diumenge, 3 de març de 2019

PIE DE TARONJA

I, per què no de taronja? En plena temporada de la taronja  es pot aprofitar la seva vitamina C de moltes maneres. En format pastís potser no és la més saludable però un tall d'aquest sempre esdevé llaminer i pecador, oi?



Ingredients
-300gr. de farina.
-100 gr. de sucre.
-150 gr. de margarina freda.
-3 rovells d'ou.
-ratlladura de taronja.
Pel farcit
-400 gr. de llet condensada.
-1 rovell d'ou.
-100ml de suc de taronja natural.
Per la merenga
-120 gr. de clares (4 clares).
-220 gr. de sucre.

Preparació
-En un bol hi posem la farina tamisada juntament amb la margarina freda i mesclem amb els dits fins a obtenir una textura de galeta sorrenca. Seguidament, afegim la resta d'ingredients i, continuem treballant la massa amb els dits justament fins que quedi tot lligat i poguem fer-ne una bola.
La deixem reposar en la nevera una hora.
-Passat el temps de repòs, la col·loquem en una superficie lleugerament enfarinada, l'aplanem amb la mà i, tot seguit passem el corró i li donem la forma del motlle que utilitzem. Podeu aplanar-la entre dos papers films. Així us serà més fàcil i més ràpid donar-li forma.
-La traslladem al motlle amb l'ajuda del corró i l'ajustem al motlle.
-Enfornem 180ºC, forn de dalt i de baix, uns 20' (el meu forn).
-Un cop cuita la massa, la retirem del forn i la deixem refredar.
-Mentrestant, preparem el farcit.
-En un bol mescleu la llet condensada, el rovell d'ou i els 100 ml de suc de taronja natural i ho aboqueu al motlle.
-Enforneu, un altra cop, a 180ºC, forn de dalt i de baix, fins que es qualli (textura flam).
-Seguidament i, un cop freda la tarta prepareu la merenga.
-Al bany Maria dissoleu el sucre amb les clares fins que no en quedin cristalls de sucre. Fora foc munteu les clares a punt de neu molt fort.
-Prepareu la mànega pastissera i decoreu al gust amb la merenga i la cremeu amb un bufador de cremar.


 
Bon profit!

2 comentaris:

  1. Buena pinta tiene Cristina y desde luego es una buena idea hacerlo de naranja.
    Feliz semana

    ResponElimina
  2. Quina pinta més bona! No se quina de les dues fotos és més temptadora! El contrast entre la dolçor de la merenga i el punt àcid del cítric és totalment addictiu.
    Petonets!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...