dijous, 19 de desembre del 2013

TORRÓ DE XOCOLATA AMB AMETLLES

De mica en mica vaig ampliant el meu receptari de torrons. I, gràcies a la convocatòria de Memòries d´una cuinera he aprofitat per fer el torró de xocolata de tota la vida i que per Nadal no no falta mai a cap taula: Torró de xocolata amb ametlles. No sé que seria un Nadal sense ell!


Ingredients
-250 gr. de xocolata negra de cobertura 70%
-125 gr. de xocolata amb llet.
-70 gr. de mantega.
-1/2 beina de vainilla.
-1 pessic de canyella en pols.
-40-60 ml. d´amaretto (opcional).
-250 gr d´ametlles crues.


Preparació
-Foneu les dues xocolates, en un mateix cassó, al bany Maria. Un cop estiguin foses. Retireu la xocolata del foc i, afegiu-hi la mantega.
-Remeneu fins que es fongui amb l´escalfor de la xocolata. Mentre la mescleu, afegiu-hi, la canyella i, les llavors de la vainilla. Per treure-les llavor de la vainilla feu un tall al llarg de la beina i traiu-les amb la punta d´un ganivet.
-Un cop mesclat tot, afegiu-hi l´amaretto i les ametlles.
-Cobriu els motlles de torró, que poden ser de plum-cake, tetra brik, o de pastisseria, i, guardeu-los en la nevera un mínim de 4 hores abans de menjar-los.
-Els podeu fer amb antelació a les dates assenyalades i els podeu guardar coberts amb paper film.

 

Bon profit!

25 comentaris:

  1. Impressionant Cristina, però si el faig amb anticipació no arriba, hi ha un golafre per aquí que quan veu un torró de xocolata no para fins que s'el acaba.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Molt bo!! Estic buscant receptes per començar a fer turrons, aquesta em servirà. Per cert.. les ametlles, crues o torrades?

    ResponElimina
  3. Hola Cristina. Jo ja els tinc fets fa dies però, també es veritat, que ja han volat algún que altre...jajaja
    Que paseu unes bones Festes!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Que bó tambe aquest. A casa també ja n'ha volat algun .
    petons

    ResponElimina
  5. A casa mai falta tampoc el d´ametlles... quina bona pinta amb l´afegit d´amaretto, tastarem la teva versió.. petons,

    ResponElimina
  6. jo també ja espero el recull d'aquest mes.. segur que serà........ bestial!! com aquesta propposta teva !!!

    ResponElimina
  7. Fantastico turron eres ya una experta turronera¡
    Bon Nadal Cristina

    ResponElimina
  8. A casa és el que més ens agrada! Això sí, sense licor...
    Petons

    ResponElimina
  9. Boníssim! I el toc de l'Amareto m'encanta, per mi no seria opcional, eh? ;)

    ResponElimina
  10. Plas, plas, plas, deliciós! El que més m'agrada és el de crema, però després vindrà aquest teu, Cristina!! Petons

    ResponElimina
  11. Queda una presentació perfecta! I que bo! petons

    ResponElimina
  12. A mi m'encanta aquest torró, la única cosa que no m'agrada es que no puc parar de menjar-ne!
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  13. Aquest torró d'ametlles segur que boníssim i molt ben presentat...

    ResponElimina
  14. Un clàssic entre els clàssics Cristina!! T'ha quedat perfecte i l'ho bo d'aquests torrons es que si fem servir xocolata i ametlles de primera el turró ha de quedar bo per força.
    Bon Nadal bonica. Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  15. I jo que no tinc ganes de fer-ne... però veient tantes receptes els ulls se'n van a la xocolata!!! encara en caurà algun. T'ha quedat de pastisseria! Bones Festes! petó

    ResponElimina
  16. Deu quedar molt aromàtic, amb el licor i les espècies! Això s'ha de provar!
    Bones festes!

    ResponElimina
  17. Caram!!!Aixó si que ès turró de xocolata negra!!
    Si el faig no arribará a taula,perquè mel cruspiré pel camí!!
    Bones Festes
    http://cuinanatura.blogspot.com.es/

    ResponElimina

  18. Cristina; Els torrons no son el que mes m'agrada, però tenim que fer Nadal i un tall encara els probo i els menjo... i poca cosa més.
    Amb els millors desitjos per aquets dies¡¡ :O) :O)
    Salutacions Cristina¡¡

    ResponElimina
  19. Quina perdició, xoco, xoco i xoco!!!!!!!!....
    Amb el que a mi m'agrada.
    Ja cal, que al Gener ens posem a dieta.
    Petons i Bon Nadal.

    ResponElimina
  20. Quin goig de torrons, entre el recull i aquest....potser un de csda :-)
    Bones festes i bons àpats.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  21. Cristina, ja tens un bon repertori de torrons, eh! Aquest de xocolata no pot faltar a taula!!
    Bon Nadal!

    ResponElimina
  22. Et puc dir la "reina" dels torrons. Nena, t'hi has posat seriosament. Enhorabona. Per cert, estic preparant una trobada de blogaires gastronòmics a Tarragona per al dia 22 de febrer. Aviat ho posaré al blog. Podràs venir?
    Una molt bona entrada d'any,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Nani m´encantaria! però el meu problema és el transport...agafo l'AVE si cal!

      Elimina
  23. Hola guapa! a vegades no fa falta complicar-nos massa amb noves receptes, les de tota la vida sempre surten bé!!! Gràcies per participar. Molt bones festes!!!! petonets

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...