diumenge, 1 de març del 2015

PASTÍS DE FORMATGE-NEW YORK CHEESECAKE

Jo sempre he dit que no m´agrada la "pastisseria" americana, però d'ella en salvo el carrot cake i, el New York cheesecake. M´agrada molt el formatge Philadelphia. Els americans han sabut aprofitar molt bé aquest formatge cremós i, donar-li forma de pastís amb galetes crackers que són tota una temptació. I jo em pregunto: què no en coneixeran d´altres formatges que només han venut aquest?. De tota manera, la combinació amb la melmelada de gerds la trobo del tot encertada...of course?.




Ingredients
Per la base
-100 gr. de galetes crackers.
-75 gr. de mantega pomada.
-50 gr. de sucre.
-25 gr de farina.
-15 gr. d'aigua.

-Tritureu la galeta fins que estigui completament pols. Desfeu la mantega 1' en el microones fins que estigui pomada.
-En un bol mescleu la galeta, la mantega, el sucre, la farina i l´aigua fins aconseguir una bola compacta que tingui la textura d' un polvoró matxacat.
-Exteneu la mescla entre dos papers guitarra o, si no en teniu, entre dos silpats, així podreu congelar o folreu la safata de forn amb paper film, poseu-hi la mescla i, la tapeu amb un altra paper film. Exteneu amb el corró fins que us quedi una massa de 1/2 cm.
-Congeleu la massa uns 30'. Passat aquest temps, doneu la volta al paper guitarra o film, retireu-lo i, feu amb l´aro una base de 16-18 cm. Embarduneu l'interior de l´aro amb mantega.  Col.loqueu la base dins l´aro.
-Feu tires de 4 cm d'ample per fer les parets. Les col.loquem i pressionem bé; que s´enganxi molt bé a la mantega.
-Tallem l´excès que sobresurti i enfornem a 180ºC entre 10-12'.

Si no teniu aro amb  un motlle desemmotllable podeu fer el mateix, però no us caldrà congelar el paper film. Feu la base, omplint-la de galeta amb la ma i feu tires de 4 cm per fer les parets.

Pel farcit
-250 gr. de formatge Philadelphia.
-80 gr. de sucre.
-1 ou.
-1/2 ratlladura de llimona.
-2 gr.de sal.
-50 gr. de mantega fosa.
-30 gr. de farina.
-Munteu molt muntades les clares d'ou. Ho sabreu que estan molt muntades quan les clares s'enganxin a les varilles. A mig muntar afegiu-hi la meitat del sucre.
-Mentre munta en un bol afegiu-hi el formatge. Treballeu-lo una mica. Afegiu-hi el sucre restant, la ratlladura de llimona, el rovell d'ou. Mescleu.
-Afegiu-hi la farina. Mescleu.
-Afegiu-hi les clares i, la mantega fosa a la qual haureu retirar el sèrum que sura.
-Mescleu i, aboqueu-ho sobre l´aro. Coure a 160ºC 20'.

Melmelada de gerds (opcional). L'escalfeu una mica i la poseu calenta sobre el pastís.

Bon profit!

12 comentaris:


  1. Cristina; Amb molta raó, és un dels millors pastisos "americans" que he provat. Un encert daurat¡¡
    Salutacions Cristina¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Qualsevol pastís de formatge m'agrada. La melmelada de gerds li escau molt bé.
    Vull un trocet!
    Petons.

    ResponElimina
  3. Una ricura, me encanta como te quedó.Bsss y buenas noches.

    ResponElimina
  4. Abolutament fan dels pastissos de formatge!
    Al carrotcake i al NYcheesecake, també hi afegiria el lemon pie ;)

    ResponElimina
  5. Me encantan las tartas de queso siempre.Bueno este que nos traes hoy.
    Bona setmana

    ResponElimina
  6. El pastissos de formatge a casa triomfen!!! i tinc aquest per a fer ja... de fet l'havia de fer el cap de setmana però ha faltat temps... ! t'ha quedat genial!!! petó

    ResponElimina
  7. joopps quina bona pinta! amb lo fan que sóc jo! super alt t'ha quedat eh! petons

    ResponElimina
  8. Molt bona pinta i boníssim el pastís de formatge.
    Mira per on t'has tornat yanki!!!!!!!!!!!ji ji ji ji.....
    Petons guapi

    ResponElimina
  9. Quina pinta Cristina!!!!. Intentaré reproducirlo ya te diré. Petons guapa

    ResponElimina