diumenge, 14 de juny del 2015

CONFITURA D'ALBERCOC

Què bona que està la fruita ara! En els  mesos de maig i juny les fruiteries ens ofereixen un esplèndid festival de sabors i de colors del camp. Una d'aquestes fruites reines és l'albercoc, que juntament amb els préssecs, omplen la nevera de casa. Aquest any he aprofitat que tenia excedent d'albercocs per fer una deliciosa confitura seguint les pautes que em van donar a Hofmann. Jo no sóc gaire de melmelades i confitures però...qui es resisteix a una confitura casolana?.



Ingredients
-1 kg d´albercocs (pes sense el pinyol).
-700 gr. de sucre.
-1 beina de vainilla.
-50 gr. de suc de llimona.*
 *La llimona és un antioxidant natural, coagulant, conserva el color de la fruita quan es bull i conserva la confitura i la melmelada durant temps.

Preparació
-Renteu els albercocs. Traieu-ne els pinyols i, els poseu en un cassó juntament amb el sucre i la beina de vainilla oberta per la meitat. Les llavors de la beina les traieu amb un ganivet i les poseu sobre el sucre.
-Coure a 104ºC. Un cop s'arribi a aquesta temperatura retireu el cassó del foc i traieu-ne l'escuma que hagi deixat anar. Si veiem que encara n' hi ha, o està, líquid tornem a coure una mica més; uns 5' més. Traieu l´escuma.La confitura ha de quedar el més neta possible.
-Seguidament, i, sense deixar refredar,  afegiu-ne el suc de la llimona. Coure 30 segons i, retireu el cassó del foc.
-Ompliu els pots amb la confitura calenta. Tapeu-los bé i, el  poseu boca-avall. És a dir, que la tapa faci de base. Els haureu de tenir en aquesta posició fins que la confitura es refredi i faci el buit. I, llestos!

Bon profit!

6 comentaris:

  1. Per pendre amb una torrada al matí o per farcir algún pastís, una melmelada casola sempre s'agraeix.
    Es veu una textura molt bona i penso que el toc de sabor de la vainilla es molt encertat.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Ahora empieza en el verano el mejor tiempo para hacer mermeladas ricas y sabrosas como esta que nos traes hoy.
    Buena semana

    ResponElimina
  3. Temps de melmelades, aprofitar les fruites del temps.
    Una torradeta amb melmelada casolana.
    Una delícia !!!!!!!!
    Petons

    ResponElimina
  4. que bones les confitures i mermelades caseres. El meu pare sempre en fa i jo és l'única que menjo en realitat. El toc de vainilla m'encanta! li dóna un punt genial! petons

    ResponElimina

  5. Cristina; Em de aprofitar les fruites d'estiu i fer aquestes petites meravelles que a part de menjar-ne, també es pot fer servir a la cuina la fruita i queda molt interessant.
    Salutacions Cristina¡¡ :O)

    ResponElimina
  6. Ja saps que sóc de fer melmelades, li la d'albercocs no falta mai!! jo l'he feta de cireres, que en vaig trobar unes de super bones i del país!! si t'acostumes a les melmelades casolanes, no en tornes a comprar! petons

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...