíssim a l'hora de les postres.
Per un motlle de 20 cm
Pa de pessic
-4 ous
-110 gr. de farina.
-15 gr. de cacau en pols
-15 gr. de cacau en pols
-125 gr. de sucre.
-ratlladura d´una llimona.
*Si no us atreviu a fer-lo sense llevat en podeu posar una culleradeta de postres*.
Per l´almivar
-100 gr. de sucre.
-100 gr. d´aigua.
-unes gotes de llimona.
-unes gotes de llimona.
-licor.(opcional)
Per la trufa
-100 gr. de xocolata mínim 60%
Per la trufa
-100 gr. de xocolata mínim 60%
-400 gr. de nata.
-80 gr. de sucre.
Per la cobertura
-150 gr. de xocolata mínim 60%.
-150 gr. de nata per muntar.
-50 gr. de mantega.
-25 gr. de sucre.
-25 gr. de sucre.
Per la decoració
- plomes, pollets, ous de xocolata i imaginació.
Preparació
De la trufa amb 24 hores d'antelació:
-En un cassó aboqueu-hi la nata amb el sucre. Quan arrenqui el bull, retireu-la del foc i afegiu-hi la xocolata trossejada.
-Mescleu fins que s'integri i es faci una crema homogènia i reserveu en la nevera 24 hores.
-Transcorregudes les 24 hores i, prèviament a farcir el pastís, munteu la trufa amb les varilles com si fos nata.
De la trufa amb 24 hores d'antelació:
-En un cassó aboqueu-hi la nata amb el sucre. Quan arrenqui el bull, retireu-la del foc i afegiu-hi la xocolata trossejada.
-Mescleu fins que s'integri i es faci una crema homogènia i reserveu en la nevera 24 hores.
-Transcorregudes les 24 hores i, prèviament a farcir el pastís, munteu la trufa amb les varilles com si fos nata.
1)El pa de pessic
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Separeu els rovells de les clares.Bateu els rovells amb 65 gr. de sucre fins que quedin blanquinosos i molsosos.
-Munteu les clares i, a mig muntar, afegiu-hi suaument i de mica en mica, els 60 gr. de sucre restant.
-Seguidament, afegiu-hi la farina i el cacau en pols tamissats. el llevat tamissat, si fos
el cas, i la ratlladura de la llimona en els rovells i mescleu.
-A la mescla dels rovells afegiu-hi les clares muntades en 3 tongades i
ho mescleu suament i amb moviments envolvents, tot procurant que no
s´abaixin.
-Aboqueu-hi la mescla en el motlle emmantegat i enfarinat i ho coeu en
el forn, de baix, a 180ºC entre uns 25-30'. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop cuit el deixeu refredar.
2) L´almívar
-Coueu 5 minuts el sucre amb l´aigua i les gotes de llimona sense
remenar. Fora de foc afegiu-hi unes gotes del licor que més us agradi.
3) Per la cobertura
-Escalfeu la nata amb el sucre. Quan arrenqui el bull la retireu del foc i afegiu-hi la xocolata i la mangega tallada a trossets..Remeneu fins que estigui fosa i cobriu el pastís. Abans d'abocar-la sobre el pastís passeu-la pel túrmix a velocitat mínima, sense donar-li aire, a fi que us quedi ben brillant i homogènia.
3) Per la cobertura
-Escalfeu la nata amb el sucre. Quan arrenqui el bull la retireu del foc i afegiu-hi la xocolata i la mangega tallada a trossets..Remeneu fins que estigui fosa i cobriu el pastís. Abans d'abocar-la sobre el pastís passeu-la pel túrmix a velocitat mínima, sense donar-li aire, a fi que us quedi ben brillant i homogènia.
Muntatge
-Talleu el pa de pessic en un o dos pisos horitzontals. Remulleu-los amb
l´almívar i, seguidament afegiu-hi una capa generosa de trufa.
-Cobriu el pa de pessic amb la cobertura de xocolata, tot començant per la seva part superior i després pels costats. Deixeu que la xocolata regalimi sobre el pastís. No la toqueu. Així us quedarà brillant i sense tares. Podeu donar copets a la reixeta o la sacsejeu a fi que s´escampi.
-Guarniu la mona al gust abans de servir.
Bon profit!
Bon profit!
Magnífica t'ha quedat!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Una preciositat!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Que bonica!!! I no hi falta de res, oi?
ResponEliminaPetons
Quina meravella de mona Cristina !!!
ResponEliminaPetons
tremenda mona¡¡
ResponEliminaBona setmana
olé!! que bona!! T'ha quedat genial, tan plena de colors!
ResponEliminaSegur que els teus nebots van estar encantats amb la mona tan xula que els hi vas fer i a més, de ben segur que estava molt bona.
ResponEliminaPetons.
Hola guapa! aquesta de xoco per mi!! moníssima t'ha quedat!
ResponEliminaaquest any a casa han volat! això que jo n'he menjat poca..! bon Sant Jordi! petó
MMMMM.Quina mona!! T'ha quedat chulíssima! Felicitats!
ResponEliminaT'ha quedat preciosa!
ResponEliminaLa de xocolata a casa nostra tampoc falta mai :)
que bona que és, però que bé que s'hagi acabat tu! jeje
ResponEliminaQuè rebonica!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Uauu pels xocoadictes genial!! I la decoració fantàstica. petons
ResponEliminaQuina mona més preciosa, és clar que van estar contents els teus nebots!
ResponEliminaQue maca i segur que estava molt bona! segur que als teus nebots els va encantar! salutacions,
ResponEliminaTe ha quedado preciosa.!!!
ResponEliminaQue tengas un feliz día. Besos