De mica en mica vaig ampliant el meu receptari de torrons. I, gràcies a la convocatòria de Memòries d´una cuinera he aprofitat per fer el torró de xocolata de tota la vida i que per Nadal no no falta mai a cap taula: Torró de xocolata amb ametlles. No sé que seria un Nadal sense ell!
Ingredients
-250 gr. de xocolata negra de cobertura 70%
-125 gr. de xocolata amb llet.
-70 gr. de mantega.
-1/2 beina de vainilla.
-1 pessic de canyella en pols.
-40-60 ml. d´amaretto (opcional).
-250 gr d´ametlles crues.
Preparació
-Foneu les dues xocolates, en un mateix cassó, al bany Maria. Un cop estiguin foses. Retireu la xocolata del foc i, afegiu-hi la mantega.
-Remeneu fins que es fongui amb l´escalfor de la xocolata. Mentre la mescleu, afegiu-hi, la canyella i, les llavors de la vainilla. Per treure-les llavor de la vainilla feu un tall al llarg de la beina i traiu-les amb la punta d´un ganivet.
-Un cop mesclat tot, afegiu-hi l´amaretto i les ametlles.
-Cobriu els motlles de torró, que poden ser de plum-cake, tetra brik, o de pastisseria, i, guardeu-los en la nevera un mínim de 4 hores abans de menjar-los.
-Els podeu fer amb antelació a les dates assenyalades i els podeu guardar coberts amb paper film.
Bon profit!
Impressionant Cristina, però si el faig amb anticipació no arriba, hi ha un golafre per aquí que quan veu un torró de xocolata no para fins que s'el acaba.
ResponEliminaPetons.
Molt bo!! Estic buscant receptes per començar a fer turrons, aquesta em servirà. Per cert.. les ametlles, crues o torrades?
ResponEliminaAnna, les atmelles crues.
EliminaHola Cristina. Jo ja els tinc fets fa dies però, també es veritat, que ja han volat algún que altre...jajaja
ResponEliminaQue paseu unes bones Festes!!!!
Petonets.
Que bó tambe aquest. A casa també ja n'ha volat algun .
ResponEliminapetons
A casa mai falta tampoc el d´ametlles... quina bona pinta amb l´afegit d´amaretto, tastarem la teva versió.. petons,
ResponEliminajo també ja espero el recull d'aquest mes.. segur que serà........ bestial!! com aquesta propposta teva !!!
ResponEliminaFantastico turron eres ya una experta turronera¡
ResponEliminaBon Nadal Cristina
A casa és el que més ens agrada! Això sí, sense licor...
ResponEliminaPetons
Boníssim! I el toc de l'Amareto m'encanta, per mi no seria opcional, eh? ;)
ResponEliminaPlas, plas, plas, deliciós! El que més m'agrada és el de crema, però després vindrà aquest teu, Cristina!! Petons
ResponEliminaQueda una presentació perfecta! I que bo! petons
ResponEliminaA mi m'encanta aquest torró, la única cosa que no m'agrada es que no puc parar de menjar-ne!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
Aquest torró d'ametlles segur que boníssim i molt ben presentat...
ResponEliminaUn clàssic entre els clàssics Cristina!! T'ha quedat perfecte i l'ho bo d'aquests torrons es que si fem servir xocolata i ametlles de primera el turró ha de quedar bo per força.
ResponEliminaBon Nadal bonica. Petonets. MAR, de EQNME
I jo que no tinc ganes de fer-ne... però veient tantes receptes els ulls se'n van a la xocolata!!! encara en caurà algun. T'ha quedat de pastisseria! Bones Festes! petó
ResponEliminaDeu quedar molt aromàtic, amb el licor i les espècies! Això s'ha de provar!
ResponEliminaBones festes!
Caram!!!Aixó si que ès turró de xocolata negra!!
ResponEliminaSi el faig no arribará a taula,perquè mel cruspiré pel camí!!
Bones Festes
http://cuinanatura.blogspot.com.es/
ResponEliminaCristina; Els torrons no son el que mes m'agrada, però tenim que fer Nadal i un tall encara els probo i els menjo... i poca cosa més.
Amb els millors desitjos per aquets dies¡¡ :O) :O)
Salutacions Cristina¡¡
Quina perdició, xoco, xoco i xoco!!!!!!!!....
ResponEliminaAmb el que a mi m'agrada.
Ja cal, que al Gener ens posem a dieta.
Petons i Bon Nadal.
Quin goig de torrons, entre el recull i aquest....potser un de csda :-)
ResponEliminaBones festes i bons àpats.
Ptnts
Dolça
Cristina, ja tens un bon repertori de torrons, eh! Aquest de xocolata no pot faltar a taula!!
ResponEliminaBon Nadal!
Et puc dir la "reina" dels torrons. Nena, t'hi has posat seriosament. Enhorabona. Per cert, estic preparant una trobada de blogaires gastronòmics a Tarragona per al dia 22 de febrer. Aviat ho posaré al blog. Podràs venir?
ResponEliminaUna molt bona entrada d'any,
Nani
Gràcies Nani m´encantaria! però el meu problema és el transport...agafo l'AVE si cal!
EliminaHola guapa! a vegades no fa falta complicar-nos massa amb noves receptes, les de tota la vida sempre surten bé!!! Gràcies per participar. Molt bones festes!!!! petonets
ResponElimina