dissabte, 2 de maig del 2015

FLAMETS D'OU (Tocinillos)

Per fí! I gràcies a la Hoffman ja tinc publicats els flamets d'ou. Els flamets són una llepòlia molt tradicional dins de la rebosteria catalana. Una safata de rebosteria sense trufes i flamets no és digna de presentació en una taula de diumenge. Tot i que  hi ha gent a qui no li agraden, però són minoria. Aquests són els bàsics, els de sempre, que passen xuclant i, més si porten aquesta aroma de vainilla....ummm!!. Són molt fàcils de fer....Us confesso que ara que vaig a classe em faig un fart de repetir que a casa tot ho fem més dífcil. Tot és més senzill  de fer del que ens pensem. Ho potser és la màgia de la Hoffman....



Ingredients
Per a 15 flamets ( tamany didal).
-6 rovells d'ou.
-160 gr. de sucre.
-essència de vainilla.
-60 gr. d'aigua.
-30 gr. de glucosa.
-motlles de paper

Preparació
-Heu de coure en un cassó el sucre amb l'aigua fins que arribi a 109ºC.
-En un bol afegiu-hi els rovells amb una mica d'essència de vainilla (mitja culleradeta de postres) i, incorporeu-hi el sucre en forma de fil. Aneu batent, intentant no fer escuma. Si us queda escuma sobre la superfície l´heu de retirar amb una escumadora fins que quedi la crema de rovells el més neta possible.
-Unteu els motlles amb glucosa. L'heu d'escalfar una mica, si està concentrada o dura perquè així la pogueu lliscar millor amb el dit!!. La glucosa és allò que dóna l´acabat brillant als flamets.
-Poseu els motlles en la vaporera.També els podeu coure al bany maria. Cobriu-la amb un drap i tapeu-la.
-A partir de que l'aigua bulli són 12' de cocció.
-Per desemmotllar-los, cobrirem els motlles amb el paper arrissat, oprimim els cantons  i els satsejarem boca baix.


Bon profit!

10 comentaris:

  1. A mi si que m'agraden, son petits i es menjan d'una mossegada, encara que sempre et quedes amb ganes de repetir.
    Petons.

    ResponElimina
  2. M'has fet recordar la safata de rebosteria que comprava el meu pare els diumenges.....els "tocinillos" volaven!
    T'han quedat perfectes!!!
    Petons i bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
  3. Tienes toda la razón, en una bandeja de repostería no puede faltar este maravillo clasico.Tremendos te han quedado.
    Bona setmana

    ResponElimina
  4. Són molt macos i estàn boníssims!!!!! puc donar fe, perque els vaig tastar...!!!!!!

    ResponElimina
  5. Que rebonics t'han quedat!!! encara que a mi no m'agraden... deu ser de les poques coses dolces... perquè sóc llaminera, eh? petó

    ResponElimina
  6. en conec un que es moriria per agafar un flamet! que bons que són oi! i passen sols, amb les calories que tenen! jeje! m'apunto la recepta però la glucosa...l'hauré de buscar per la feina que segur que en tenen ! petons

    ResponElimina
  7. ooooooohhhh quina cosa més bona i delicada
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Quin luxe, aquest tocinillos!!!!!!!!!!
    De pastisseria.
    Tot una delicatesse !!!!!!!!.
    Petons

    ResponElimina
  9. és veritat que a casa tot sembla molt més complicat je je je...
    Al meu germà petit el tornen boig els flamets d'ou!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...