dimecres, 22 de juny de 2016

PA, VI I SUCRE


Pa remullat amb vi i sucre és una preparació molt antiga que forma part del Corpus del Patrimoni Culinari Català, segons la Wikipèdia. Alguns consideren el pa amb tomàquet el plat insignia però no el més antic ja que el tomàquet va arribar d'Amèrica el 1492. A més a més, el pa amb tomàquet segons la tradició oral fou un invent dels primers immigrants que arribaren a Catalunya a ppis del segle XX, els murcians. Aquests aprofitaren els excedents de tomàquet per remullar el pa.


Avui primer dia de la Festa Major és molt tradicional que un cop acabat el pregó es reparteixi entre tots els assistents el pa amb vi i sucre. És una tradició que la he viscuda des de petita i, mereixia una entrada en el blog. Pa, vi i sucre...tan senzill de fer com bo de menjar!.

Ingredients
-Pa de pagès.
-Vi negre a temperatura ambient.
-Sucre.

Preparació
-Impregneu el pa completament amb el vi a temperatura ambient.
-Afegiu-hi una cap generosa de sucre.
-Espereu uns minuts abans de consumir-lo perquè s'impregnin tots els gustos i, a xalar!

Bon profit, i bona Festa Major!!

5 comentaris:

  1. Qué bo Cristina, jo el menjava de petita, ara qualsevol li dona a un nano pa amb vi i sucre.
    Bona Festa Major i bona revetlla!!
    Petons.

    ResponSuprimeix
  2. Mira què curiós, sempre s'apren alguna cosa...!!!
    Bona festa Major!! Clara

    ResponSuprimeix
  3. Et pots creure que no l'he provat mai?? però recordo com li agradava al meu avi ;). Bona Festa Major i bona Revetlla!!

    ResponSuprimeix
  4. Un clasico de pequeño y que bueno que esta.
    Bona Festa Major i bona revetlla!!

    ResponSuprimeix
  5. Quin record mes bo!!!!!!!
    Quan era petita, la nostre veí-na, quant ens convidava a berenar ens feia "Pa amb oli i sucre". Com han canviat les coses, avui qui dona de berenar a un nen això.
    Petons

    ResponSuprimeix

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...