diumenge, 23 de març del 2014

BUNYOLS FARCITS AMB CREMA

Entre unes coses i altres em pensava que aquest any em quedava sense fer bunyols. Després de fer els tradicionals bunyols de vent i bunyols de taronja, aquest any li ha tocat el torn als bunyols farcits amb crema. Què tendres i bons que són!



Ingredients
Per la pasta choux
-125 gr de  llet
-85 gr. de mantega
-1,5 gr. de sal.
-125 gr. de farina.
-3 ous(M)
-anís(opcional)
-sucre.

Per la crema pastissera
-1/2 de llet.
-125 gr de sucre
-3 rovells d'ou
-1/2 branqueta de canyella
-1/2 pela de llimona.
-45 gr. de maizena.

Per fer la crema pastissera aboqueu-hi en un cassó la llet (reserveu 30 ml), la canyella, la pela de la llimona i 1/3 del sucre que requereix la recepta.
-En un altre bol aboqueu-hi els rovells d'ou, la resta del sucre i la maizena que haureu mesclat amb els 30 ml de llet.
-Quan la llet arrenqui el bull remeneu amb l´espàtula i retireu-ne la canyella i la pela de llimona. Tot seguit aboqueu-hi una mica d´aquesta llet a la mescla dels rovells.Quan tingueu la mescla dels rovells ben barrejada l´aboqueu al cassó de la llet a través d'un colador xinès.
-Remeneu fins que s´espesseixi.A la primera butllofa heu de retirar la crema del cassó a fi que no se us cremi ni se us exganxi. i la poseu en una safata i la cobriu amb un paper film que toqui la crema a fi que no ens faci crosta.
La crema pastissera es pot fer com a màxim  amb dos dies d´antelació a la seva consumició.

Elaboració bunyols
-Bulliu la llet juntament amb  la mantega tallada a trossets. Quan la llet començi a bullir i la mantega estigui fosa, afegiu-hi la sal i la farina tota d´un cop.
-Remeneu fins que la massa es desprengui de les parets del cassó.
-Fora de foc afegiu-hi els ous d´un en un. No afegiu un ou si l´altra no ha quedat  totalment mesclat.
-L´últim ou, és recomenable, que el bateu i l´afegiu en dues vegades a fi que no us quedi lligada la massa. Per saber si està al punt, agafeu una mica de massa amb la cullera de fusta i la poseu en horitzontal. Feu la prova del bec d´ànec, si us queda un bec i la massa no regalima, ja està al punt. Què és el bec d'ànec? Aixecarem amb la espàtula en posició horitzontal una bona cullerada de massa, la deixarem caure en el cassó i ens ha de quedar una mica enganxada a la espàtula  i si no ho aconseguim li afegim una mica de clares d´ou i anem provant fins que aconseguim el bec d' ànec (triangle amb punta).
 -Hi feu boletes i afegiu-les en una paella amb l´oli d´oliva calent escalfat a foc suau. També podeu ficar la massa en una mànega pastissera i tallar trossets amb la tisora a mesura que aquesta massa vagi caient. Els bunyols necessiten un foc suau perquè es vagin inflant de mica en mica.
-Quan ja estiguin daurats. els poseu en un plat amb paper de cuina per treure l´excès d´oli; passeu els bunyols per l´anís i els arrebosseu amb el sucre... i els farciu amb la crema pastissera amb l´ajuda d´una màniga pastissera i una boquilla tipus jeringa.
- A mi particularment, m´agraden d´un dia per l´altre, ja que els bunyols s´han impregnat de la dolçor de l´anís i el sucre.
-Un truc que va molt bé és pulveritzar els bunyols amb l´anís. Així no queden tan molls i el sucre no es desfà.

Recepta del blog La Lionesa.

Bon profit!

17 comentaris:

  1. Cristina para mi estos son los mejores y en casa son los que gustan mas.
    Bona setmana

    ResponElimina
  2. Qué bons i qué macos Cristina, avui va de bunyols, però els de crema encara no els he fet a casa.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Ohhh se m'està fent la boca aigua de veure aquestes fotos.... no n'he fet mai de bunyols però aquests amb crema tindré que posar-mi que són una temptació molt gran! Ahh per cert, he fet el pastís de crema catalana que vas publicar fa poc temps i estava boníssim!! En pocs dies espero publicar-lo al meu. petons

    ResponElimina
  4. Farcits o sense farcir, m'encanten els bunyols de vent fets amb pasta choux, per mi són els millors!!
    La foto t'ha quedat sensacinoal :)

    ResponElimina
  5. En vaig fer el dia abans de començar dieta...! veient aquest, Cristina, m'estàs temptant...! petons

    ResponElimina
  6. són boníssims, m'encanten, i més quan van farcits de crema

    ResponElimina
  7. si els bunyols en si m'encanten, farcidots de crema com els teus....em desfaig!! quina pinta i quina gana tinc ara mateix! llastima que em faci mandra fregir! soc capaç de comprar-ne un dia d'aquests aiiixxx.......si estiguessis més a prop de casa meva...petons

    ResponElimina
  8. Aquests dolços, calòrics, ben fregits i a poder ser farcits... quina perdició això dels bunyols!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Ostres nena!!!!!
    Pensa que estem en la "operació biquini"
    Es broma, el que m'hages agradat era haver menjat algun.
    Petons guapí.

    ResponElimina
  10. Guapa!! Quina delícia de bunyols... :P

    No he trobat el teu correu... :S hahaha així que et dono el meu ;)

    chernandezberga@gmail.com

    Una abraçada!

    ResponElimina
  11. Ui.. que bons!!! Ara mateix me n' enduria uns quants.

    ResponElimina
  12. Doncs jo.....encara no els he fet mai!!! I em moro de ganes!!!! A veure si m'hi poso......
    Aquests teus han de ser deliciosos!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  13. Hola Cristina,
    Els millor bunyols .... aquests!!! Petonets

    ResponElimina
  14. Que bons que tenen de ser farcits amb crema, t'han quedat molt be.

    ResponElimina
  15. Que booonnsss.....aquesta recepta també la probaré.
    De moment tot lo que vaig probant está súper bò!!!!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...