diumenge, 30 d’agost del 2020

QUADRETS DE FORMATGE RICOTTA I LLIMONA

M'agrada treballar amb els formatges cremosos, sobretot, amb l'italià ricotta que és un bon aliat de les  postres amb fruites. Aquí en teniu una bona mostra fàcil i ràpida d'elaborar. 

Ingredients

-Per una safata d'alumini de 20 x 35 cm aprox-d'un sol ús.

-3 ous.

-La pell ratllada d'una llimona.

-Una culleradeta de postres d'essència de vainilla o sucre avainilllat.

-100 gr. de sucre.

-100 ml. de nata.

-70 gr. de fècula de patata.

-500 gr. de formatge ricotta. 

-sucre llustre/canyella en pols.

 Preparació (Al peu de la recepta teniu el vídeo de la preparació)

-Preescalfeu el forn a 175ºC-forn de baix i de dalt. 

-Bateu els ous amb la pell de la llimona i l'essència de vainilla fins que dobli volum.

-Afegiu-hi el sucre. Bateu fins que agafi cos de nou.

-Afegiu-hi la nata. Integreu-la tot batent.

-Afegiu-hi la fècula de patata. Integreu-la tot batent.

-Finalment afegiu-hi el formatge ricotta i bateu amb les varilles fins que la massa dobli el volum.

-Folreu la safata d'alumini amb paper forn i aboqueu-hi la preparació. Enforneu uns 30-45' a 175ºC. Quan estigui cuita -feu-ne la prova de l'agulla-retireu la safata del forn i deixeu-la refredar. Un cop  fred el pastís de ricotta, amb unes tisores talleu la safata a fi que sigui més manipulable i no se us trenqui. Talleu el pastís en 12 quadradets i, finalment abans de servir,  empolsineu-los amb sucre llustre mesclat amb una culleradeta de canyella en pols.

Bon profit! 

Font: Fatto in casa da Benedetta.



1 comentari:

  1. Acabo d'aterrar al teu fantàstic bloc.
    La teva recepta té una pinta estupenda em vaig a animar a seguir la recepta.
    Gràcies per compartir la recepta una salutació.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...