dimarts, 15 de desembre del 2020

PASTÍS PARE NÖEL (Fondant)

Dissabte vaig assistir a un taller a Cooking Àrea de Barcelona. La Patricia Alonso de Sugar Artist ens va impartir una excel.lent classe d'iniciació al fondant amb l'elaboració d´un pastís Pare Nöel. 

En aquest taller vaig aparcar el tòpics que tenia sobre el fondant. L´utilització  del buttercream i de l' excés de sucre que es fa servir a la pastisseria americana no ha quallat  en la pastisseria europea ja que que aquesta ha adaptat la tècnica del fondant als nostres paladars amb la utilització de formatges o cremes que donen pas a una gran varietat de sabors.

3 motlles de 15 cm; o 2, de 15 cm i un semiesfèric de 15 cm.

Bescuit de vainilla.(Pel model igual que el de la foto és una recepta i mitja de bescuit)

Ingredients

-100 ml d'oli suau.

-200 gr. de sucre.

-3 ous M.

-200 gr. de farina.

-10 gr. de llevat químic.

-120 ml de llet.

-Ratlladura de llimona.

-1/2 culleradeta d'essència de vainilla.

Preparació.

Preescalfar el forn a 180ºC.

-Tamisseu la farina amb el llevat i reserveu-la.

-Bateu l'oli; el sucre ; la ratlladura de la llimona  durant un minut fins que blanquegi i estigui tot integrat.

-Afegiu-hi la meitat de la farina batent solament fins que s'hagi intergrat. Incorporeu la llet amb l'essència de vainilla. Mescleu. I, per últim afegiu-hi la resta de la farina. Sobretot, no bateu la massa.

-Ompliu els motlles i enforneu uns 35' aprox. Feu la prova de l'escuradent. Deixeu-los refredar completament sobre una reixeta.

Ganache de xocolata

 Ingredients:

-200 gr. de xocolata negra.

-200 gr. de nata.

Preparació.

-Talleu la xocolata  a presses petites. Bulliu la nata i quan arrenqui el bull la retireu i l'afegiu sobre la xocolata. Remeneu amb les varilles fins que quedi una mescla brillant i homogènia.

Un cop fred els bescuits els talleu per la meitat i els farciu amb la ganache de xocolata. Després el cobriu amb la ganache que queda i treballeu amb l'espàtula fins que quedi una superficie llisa.



Pasta de fondant( Rolled o fondant extès) vermella, blanca, negra; beis i grisa. És fàcil d´estirar amb el rodet. L'heu de treballar fins que tingui una textura de plastil.lina. Quan l'estireu no s´ha de trencar. I prepareu les peces. A mesura aneu formant el pare Nöel. S'ha d'utilitzar eines aptes per treballar el fondant.


 

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...