Ingredients
Per la pasta choux
-125 gr de llet
-85 gr. de mantega
-1,5 gr. de sal.
-125 gr. de farina.
-3 ous(M)
-anís(opcional)
-sucre.
Per la crema pastissera
-1/2 de llet.
-125 gr de sucre
-3 rovells d'ou
-1/2 branqueta de canyella
-1/2 pela de llimona.
-45 gr. de maizena.
Per fer la crema pastissera aboqueu-hi en un cassó la llet (reserveu 30 ml), la canyella, la pela de la llimona i 1/3 del sucre que requereix la recepta.
-En un altre bol aboqueu-hi els rovells d'ou, la resta del sucre i la maizena que haureu mesclat amb els 30 ml de llet.
-Quan la llet arrenqui el bull remeneu amb l´espàtula i retireu-ne la canyella i la pela de llimona. Tot seguit aboqueu-hi una mica d´aquesta llet a la mescla dels rovells.Quan tingueu la mescla dels rovells ben barrejada l´aboqueu al cassó de la llet a través d'un colador xinès.
-Remeneu fins que s´espesseixi.A la primera butllofa heu de retirar la crema del cassó a fi que no se us cremi ni se us exganxi. i la poseu en una safata i la cobriu amb un paper film que toqui la crema a fi que no ens faci crosta.
La crema pastissera es pot fer com a màxim amb dos dies d´antelació a la seva consumició.
Elaboració bunyols
-Bulliu la llet
juntament amb la mantega tallada a trossets. Quan la llet
començi a bullir i la mantega estigui fosa, afegiu-hi la sal i la farina
tota d´un cop.
-Remeneu fins que la massa es desprengui de les parets del cassó.
-Fora de foc afegiu-hi els ous d´un en un. No afegiu un ou si l´altra no ha quedat totalment mesclat.
-L´últim ou, és recomenable, que el bateu i l´afegiu en dues vegades a fi que no us quedi lligada la massa. Per saber si està al punt, agafeu una mica de massa amb la cullera de fusta i la poseu en horitzontal. Feu la prova del bec d´ànec, si us queda un bec i la massa no regalima, ja està al punt. Què és el bec d'ànec? Aixecarem amb la espàtula en posició horitzontal una bona cullerada de massa, la deixarem caure en el cassó i ens ha de quedar una mica enganxada a la espàtula i si no ho aconseguim li afegim una mica de clares d´ou i anem provant fins que aconseguim el bec d' ànec (triangle amb punta).
-Hi feu boletes i afegiu-les en una paella amb l´oli d´oliva calent escalfat a foc suau. També podeu ficar la massa en una mànega pastissera i tallar trossets amb la tisora a mesura que aquesta massa vagi caient. Els bunyols necessiten un foc suau perquè es vagin inflant de mica en mica.
-Quan ja estiguin daurats. els poseu en un plat amb paper de cuina per treure l´excès d´oli; passeu els bunyols per l´anís i els arrebosseu amb el sucre... i els farciu amb la crema pastissera amb l´ajuda d´una màniga pastissera i una boquilla tipus jeringa.
- A mi particularment, m´agraden d´un dia per l´altre, ja que els bunyols s´han impregnat de la dolçor de l´anís i el sucre.
-Un truc que va molt bé és pulveritzar els bunyols amb l´anís. Així no queden tan molls i el sucre no es desfà.
Recepta del blog La Lionesa.
Bon profit!
-Remeneu fins que la massa es desprengui de les parets del cassó.
-Fora de foc afegiu-hi els ous d´un en un. No afegiu un ou si l´altra no ha quedat totalment mesclat.
-L´últim ou, és recomenable, que el bateu i l´afegiu en dues vegades a fi que no us quedi lligada la massa. Per saber si està al punt, agafeu una mica de massa amb la cullera de fusta i la poseu en horitzontal. Feu la prova del bec d´ànec, si us queda un bec i la massa no regalima, ja està al punt. Què és el bec d'ànec? Aixecarem amb la espàtula en posició horitzontal una bona cullerada de massa, la deixarem caure en el cassó i ens ha de quedar una mica enganxada a la espàtula i si no ho aconseguim li afegim una mica de clares d´ou i anem provant fins que aconseguim el bec d' ànec (triangle amb punta).
-Hi feu boletes i afegiu-les en una paella amb l´oli d´oliva calent escalfat a foc suau. També podeu ficar la massa en una mànega pastissera i tallar trossets amb la tisora a mesura que aquesta massa vagi caient. Els bunyols necessiten un foc suau perquè es vagin inflant de mica en mica.
-Quan ja estiguin daurats. els poseu en un plat amb paper de cuina per treure l´excès d´oli; passeu els bunyols per l´anís i els arrebosseu amb el sucre... i els farciu amb la crema pastissera amb l´ajuda d´una màniga pastissera i una boquilla tipus jeringa.
- A mi particularment, m´agraden d´un dia per l´altre, ja que els bunyols s´han impregnat de la dolçor de l´anís i el sucre.
-Un truc que va molt bé és pulveritzar els bunyols amb l´anís. Així no queden tan molls i el sucre no es desfà.
Recepta del blog La Lionesa.
Cristina para mi estos son los mejores y en casa son los que gustan mas.
ResponEliminaBona setmana
Qué bons i qué macos Cristina, avui va de bunyols, però els de crema encara no els he fet a casa.
ResponEliminaPetons.
Ohhh se m'està fent la boca aigua de veure aquestes fotos.... no n'he fet mai de bunyols però aquests amb crema tindré que posar-mi que són una temptació molt gran! Ahh per cert, he fet el pastís de crema catalana que vas publicar fa poc temps i estava boníssim!! En pocs dies espero publicar-lo al meu. petons
ResponEliminaFarcits o sense farcir, m'encanten els bunyols de vent fets amb pasta choux, per mi són els millors!!
ResponEliminaLa foto t'ha quedat sensacinoal :)
En vaig fer el dia abans de començar dieta...! veient aquest, Cristina, m'estàs temptant...! petons
ResponEliminasón boníssims, m'encanten, i més quan van farcits de crema
ResponEliminasi els bunyols en si m'encanten, farcidots de crema com els teus....em desfaig!! quina pinta i quina gana tinc ara mateix! llastima que em faci mandra fregir! soc capaç de comprar-ne un dia d'aquests aiiixxx.......si estiguessis més a prop de casa meva...petons
ResponEliminaAquests dolços, calòrics, ben fregits i a poder ser farcits... quina perdició això dels bunyols!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Ostres nena!!!!!
ResponEliminaPensa que estem en la "operació biquini"
Es broma, el que m'hages agradat era haver menjat algun.
Petons guapí.
Guapa!! Quina delícia de bunyols... :P
ResponEliminaNo he trobat el teu correu... :S hahaha així que et dono el meu ;)
chernandezberga@gmail.com
Una abraçada!
Ui.. que bons!!! Ara mateix me n' enduria uns quants.
ResponEliminaUna pinta exel·lent!
ResponEliminaDoncs jo.....encara no els he fet mai!!! I em moro de ganes!!!! A veure si m'hi poso......
ResponEliminaAquests teus han de ser deliciosos!!!!
Petons,
Olga
Hola Cristina,
ResponEliminaEls millor bunyols .... aquests!!! Petonets
Que bons que tenen de ser farcits amb crema, t'han quedat molt be.
ResponEliminaMunnnnnn que pintaza........
ResponEliminaQue booonnsss.....aquesta recepta també la probaré.
ResponEliminaDe moment tot lo que vaig probant está súper bò!!!!!