divendres, 12 de gener del 2018

CORONA DE XOCOLATA AMB CREMA PASTISSERA

Aquest any el tortell de reis ha canviat el brioix pel bescuit i de xocolata. Una corona de xocolata farcida de crema pastissera amb fava i Rei! Una proposta  per quan no tens més temps que el que tens 😉.



Ingredients
Pel bescuit de xocolata
-200 gr.de sucre.
-3 rovells d'ou.
-100 ml d'oli d'oliva suau
-300 gr. de farina.
-100 ml de llet sencera.
-50 gr. de cacau pur.
- 1 sobre de llevat.
-1 culleradeta de cafè d'essència de vainilla
Per la crema pastissera
-3 ous
-500 gr. de llet.
-125 gr. de sucre
-1/2 branca de canyella.
-45 gr. de maizena.
Per la cobertura de xocolata
-100 gr. de nata.
-100 gr. de fondant 70%
-25 gr. de mantega.

Rei, fava i ametlles torrades.

Preparació
De la corona.
-Bateu els rovells amb el sucre . Seguidament afegiu-hi en forma de fil l'oli. En acabat, afegiu-hi la farina i el cacau tamisats, la llet, el llevat i l'essència de vainilla. Mescleu cada vegada que afegiu un ingredient. Ha de quedar tot ben barrejat.
-Munteu les clares a punt de neu ferma.
-Afegiu-hi les a tongades a la mescla de xocolata. Jo ho he acabat mesclant amb l'ajuda de les varilles a velocitat mínima.
-Disposeu-vos d'un motlle corona. Afegiu-hi la mitat de la mescla de xocolata. Després la crema pastissera.
La millor manera és amb una mànega ja que no ha d'extendre's d'amplada. D'aquesta manera permetrem que al cobrir-la amb mescla de la xocolata restant quedin presses les dues capes de xocolata.
-Enfornem a forn pre-escalfat a 180ºC- forn de baix. I de dalt si cal, al final de la cocció. Feu-ne la prova de l'agulla.

De la crema pastissera- Aqui trobareu la recepta.

De la cobertura de xocolata- Aquí trobareu la recepta.

Bon profit!

2 comentaris:

  1. No deixa de ser un "Rosco" i es una bona manera de variar del típic i no es necessari massa temps per tenir-lo llest.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Queda muy buena también esta corona así y también apetece variar y no hacer siempre el mismo.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...